علی خنیفر روز پنجشنبه در آیین افتتاح طرح ارتقاء کمی و کیفی پوشش FBE دولایه شرکت لوله سازی اهواز باحضور معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در جمع خبرنگاران بیان کرد:مطابق الزامی که شرکت ملی نفت به عنوان کارفرما برای شرکت لوله سازی اهواز تعیین کرده است باید لوله های خط انتقال نفت به سلفچگان منتقل شود، تا پیش از این در هیچ وندورلیستی (لیست تامین کننده کالا و خدمات) نبودیم اما با همت کارگران این شرکت علاوه بر تولید لوله های سه لایه پلی اتیلن موفق به اضافه شدن به وندورلیست شرکت گاز شده ایم.
وی ادامه داد: از این پس شرکت لوله سازی می تواند در پروژه هایی که نیاز به لوله های پوشش FBE دو لایه دارد شرکت کند، برای راه اندازی این طرح ۲ پیشنهاد داخلی و خارجی به شرکت لوله سازی اهواز شد.
خنیفر توضیح داد: شرکت سلمز هلند معادل یک میلیون و ۲۰۰ هزار یورو برای تجهیز این کارگاه بدون در نظر گرفتن هزینه های نصاب و کارشناس خواستند، اما با بکارگیری توان داخلی این طرح با ۱۰ درصد هزینه پیشنهادی کشور هلند یعنی ۱۰میلیارد ریال این پروژه اجرایی شد.
وی ادامه داد: همچنین در صورت خریداری تجهیزات از منابع خارجی باید زمانی معادل ۶ تا هشت ماه صرف می شد اما کارشناسان و متخصصان شرکت لوله سازی عملیات طراحی سیستم، نصب و راه اندازی تجهیزات را در ۲ ماه انجام دادند.
خنیفراظهار داشت: پیش از این ظرفیت تولید شرکت ۸۰ شاخه لوله بود که درحال حاضر به ۱۵۰ شاخه افزایش پیدا کرده است، همچنین با بکارگیری این دانش این لوله ها دیگر نیازی به تعمیر ندارند و مستقیم از شرکت به محل اجرای پروژه منتقل می شوند.
مدیرعامل شرکت لوله سازی اهواز بیان کرد: قبل از راه اندازی این طرح، لوله ها در انبار دپو می شدند که به دلیل حمل تریلر و جرثقیل برای بردن به شرکت های دیگر برای عملیات پوشش دولایه صدمه می دیدند اما اکنون تمام این عملیات در شرکت انجام می شود که صرفه جویی بسیاری در بر خواهد داشت.
وی افزود: از دیگر مزایای این طرح رفع انحصار زدایی از ۲ شرکت خصوصی داخلی، ارتقاء کیفیت و کاهش چشمگیر عیوب ظاهری و کیفی پوشش، کاهش موارد تعمیراتی و کسب رضایت کارفرما، حذف ریسک بالای انتقال ارز و حذف ریسک بالای مشکلات تحریمی و گمرکی درخصوص تامین تجهیزات است.
به گفته مسئولان شرکت لوله سازی اهواز، این طرح برای پوشش لوله های پروژه ملی گوره_جاسک است که ورق های آن در داخل کشور و توسط شرکت فولاد اکسین تولید می شود و ظرفیت کارخانه را از نظر کمی بیش از ۶۰ درصد افزایش می دهد، همچنین با راه اندازی دستگاه تولید محافظ پخ دوسر لوله علاوه بر بالا رفتن احتمال اخذ پروژه ها به دلیل کاهش قیمت تمام شده، سالانه صرفه جویی بیش از ۴۰ میلیارد ریال به دست می آید.
نظر شما