معاون سوادآموزی ادارهکل آموزش و پرورش خراسان شمالی روز شنبه به خبرنگار ایرنا گفت: افراد کمسواد، با گذراندن دوره ابتدایی، ادامه تحصیل نداده و آنرا رها کرده اند.
مهدی مودی با بیان اینکه بیش از نیمی از برنامه های سوادآموزی استان، برای افراد کم سواد است، اظهار داشت: امسال جذب پنج هزار و ۴۹۱ نفر در برنامه های سوادآموزی هدفگذاری شده است که ۲ هزار و ۴۵۴ نفر در دوره سوادآموزی و مابقی، افراد کم سواد هستند که در دوره های مختلف آموزش می بینند.
وی افزود: امسال هزار و ۳۲۱ نفر در دوره انتقال و هزار و ۷۲۶ نفر در دوره تحکیم، جذب شده و آموزش های لازم را فرامی گیرند.
معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش خراسان شمالی خاطرنشان کرد: علاوه بر آن، امسال ۱۱ هزار و ۳۱۷ نفر در برنامه های مختلف توانمندسازی، شرکت کرده و در دوره های آموزشی شرکت می کنند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه جذب افراد بی سواد و نگاهداشت آنان سخت شده است، گفت: مشکلات اقتصادی و معیشتی سبب شده تا حضور در کلاس های سوادآموزی در اولویت افراد نباشد.
وی افزود: نبود لیستی از آمار بی سوادان استان از دیگر مشکلات برای جذب این افراد به برنامه های سوادآموزی است.
معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش خراسان شمالی گفت: بر اساس نتایج طرح سرشماری سال ۹۵، شمار بی سوادان استان بیش از ۲۷ هزار نفر است اما در بانک اطلاعاتی ما، تنها اسامی هفت هزار نفر موجود است که انتظار می رود فهرست بیش از ۲۰ هزار نفر دیگر نیز در اختیار قرار گیرد.
مودی افزود: در جامعه ما، چنانکه باید و شاید سوادآموزی در اولویت قرار ندارد و آنگونه که باید به آن توجه نشده است.
معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش خراسان شمالی خاطرنشان کرد: نبود اهرم قانونی و الزام آور برای سوادآموزی از دیگر مشکلات برای جذب افراد به برنامه های سوادآموزی است.
به گزارش ایرنا، ۲۰۰ هزار نفر از جمعیت ۶۳۲ هزار نفر باسواد خراسان شمالی، پس از انقلاب و با فعالیتهای نهضت سوادآموزی و معاونت سوادآموزی آموزش و پرورش سواد آموخته اند.
بر اساس این گزارش، اکنون درصد باسوادی در گروه ۱۰ تا ۴۹ سال این استان ۹۵.۰۳ درصد است که در این زمینه رتبه ۲۳ کشور را دارد و میزان باسوادی در گروه ۶ سال به بالا هم ۸۳.۳ درصد است که در این زمینه در رتبه ۲۴ کشوری قرار دارد.
طبق آمارگیری سال ۱۳۹۵، استان خراسان شمالی ۸۶۳ هزار نفر جمعیت دارد.
نظر شما