میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از بدو ورود محمدصادق معتمدیان به خراسان جنوبی مدنظر مدیریت استان بوده چنانکه وی در نشست با فعالان حوزه گردشگری نیز از این بخش به عنوان یکی از پیشرانهای توسعه استان نام برد.
استاندار خراسان جنوبی اظهار داشت: علیرغم اینکه از همان ابتدای ورود به استان بحث گردشگری، صنایع دستی و میراث فرهنگی مورد توجه بوده، تاکنون فرصتی پیش نیامد که از نظرات فعالان این بخش استفاده کنیم، اما الان نوبت به بخش گردشگری رسیده و امید است با هماندیشی، همکاری و همافزایی از ظرفیتها و پتانسیلهای بالقوه موجود در زمینه توسعه استان بهرهمند شویم.
وی با بیان اینکه جهتگیری برنامهها و فعالیتهای این بخش براساس سیاستهای کلان نظام است گفت: این سیاستها به تایید مقام معظم رهبری نیز رسیده و در سند بلندمدت کلان هم یکی از پیشرانهای توسعه کشور بخش گردشگری است.
معتمدیان افزود: تلاش میکنیم از بخشی نگری و جزیرهای عمل کردن پرهیز کنیم اگرچه هر استانی ظرفیت و توانمندی خاص خود را دارد و در یک سال گذشته نیز تلاش شده برنامههایی داشته باشیم.
وی گفت: خراسان جنوبی در سالهای اخیر تجربه خشکسالی طولانی را داشته و بخش کشاورزی با مشکلات عدیده مواجه بوده اما یکی از نعمتهای خدادادی، کویر و بیایان است.
استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه در قالب سند توسعه با استفاده از هماندیشی برنامههای کوتاه و بلندمدت قابل اجرا خواهد بود افزود: از صاحبنظران شهرستانها نیز در این زمینه باید استفاده کرد و برای بازنگری سند توسعه شهرستانها حتما بخش گردشگری به عنوان یکی از پیشرانها مورد توجه خواهد بود.
او گفت: بحث گردشگری به عنوان یک صنعت نوپا در خراسان جنوبی مطرح است اما استانهای همجوار سالهای قبل ورود پیدا کرده اند و تجربیات موفقتری داشتهاند.
رییس جامعه هتلداران خراسان جنوبی هم شامگاه دوشنبه در این نشست با قدردانی از تلاشهای استاندار در حوزههای مختلف گفت: از ابتدای ورود به استان منتظر برگزاری چنین جلسهای بودیم و خرسندیم که نوبت به گردشگری رسید.
محمد آذرکار با بیان اینکه گردشگری در خراسان جنوبی مطمئنترین و سریعترین راه برای رسیدن به توسعه است افزود: حتی گردشگری در حوزه کشاورزی با توجه به اینکه چهار محصول استراتژیک (زرشک، زعفران، عناب و انار) در استان داریم میتواند مدنظر باشد.
وی وجود مامورسراهای مختلف دولتی در استان را رقیب جدی جامعه هتلداری و واحدهای اقامتی خصوصی دانست و گفت: این رقبای توانمند میزان اشغال اتاقهای هتل را به حداقل میرساند که نیازمند توجه است.
مدیر هتل سپهر بیرجند با تاکید بر لزوم معرفی جدی جاذبههای استان از طریق رسانه های ملی ادامه داد: نیاز است که مسیرهایی ورود گردشگر به استان تسهیل شود.
مدیرعامل سازمان مردم نهاد انجمن گردشگری پایدار نیز با اشاره به تغییرات برنامه پروازی در استان گفت: معرفی صحیح استان هدف همه مجموعههای فعال در این حوزه است.
احمد کاشانی با اشاره به اقدام مشترک بخش خصوصی برای معرفی روستای هدف گردشگری افین اظهار داشت: سفر تور یک روزه خبرنگاران ملی به این روستا باعث معرفی بسیاری خوبی در سطح شبکههای مختلف شد که بازخورد آن درفصل برداشت زرشک کاملا مشهود بود.
وی عنوان کرد: با این اقدام هشتک افین در اینستاگرام بالا آمد و همین طرح نیز در فردوس برای جشنواره انار برگزار شد که آن هم بازخورد خوبی داشت.
