مهدی تیموری روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: محیطبانان همراه با مردم محلی به صورت شبانه روزی در ۴۸ ساعت گذشته، اطفای حریق در چند نقطه از پارک ملی گلستان را برعهده داشتند که سه نفر از آنان در حین عملیات دچار مصدومیت شدند.
وی افزود: دو نفر از مصدومین به صورت سرپایی درمان شدند و یک نفر از آنان در حین خاموش کردن درختان نیم سوخته دچار شکستگی از ناحیه پا شد که برای درمان به بیمارستان بسکی گنبدکاووس انتقال یافت.
به گفته وی، با توجه به وجود سه منطقه تحت مدیریت محیط زیست استان شامل پارک ملی گلستان، منطقه حفاظت شده لووه و زاو در شهرستان گالیکش و احتمال همیشگی وقوع آتش سوزی، از مسوولان درخواست داریم با هدف حفاظت بهتر و پیشگیری از آتشسوزی، کمیته پیشگیری از آتشسوزی را در این شهرستان فعال کنند تا بتوانیم با همکاری بین بخشی دستگاهها و جوامع محلی در مواقع لزوم بهترین عملکرد را داشته باشیم.
آتش از عصر سهشنبه حدود پنج هکتار از دو منطقه دره شمالی و قوشه چشمه در پارک ملی گلستان را در برگرفته بود که بامداد امروز با تلاش نیروهای محیطبان و مردمی به طور کامل خاموش شد.
رییس پارک ملی گلستان اظهارداشت: در آتش سوزی هر دو منطقه علاوه بر نقش مشهود عامل انسانی، گرمای هوای چند روز گذشته، خشک شدن برگ درختان و وزش باد در افزایش سرعت و گستره آتش موثر بود.
تیموری افزود: همچنین شب گذشته بر اثر روشن کردن آتش توسط چند راننده در کنار جاده اصلی گرگان - بجنورد، آتش حدود نیم هکتار از مسیر کنار جاده پارک ملی گلستان را فرا گرفت که با تلاش نیروهای محیطبان و همیاری مردم ساعت ۱:۳۰ بامداد این آتش نیز به طور کامل خاموش شد.
آتش در ۴۸ ساعت گذشته علاوه بر پارک ملی گلستان، ۱۰ عرصه دیگر جنگلی این استان را نیز در بر گرفت که با وجود دشواری در تردد به دلیل سخت گذر بودن مناطق دچار آتش سوزی، با حضور نیروهای امدادی و مردمی این آتش ها به طور کامل خاموش شد.
پارک ملی گلستان قدیمی ترین پارک ملی ثبت شده در ایران و پناهگاهی کم نظیر برای حیات وحش است که یک هزار و ۳۵۰ گونه گیاهی و ۳۰۲ گونه جانوری از جمله نیمی از گونههای پستانداران ایران را در حدود ۹۰۰ کیلومتر مربع گستره خود جای داده و به همین دلیل به عنوان ذخیره گاه زیست کره در میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده است.
این پارک ملی از بهترین زیستگاههای پستانداران بزرگی چون پلنگ، خرس قهوهای، گرگ، وشق، مرال، شوکا، گوسفند وحشی و بز وحشی، آهوی ایرانی و گراز است و به ویژه به خاطر جمعیت فراوان قوچ و میش اوریال معروف است.
بیشتر گستره این پارک در استان گلستان، حدود ۳۴ درصد آن در استان خراسان شمالی و بخش ناچیزی نیز در استان سمنان قرار دارد.
نظر شما