این نشریه که در ایالت آیوا، یکی از مراکز مهم کشاورزی آمریکا، منتشر می شود، روز پنجشنبه به وقت محلی در گزارشی نوشت: از زمان آغاز جنگ تجاری ترامپ با پکن در سال گذشته، چین خرید محصولات کشاورزی خود را از برزیل ، آرژانتین و سایر کشورها افزایش داد. در نتیجه، چین ناگزیر به ادامه خرید در چارچوب قراردادهایی خواهد بود که بسته است و در این صورت حتی اگر پکن قصد خرید فوری کالاهای کشاورزی آمریکا را هم داشته باشد، ممکن است نتواند این کار را انجام دهد.
این نشریه با اشاره به زیان هنگفت کشاورزان آمریکایی مینویسد: آنها به شدت از تعرفههای تلافی جویانه چین خسارت دیدهاند. پکن با تحمیل تعرفه ۱۲۰ میلیارد دلاری بر صادرات ایالات متحده ، از جمله سویا و سایر کالاهای کشاورزی به بسیاری از حامیان روستایی ترامپ ضرر زد.
در این گزارش افزوده شده است: تاثیر تعرفهها قابل توجه بوده است. صادرات کشاورزی ایالات متحده به چین که در سال ۲۰۱۲ به رکورد ۲۵.۹ میلیارد دلار رسیده بود، سال گذشته به ۹.۱ میلیارد دلار کاهش یافت. صادرات سویا به چین به پایینترین سطح در ۱۲ سال گذشته، یعنی ۳.۱ میلیارد دلار کاهش پیدا کرده است.
"د گزت" ادامه می دهد: طبق توافق اولیه ایالات متحده و چین، ترامپ برنامه خود را برای اعمال تعرفه های جدید به حالت تعلیق در میآورد و برخی از تعرفههای موجود را برای واردات از چین کاهش میدهد. در عوض، چین موافقت کرده که ۴۰ میلیارد دلار در سال از آمریکا محصولات کشاورزی بخرد. با این حال بسیاری از کشاورزان میگویند با وجود امیدواری، انتظار اندکی از این توافق دارند؛ بویژه اینکه متن این توافق هنوز منتشر نشده است.
چین و آمریکا جمعه گذشته اعلام کردند بر سر سند مرحله اول توافق تجاری با هدف پایان دادن به جنگ تجاری و نبرد تعرفه ها به توافق رسیده اند متن این توافق شامل ۹ بخش از جمله مقدمه، حق مالکیت معنوی، انتقال فناوری، خوراک و محصولات کشاورزی، خدمات مالی، نرخ ارز و شفافیت، گسترش تجارت، ارزیابی دو جانبه و حل اختلافات و موارد نهایی است.
در عین حال دو طرف به توافق رسیدند که طرف آمریکا مراحل تعهدات مربوط به تعرفه افزوده بر کالاهای چین را لغو کند و روند افزایش تعرفه را به سوی کاهش محقق سازد.
این توافقنامه به دو کشور امکان می دهد فعالیت های تجاری را بهبود بخشیده و راه را برای حل اختلافات اقتصادی باز کنند و همزمان همکاری هایشان را در این قلمروها افزایش دهند.
ایالت آیوا از مراکز بزرگ کشت سویا و ذرت آمریکاست. این ایالت از پایگاه های مهم انتخاباتی ترامپ بود و در جریان انتخابات سال ۲۰۱۶، اکثریت مردم آن به ترامپ رای دادند.
با این وجود، جنگ تجاری با چین به کاهش فروش سویا و ذرت و در نتیجه نارضایتی کشاورزان آیوا از سیاست های ترامپ منجر شده است.
نظر شما