از گذشته دور تاکنون تحملپذیری و زندگی با آرامش از خصوصیتهای ملت ایران بوده است بنابراین ایران میتواند بهترین الگو برای همزیستی مسالمتآمیز پیروان ادیان و اقوام مختلف برای جهانیان باشد.
ملت صلحدوستی که آموزههای دینی و فرهنگی آن بر صلح و امنیت پایدار در دنیا تاکید دارد؛ کشوری که همکاری مناسب و مطلوبی را با سازمان ملل متحد از بدو تاسیس آن هرچند با فراز و نشیبهایی، داشته و در دورههای مختلف در زمینه ارتقای صلح و گفت و گو و همچنین مقابله با خشونت و افراط گرایی، ابتکار و ایده بینالمللی ارائه داده است.
راهبرد «گفت و گوی تمدنها» یکی از ابتکارهای جهانی ایران در زمینه ارتقای صلح، دوستی و نیز بیانگر نقش فعال جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد و در عرصه بینالملل دارد.
ایده حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی، رییس جمهوری اسلامی ایران، با عنوان «جهان علیه خشونت و افراط گرایی» که به وضوح توسط کشورهای عضو سازمان ملل متحد مجمع عمومی سازمان ملل متحد پشتیبانی شد و مجمع عمومی سازمان ملل متحد قطعنامهای را که سال ۲۰۱۳ حمایت کرده بود در سالهای ۲۰۱۵ و ۲۰۱۷ بار دیگر اتخاذ کرد از دیگر دستاوردهای مهم ایران اسلامی در عرصه جهانی و همکاری با سازمان ملل است.
راهبردهایی که افق جدیدی را از ایران در دیدگاه جهانی به نمایش گذاشت و دید مجامع جهانی که طی چهل سال اخیر با تبلیغات رسانهای استکبار جهانی علیه کشور منفی شده بود، را توانست تا حد مطلوبی تغییر دهد.
از این رو این دستاوردهای همکاریهای سازمان ملل متحد و ایران باید برای تمام مردم کشور برای امیدآفرینی و ایجاد غرور ملی اطلاعرسانی شود و برپایی نمایشگاههای اسناد همکاری سازمان ملل متحد و ایران یکی از اقدامهای سازنده در راستای این مساله است.
نمایشگاه عکس و اسناد همکاریهای سازمان ملل متحد و ایران در سمنان با همت خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) این استان برپا شد، نمایشگاهی که در دیگر استانهای کشور نیز برپا شده و لازم است چنین نمایشگاههایی از پایتخت تمرکززدایی شده و برگزاری آن مداوم شود.
صلح مهمترین هدفی است که سازمان ملل متحد و ایران به عنوان یک راهبرد بینالمللی دنبال میکنند.
نمایشگاههای عکس و اسناد همکاریهای سازمان ملل متحد و ایران می تواند بهانهای برای حضور مقامهای سیاسی و فرهنگی سازمان ملل متحد چون مرکز اطلاع رسانی سازمان ملل، یونسکو و یونیسف در مناطق مختلف ایران باشد و فرصتی را برای آشنایی این مسوولان با فرهنگ مردم سرزمین کهنی که اقوام مختلف با آداب و رسوم متفاوت به صورت مسالمتآمیز و وحدت در کنار هم زندگی میکنند، به وجود بیاورد.
منابع فرهنگی قدرت نرم جمهوری اسلامی ایران برای معرفی هرچه بهتر این سرزمین به مجامع بین المللی است و این نمایشگاهها برای معرفی فرهنگ کهن ایران زمین به کشورهای جهان راهکار مطلوبی است.
ماریا دوتسنکو رییس مرکز اطلاعرسانی سازمان ملل متحد در ایران در طول سفر دو روزه به استان سمنان نشان داد که مقامات این سازمان مشتاق به آشنایی بیشتر با فرهنگ ایرانی و تبادل اطلاعات فرهنگی و اجتماعی با مردم این سرزمین هستند.
نمایشگاه «عکس و اسناد ۷۳ سال همکاریهای ایران و سازمان ملل متحد» با حضور دوتسنکو رییس مرکز اطلاعرسانی سازمان ملل متحد در ایران از یکم تا هشتم دی ۹۸ در نگارخانه سیمرغ مجتمع فرهنگی کومش شهر سمنان برپا شد و در این نمایشگاه ۵۴ قطعه عکس از دوران مختلف همکاریهای ایران و سازمان ملل متحد در بخشهای سیاسی، اجتماعی و فرهنگی در معرض دید علاقهمندان قرار گرفت.