بر اساس اعلام روابط عمومی سازمان تبلیغات اسلامی، ساختمان نواب این سازمان عصر جمعه میزبان کارکنان موسسه توانبخشی کوشا و همچنین کودکان و نوجوانان معلول ذهنی بود که در سالن همایش این سازمان با برگزاری برنامه های متنوع ادامه یافت.
در این برنامه که با همکاری سازمان تبلیغات اسلامی برگزار شد، مدیر موسسه کوشا با ارائه گزارش و آماری از روند فعالیت و کار در این موسسه، گفت: ۵۵ معلول ذهنی بالای ۱۴ سال دراین موسسه تحت حمایت و آموزش قرار دارند.
ترخیص ۲۰ معلول ذهنی به دلیل نبود توان مالی
عرب سلمانی با بیان اینکه موسسه از نظر مالی بسیار ضعیف و کم توان است، گفت: درطول هفته سعی می کنیم برای اکثر معلولان ذهنی بسته غذایی تهیه کرده و به امور آنها رسیدگی کنیم چراکه خانواده های آنها توانایی مالی تغذیه این کودکان و نوجوانان را ندارند.
وی که خود روانشناس و متخصص روان درمانی هم هست با تاکید براینکه این موسسه از سوی هیچ سازمان، نهاد و یا ارگان دولتی و... حمایت نمی شود و هیچ بودجه ای دریافت نمی کند، گفت: حدود ۲۰ معلول ذهنی در این موسسه به طور رایگان تحت حمایت قرار داشتند که متاسفانه مجبور هستیم به دلیل نبود امکانات و توان مالی وعدم حمایت از سوی هیچ موسسه یا ارگان و سازمانی عذر آنها را خواسته و به اجبار آنها ترخیص نماییم.
مدیرموسسه کوشا ادامه داد: هرچند ترخیص این تعداد معلول ذهنی برخلاف ذهن و سیاست ما انجام می شود اما چه کنیم که چاره ای نداریم چون عدم حمایت مالی و نبود پول از این پس امکان اداره این تعداد نفرات را برایمان باقی نگذاشته است.
رهایی معلولان ذهنی درجامعه، چه سرنوشتی را برای آنها رقم می زند؟
عرب سلمانی در عین حال تصریح کرد: این ۲۰ نفر از جمله کسانی هستند که خانواده های آنها حتی توان خرید یک نان را نیز ندارند ناراحت این هستیم که با توجه به این همه مراقبت و نگه داری سرنوشت این فرزندان در کف خیابانها به کجا خواهد انجامید.
وی یادآورشد: البته سازمان بهزیستی یارانه ۳۰ نفر از این ۵۵ معلول ذهنی را متقبل شده که این یارانه فقط برای ناهار، اجاره موسسه، سرویس این بچه ها هزینه و پرداخت می شود بسیار ناچیز است.
به گفته وی، با توجه به قانون خیرین فقط می توانند به موسسات خیریه کمک کرده و به اینگونه موسسات نمی توانند کمک کنند بلکه باید دیگران از جمله بخش خصوصی و ان جی اوها و سایرین باید کمک و حمایت کنند.
معلولان ذهنی و دست و پنجه با مرگ و زندگی
مدیر موسسه کوشا با اشاره به وضعیت اسفبار بیماری شماری از این معلولان ذهنی این مرکز، تاکید کرد: درحال حاضر دو نفر از این معلولان در این موسسه به دلیل ناراحتی قلبی با مرگ و زندگی دست و پنجه نرم می کنند و احتیاج به عمل فوری قلب دارند اما به خاطر نبود بودجه و پول کافی امکان این کار برای موسسه وجود ندارد و نیازمند کمک سایرین و مردم هستیم.
این روانشان و مربی معلولان ذهنی یادآور شد: موسسه کوشا تنها موسسه ای است در ورامین و پیشوا که معلولین بالای ۱۴ سال را قبول کرده که کوچکترین فرد ۱۰ و بزرگترین آنها ۴۸ سال سن دارند.
عرب سلمانی در عین حال تاکید کرد: هموطنان عزیز ایرانی همواره ثابت کرده اند هر کجا نیاز به حمایت و پشتیبانی بوده با دل و جان حضور یافته و هر آنچه در وجود داشته را نثار نیازمندان کرده اند. فرزندان معلول ذهنی این موسسه نیز امروز به کمک و حمایت شما هموطنان گرامی نیاز دارد و دست یاری رسانی به سوی شما دراز می کند.
این روانشناس که زندگی خود را وقف کمک و همیاری به معلولان ذهنی کرده است در پایان اظهار داشت: براین باورم و با این نیت جلو آمده ام« چو عضوی به درد آورد روزگار دگر عضوها را نباش قرار» ... ، معلولان ذهنی و جسمی هم اکنون نیازمند نگاه سبز و یاری رسانی همگان هستند.
معلولان ذهنی نیازمند کمک و همیاری هموطنان ایرانی هستند
درادامه این همایش ۱۵ معلول ذهنی حاضر در مراسم با حضور بر روی سن از هموطنان عزیز ایرانی درخواست کردند که به کمک و همیاری آنها بشتابند و آنها را فراموش نکنند. آنها تاکید کردند برای ادامه زندگی و حیات نیازمند یاری رسانی همگان هستند.
خانم قصاب زاده و عبداللهی از جمله حاضرین در این همایش بودند همچنین اجرای نمایش عروسکی توسط گروه امیر حسین شفیعی کارگردان نامیرا، تقدیر از معلولان، اجرای موسیقی از جمله برنامه جانبی این همایش بود.
سازمان تبلیغات اسلامی در دوره مدیریت جدید آن رویکرد ورود به عرصه های اجتماعی و نه فقط فرهنگی را سرلوحه امور و فعالیت های خود قرار داده و حجت الاسلام و المسلمین محمد قمی ریاست آن راسا در نظارت، کمک، بازدید و یاری رسانی به هم وطنان حضور بهم می رساند.
حضور در مناطق سیلزده گلستان در ساعات اولیه وقوع سیل، حضور در شهرهای مختلف سیلزده استان خوزستان، بررسی و بازدید حضوری از موکب های مستقر در شهرهای مرزی در زمان راهپیمایی عظیم اربعین حسینی و... اینک نیز همیاری معلولان ذهنی ( برنامه امروز) از جمله برنامه هایی است که در ادامه این سیاستگذاری و رویکرد جدید سازمان تبلیغات اسلامی با جدیت دنبال و ادامه یافت.
نظر شما