هادی زارع پور روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: هم اکنون ۱۲ شرکت و موسسه برای سوادآموزی در کهگیلویه و بویراحمد فعالیت می کنند.
وی با بیان اینکه بیش بر سواد خواندن و نوشتن۴۰نوع مهارت شامل مهارت های زندگی، اجتماعی، حقوق شهروندی و شغلی در مراکز یادگیری محلی به سوادآموزان آموزش داده می شود اظهار داشت: تفاهم نامه با دستگاه های اجرایی فنی و حرفه ای و جهادکشاورزی منعقد شده تا برای بهبود وضعیت زندگی سوادآموزان با آموزش و پرورش مشارکت کنند.
مدیرکل آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه گروه هدف سوادآموزی جمعیت ۱۰ تا ۴۹ سال است، افزود: بر اساس سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال ۱۳۵۵ نرخ باسوادی در کهگیلویه و بویراحمد ۲۸.۸۶ درصد بوده و این میزان در سال ۱۳۹۵ به ۹۲.۷ درصد رسید .
وی بیان کرد: زنان و مناطق روستایی،عشایری بیشترین سهم را در افزایش سواد در پس از پیروزی انقلاب اسلامی داشته اند.
ویبا بیان نکته که نرخ باسوادی استان هم اینک ۹۴درصد است گفت: با توجه به اینکه نرخ باسوادی کشور ۹۶ درصد است فاصله استان با میانگین کشوری ۲ درصد است.
زارع پور عنوان کرد: نرخ باسوادی مردان و زنان ۱۰ تا ۴۹ سال کهگیلویه و بویراحمد بر اساس سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال ۱۳۹۵ به ترتیب ۹۶.۱ و ۸۹.۴ درصد است.
وی ابراز داشت: بر اساس این سرشماری میانگین نرخ باسوادی مردان و زنان ۱۰ تا ۴۹ سال کشور نیز به ترتیب ۹۶.۲ و ۹۳.۴ درصد است.
زارع پور اظهار داشت: حجم ابلاغی امسال سوادآموزی کهگیلویه و بویراحمد که از سوی سازمان نهضت سوادآموزی کشور تعیین و اعلام شده و باید محقق شود چهار هزار و ۵۶۴ نفر است.
وی افزود: این میزان حجم ابلاغی شامل ۲ هزار و ۲۲ نفر در دوره سوادآموزی، یک هزار و ۱۶۹ نفر در دوره انتقال و یک هزار و ۳۷۳ نفر نیز در دوره تحکیم سواد است.
مدیرکل آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: تاکنون ۸۴ درصد از این میزان حجم ابلاغی در استان زیر پوشش فعالیت های سوادآموزی قرار گرفته اند و براساس برنامه ریزی تا پایان سال همه میزان حجم ابلاغی تعیین شده محقق می شود.
وی بیان کرد: دوره سوادآموزی که شامل ۴۰۰ ساعت آموزش است و معادل مدرک سوم دبستان و پایان هر سه دوره سوادآموزی معادل مدرک ششم ابتدایی است.
زارع پور عنوان کرد: از ۲ سال پیش تاکنون ۱۷ مرکز یادگیری محلی ویژه سوادآموزان ۱۰ تا ۴۹ سال در مناطق شهری، روستایی و عشایری کهگیلویه و بویراحمد دایر شده است
زارع پور اظهار داشت: یک هزار و ۹۱۰ سوادآموز کهگیلویه و بویراحمد هم اینک در حال یادگیری در سه دوره سوادآموزی،انتقال و تحکیم هستند.
وی افزود: سال ۱۳۹۶ نخستین مرکز یادگیری محلی سیار کشور در منطقه عشایری زیلایی از توابع شهرستان بویراحمد افتتاح و راه اندازی شد.
مدیرکل آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: مهمترین فعالیت های مکمل سوادآموزی در این استان شامل طرح خواندن با خانواده برای دوره های سوادآموزی و انتقال، طرح حلقه های کتابخوانی برای دوره تحکیم سواد، طرح آموزش عملی نماز کلید بهشت برای دوره سوادآموزی، طرح توسعه سواد زنان روستایی و عشایر، طرح آموزش مهارت های هفت گانه کامپیوتر برای دوره انتقال، مسابقه پرسش مهر ریاست جمهوری برای دوره سوادآموزی و مسابقه کتابخوانی است.
وی ابراز داشت: امسال چهلمین سالگرد تأسیس و فعالیت نهضت سوادآموزی در کشور و کهگیلویه و بویراحمد به فرمان امام خمینی (ره) در هفتم دی ماه سال ۱۳۵۸ است.
استان ۷۲۳هزار نفری کهگیلویه و بویراحمد در جنوب غربی کشور قرار دارد.
نظر شما