این فعال حوزه گردشگری در خراسان جنوبی اظهار داشت: طرح مشابه برای معرفی دهلسم شهرستان نهبندان نیز ارایه شده که به عنوان دروازه ورود به بیابان لوت نیازمند توجه است.
وی با بیان اینکه هر گردشگر خارجی به طور میانگین روزانه ۱۰۰ یورو در استان خرج میکند گفت: با نگاه مثبت استانداری و سازمان مدیریت و برنامه ریزی امیدواریم طرحهای تاثیرگذاری در حوزه خبری و معرفی جاذبهها به خوبی پیاده شود.
کاشانی افزود: برای بازه کوتاه میتوان تمرکز روی علایق ویژه در حوزه گردشگری داشت تا ویژگیهای منحصر به فرد جاذبههای خراسان جنوبی معرفی شود و قطعا هر هزینهای برای دیدن این جاذبهها پرداخت خواهد شد.
وی گفت: برای شرکت خراسان جنوبی در نمایشگاههای مهم دنیا نیاز به همفکری و مشارکت است که این فرصتها از دست نروند.
مدیر موسسه فرهنگی و هنری عرفان نیز با بیان اینکه برخی سختگیریها فقط مخصوص خراسان جنوبی است گفت: برای رونق گردشگری باید تمام دستگاههای اجرایی پای کار باشند.
امیر اکبرپور با انتقاد از نادیده گرفتن برنامههای فرهنگی و هنری در حوزه گردشگری اظهار داشت: سالهای قبل به خاطر برگزاری کنسرتها بخشی زیادی از ظرفیت هتلهای استان اشغال بود که با تعطیلی کنسرت این مهم به تحلیل رفته است.
وی با اشاره به ممنوعیت تالارها و رستورانهای برای برگزاری جشنهای بلیت فروشی گفت: این موضوع روی استفاده از ظرفیت حداکثری تالارها تاثیر گذاشته است.
دبیر جشنواره ملی بیرجند در قاب ایران نیز با اشاره به تجربه موفق این جشنواره در معرفی بیرجند و خراسان جنوبی گفت: زمانی که قرار بود اولین جشنواره را چند سال پیش برگزار کنیم برخی شرکت کنندگان بیرجند را با بروجن، بروجرد و بجنورد اشتباه میگرفتند اما سال گذشته با وجود اینکه جشنواره در سطح ملی بود یک عکاس جهانی رغبت پیدا کرد که در این جشنواره شرکت کند.
رضا خالدی با بیان اینکه شورای اسلامی شهر بیرجند با برگزاری این جشنواره مخالفت کرده است افزود: شنیدهایم که برخی تصمیمگیرندگان گفتهاند بیرجند جایی برای معرفی ندارد که چنین جشنوارهای برای آن بخواهیم برگزار کنیم.
مدیر کمپ گردشگری دهلسم نیز با اشاره به سرمایهگذاریهایی که در حوزه گردشگری شهرستان نهبندان انجام شده است گفت: برخی استعلامها وقت گیر بوده و در این مسیر سرمایهگذاران دلسرد میشوند.
کرباسچی افزود: ظرفیتهای خوبی در حوزه سرمایهگذاری برای حوزه گردشگری وجود دارد که نیازمند توجه ویژه است.
وی تاکید کرد: در حوزه صنایع دستی باید توجه داشته باشیم که هنر هر منطقه برای همان منطقه حفظ شود نه اینکه تمام صنایع دستی مشابه هم باشند.
بالابودن هزینههای بیمه و مالیات در حوزه گردشگری، لزوم تهیه تقویم گردشگری در استان، توجه بیشتر به آژانسهای مسافرتی و گردشگری، جلوگیری از موازی کاری برخی دستگاههای اجرایی در برگزاری تورهای گردشگری، حمایت از صنایع دستی استان برای شرکت در نمایشگاههای ملی و بین المللی، تقویت بوم گردی موجود به جای صدور مجوزهای بی رویه، توزیع مناسب اعتبارات گردشگری بین مناطق کویری و ییلاقی، لزوم تهیه محتوای مناسب حوزه گردشگری برای معرفی بیشتر و تسریع در روند استعلامها از دیگر موارد مطرح شده در نشست فعالان گردشگری با استاندار خراسان جنوبی بود که مدت چهار ساعت به طول انجامید.
نظر شما