داوود تقی نیا روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : در حالی که بر اساس نتایج سرشماری نفوس و مسکن سال ۹۵ تعداد ۴۹ هزار نفر از جمعیت ۱۰ تا ۴۹ ساله مازندرانی بی سواد بودند ، این رقم هم اکنون به حدود ۳۰ هزار نفر کاهش یافته است.
وی توضیح داد : در سالهای اخیر با گسترش فعالیت سواد آموزی و تنوع دسترسی افراد بی سواد به آموزگار و امکانات تحصیلی ، هم اکنون بر اساس برآوردهای ما آمار جمعیت بی سواد استان به حدود ۳۰ هزار نفر کاهش یافته است که تقریبا یک درصد از جمعیت سن سواد آموزی را شامل می شود.
معاون سواد آموزی آموزش و پرورش مازندران گفت : در سال تحصیلی جاری هم حدود پنج هزار و ۲۰۰ نفر در سنین ۱۰ تا ۴۹ سالگی تحت پوشش سوادآموزی در حال یادگیری و تحصیل هستند.
بر اساس مقررات موجود افراد بیسواد دارای بیش از ۱۰ سال سن امکان تحصیل در مدارس عادی را ندارند و به همین دلیل هم در دوره های سوادآموزی شرکت می کنند. این دوره بر افراد ۱۰ تا ۴۹ سال تمرکز دارد. افرادی که در دوره سواد آموزی شرکت کرده و باسواد می شوند، مدرک معادل سوم ابتدایی به آنها داده می شود.
تقی نیا با اعلام این که بیشتر افراد سوادآموز هم اکنون در ۶ مرکز یادگیری شهرهای ساری، بابل ، آمل ، قائمشهر و نوشهر در حال تحصیل هستند ، افزود : البته پوشش تحصیلی فقط محدود به این مراکز نیست و بسیاری از یادگیری ها به صورت ۲ نفره و چند نفره در روستاها و مناطق دور افتاده استان انجام می شود.
این مسئول مهم ترین علت بیسوادی در استان را حاشیه نشینی ، شرایط اقتصادی و اجتماعی خانواده و زندگی در مناطق دور افتاده از فضای آموزشی دانست.
قائمشهر رتبه اول باسوادی
تقی نیا پراکندی بی سوادی در مازندران را هم تشریح کرد و گفت : هم اکنون شهرستان قائمشهر کمترین درصد بی سوادی استان را دارد و بیشترین هم مربوط به شهرستان گلوگاه در شرق استان است.
وی بیشترین فراوانی جمعیتی بی سواد را مربوط به شهرستان بابل و کمترین تعداد را در شهرستان سیمرغ عنوان کرد و توضیح داد : علت بالا بودن تعداد بی سوادان در بابل با توجه به جمعیت بیشتر این شهرستان طبیعی است.
بابل با بیش از نیم میلیون نفر جمعیت ، بزرگ ترین شهرستان مازندران محسوب می شود.
معاون سواد آموزی آموزش و پرورش مازندران در عین حال گفت که فاصله رتبه بی سوادی شهرستان های استان از یکدیگر در حد صدم درصد است و در مجموع مازندران جزو رتبههای اول باسوادی کشور محسوب می شود.
استان مازندران دارای حدود سه میلیون و ۳۰۰ هزار نفر جمعیت است که از این تعداد ۵۵ درصد در مناطق شهری و ۴۵ درصد در مناطق روستایی زندگی می کنند.
همچنین در سال تحصیلی جاری حدود ۵۳۶ هزار دانش آموز در چهار هزار و ۴۸۰ مدرسه مازندران تحصیل می کنند و پوشش تحصیلی استان نیز حدود ۹۹ درصد است.
نظر شما