پدیده خورشیدگی گرفتگی حلقوی یا "کسوف حلقوی" از اوایل بامداد امروز در شهرهای مختلف عراق اتفاق افتاد و در نجف اشرف این پدیده به صورت آشکارتری دیده شد.
پیشتر مرکز پژوهش ها و تحقیقات نجومی عراق اعلام کرده بود کسوف حلقوی به طور جزیی از امروز پنجشنبه ساعت 7 و 4 دقیقه بامداد در این کشور اتفاق می افتد و تا ساعت 7 و 47 ادامه دارد.
این مرکز نجومی، یکی از بهترین مناطق دیدن این پدیده نادر را در عراق استان نجف اشرف اعلام کرده است.
همزمان تولیت مقدس عتبه علوی (ع) امروز تصاویری از فراز بارگاه مطهر امیرمومنان علی (ع) از وقوع خورشیدگرفتگی حلقوی در این استان در رسانه ها منتشر کرده است.
پیشتر اعلام شده بود که پدیده کسوف در بخش هایی از اروپا، آسیا، استرالیا و آفریقا مشاهده می شود و در کشورهای عربستان سعودی، هند، سنگاپور، فیلیپین و بخش هایی از استرالیا این پدیده به صورت حلقه آتش که به کسوف حلقوی معروف است رؤیت خواهد شد.
این سومین خورشیدگی گرفتگی در سال 2019 و در عین حال نخستین خورشیدگرفتگی حلقوی است که همزمان با آخرین روزهای پایان این سال میلادی اتفاق می افتد.
پیش از این خورشید گرفتگی حلقوی در 2017 اتفاق افتاد و در بسیاری از مناطق مشاهده شد، اما خورشیدگی گرفتگی امروز در مناطق محدودتری اتفاق افتاده است.
خورشید گرفتگی حلقوی در نتیجه دور بودن ماه از خورشید اتفاق می افتد و ماه بخشی از خورشید را می پوشاند، در مواردی اشعه خورشید به صورت حلقه آتش در اطراف ماه ترسیم می شود که به حلقه آتش معروف است.
همزمان با وقوع این پدیده بسیاری از مردم عراق نماز آیات را در منازل و مساجد برگزار کردند.
در باورهای سنتی مردم عراق به پدیده های خورشید و ماه گرفتگی (کسوف و خسوف) به عنوان رخدادهای غیر طبیعی نگاه می شود که در اغلب اوقات می تواند پیام آور اتفاق های ناگوار باشد.
بر همین اساس اغلب مردم عراق به برپایی نماز آیات در هنگام وقوع این دو پدیده اهتمام می ورزند و مساجد همواره در این امر نقش اصلی را در اطلاع رسانی به مردم بازی می کنند.
این پدیده طبیعی در کشورهای عربی خلیج فارس از جمله عربستان سعودی، امارات متحده عربی، کویت، قطر و عمان نیز مشاهده شده است.
نظر شما