دارالفنون باید به جایگاه عمومی برای استفاده مدارس تبدیل شود

تهران- ایرنا- وزیر آموزش و پرورش گفت: مدرسه دارالفنون باید احیا شود تا کارهای آموزشی و پرورشی بزرگ در آن انجام گیرد و در نهایت به یک جایگاه عمومی برای استفاده همه مدارس کشور تبدیل شود.

محسن حاجی میرزایی امروز شنبه در مراسمی به مناسبت سالروز افتتاح مدرسه دارالفنون اظهار کرد: این مکان تاریخی دارای اهمیت ویژه ای است.
وی در محل مدرسه دارالفنون افزود: این مدرسه  مکان مهم تاریخی و علمی است و باید نگاه ویژه نسبت به آن داشت.
حاجی میرزایی خاطر نشان کرد: باید برای دارالفنون برنامه ریزی لازم صورت گیرد تا وضعیت بهتری پیدا کند.
وی همچنین به مناسبت سالروز تاسیس دارالفنون در تابلویی به رسم یادبود، نوشت در سالروز تاسیس دارالفنون یاد می‌کنیم از اندیشه ماندگار امیرکبیر بزرگ و امید داریم که ایران سرافراز و بالنده مسیر تعالی و پیشرفت خود را در راه احیای تمدن بزرگ اسلامی و ایران سرافراز همچنان ادامه دهد.

مدرسه دارالفنون که نخستین و بزرگترین مدرسه به سبک جدید است، ششم دی ماه ۱۲۳۰ و ۱۳ روز پیش از قتل امیرکبیر و با حضور ناصرالدین شاه، میرزا آقاخان نوری صدراعظم جدید به طور رسمی گشایش یافت.دارالفنون را می‌توان نخستین دانشگاه در تاریخ مدرن ایران دانست که در نوشته‌های ایرانی، تا دیر زمانی همه دانشگاه‌های خارجی را دارالفنون می‌خواندند.

تاسیس دارالفنون، یکی از اقدامات چشمگیر میرزاتقی‌ خان امیرکبیر است که حاصل آن، برآمدن نامدارترین چهره‌های علمی، ادبی و هنری بوده است. ساختمان دارالفنون در خیابان ناصرخسرو در مرکز شهر تهران جای گرفته ‌است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • رضا نباتي IR ۱۰:۵۴ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۹
    0 0
    « دارالفنون سال هاست که مرده است. » مدرسه کینگ در شهر کنتربوری انگلستان پس از ۶۰۰ سال هنوز مدرسه است. این مدرسه در سال ۱۴۲۰ میلادی تاسیس شد. دانشگاه کینگز لندن در سال ۱۸۲۹ تاسیس شد و هم اکنون رتبه ۳۸ در دانشگاه های جهان دارد. دارالفنون مدرسه بود، دیگر مدرسه نیست. امروز تبديل به نمایشگاه و محل برگزاری همایش های وزارتی است. همه هنر ما این بوده و هست که به گذشته آن بنازیم و از امیر کبیر با افتخار یاد کنیم. آقای وزیر ! آیا بهتر نبود دستور می دادید این مدرسه تاریخی بازهم مدرسه شود. نه موزه و نمایشگاه و سالن همایش ؟! یاد فیلم " طبیب " محصول ۲۰۱۳ آلمان افتادم. داستان فیلم مربوط به هزار سال پیش، سال 1021میلادی در قرون وسطی که اروپا در جهل و بیماری به سر می برد. فیلم قلب لندن را نشان می دهد که مردم با فقر، آلودگی و بیماری دست و پنجه نرم میکنند وتنازع بقاء در جریان است. هیچ کس از طبابت چیزی نمی داند. همانطور که در مقدمه فیلم توسط راوی بیان می شود : فقط سلمانی های دوره گرد (آرایشگران)، اندکی کارهای طبی درحد کشیدن دندان، جا انداختن استخوان و قطع انگشتان سیاه شده و میزان زیادی اوراد وخرافه به