عباس پورمیدانی روز شنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، بیان کرد: فرونشست زمین تا حد زیادی به دلیل کاهش منابع آبی سفرههای زیرزمینی و همچنین کم شدن میزان رطوبت موجود در خاک به دلیل افزایش دما ایجاد میشود و موجب آسیب به تاسیسات ایجادشده در مزارع و باغها میشود.
وی افزود: در کنار آسیب به تجهیزات، فرونشست زمین موجب کاهش نفوذپذیری آب به داخل زمین کشاورزی میشود و تغذیه گیاه را با مشکل مواجه میسازد.
وی ادامه داد: فرونشست در زمینهای کشاورزی موجب به وجود آمدن حفرههای بزرگ در سطح خاک میشود که خطرات بسیاری برای بهرهبرداران و لوازم مورداستفاده آنان به همراه دارد.
پورمیدانی گفت: بهطورمعمول شکافهای ایجادشده در اثر فرونشست زمین در سطح زمینهای کشاورزی برگشتپذیر نیست و صدمات جبرانناپذیری به خاک وارد میشود.
وی بیان کرد: ضعیف شدن سطح زمینهای کشاورزی براثر فرونشست زمین خطر احتمال وقوع سیل را بالا میبرد، چراکه پوشش گیاهی مناسب همواره یک عامل مهم برای جلوگیری از این پدیده است.
وی ادامه داد: با توجه به وقوع فرونشست زمین در برخی مناطق بخش جعفریه قم که یکی از مراکز اصلی کشاورزی استان بهحساب میآید، باید کشاورزان و بهرهبرداران بومی منطقه مراقب سطح خاک و زمین کشاورزی خود باشند و با استفاده از روشهای نوین آبیاری و رعایت الگوی صحیح مصرف آب، به حفظ منابع آبی زیرزمینی که عاملی مهم برای مقابله با فرونشست است، کمک کنند.
در بخش کشاورزی کل زمینهای قابلکشت قم برابر ۱۰۵ هزار و ۷۳۰ هکتار است که این رقم ۴۶ صدم درصد کل اراضی قابلکشت کشور هست؛ مجموع کشت سبز استان شامل ۲۱ هزار هکتار باغ و ۴۴ هزار هکتار زراعت است.
میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان قم در سال برابر ۷۴۶ هزار تن شامل ۴۲۵ هزار تن محصولات زراعی و باغی، یک هزار و ۵۰۰ تن آبزیان و ۳۲۰ هزار تن محصولات دامی است.
استان قم دارای یک شهرستان به همین نام و پنج بخش جعفریه، مرکزی، خلجستان، کهک و سلفچگان است.
بخش جعفریه یکی از بخشهای استان قم با وسعتی حدود ۶۵۰ کیلومترمربع در ۳۵ کیلومتری شمال غربی شهر مقدس قم با جمعیتی بیش از ۱۶ هزار تن با ۲ گویش فارسی و ترکی با مرکزیت شهر جعفریه است؛ این بخش در مسیر راه ارتباطی استانهای غربی و مرکزی کشور قرار دارد و دارای یک دهستان (جعفرآباد) و یک شهر (جعفریه) و ۳۳ روستا است.
نظر شما