خانمی که با چشمان اشکآلود برای مشکل بیکاری ۲ پسرش آمده یا آقایی که پسرش کلیه هایش را از دست داده است و کمک مالی می خواهد؛ اینها قصه های درد آشنای بخشی از مردمان این دیار است که در ساختمان استانداری به ملاقات مردمی هوشنگ بازوند آمده اند.
حجت الاسلام عبدالله عزیزی مدیرکل بازرسی و رسیدگی به شکایات استانداری طبق لیست افراد را صدا می زند تا بتوانند کنار استاندار بنشینند و سفره دلشان را باز کنند.
آقایی سالخورده که گویا توان پرداخت قبوض آب، برق و گاز خانه اش را ندارد می آید و کنار استاندار می نشیند؛ بازوند بعد از دیدن مدارکش دستور داد تا قبوضش را اقساطی کنند و او نیز با لبخند رضایت آنجا را ترک کرد.
فرد دیگری که از مناطق زلزله زده استان آمده بود تا بلکه بتواند تسهیلاتش را دریافت کند از وضع موجود شاکی بود؛ هرچند به اعتقاد بازوند کم کاری از خودش بوده که بعد از گذشت ۲ سال از زلزله دیر اقدام کرده است با این حال او نیز چراغ سبز پیگیری مشکلش را گرفت.
اما جالبترین بخش ملاقات مردمی امروز آقایی بود که باوجود معلولیت جسمی حرکتی لیسانس حقوقش را گرفته بود و از بازوند کار می خواست تا بتواند نان بازوی خودش را بخورد و محتاج کسی نباشد؛ به گفته او مقرری ماهیانه ۲۲۰ هزار تومانی بهزیستی برای یک زندگی مستقل آبرومندانه کافی نیست برای همین می خواهد کار کند تا درآمدش بیشتر باشد.
وقتی که استاندار از او پرسید که آیا داشتن خانه در اولویتش است یا داشتن شغل؟ با قاطعیت جواب داد که اول شغل می خواهد یا لااقل کمک هزینه ای به او بدهند که محتاج کسی نباشد.
استاندار نیز به او وعده داد با قراردای که ستاد اجرایی فرمان امام (ره) با بهزیستی استان دارد قرار است که برای هزار نفر از معلولان استان خانه ساخته شود و پرونده او را با دستور پیگیری به بهزیستی ارجاع داد.
یکی از کاسبان محله جلیلی نیز از وضعیت بد فاضلاب آن ناحیه شاکی بود و به نمایندگی از مردم آنجا از بازوند خواست که به رفع این مشکل کمک کند؛ استاندار نیز دستور داد تا مدیر مربوطه شخصا از محله بازدید کند.
نوبت بعدی خانمی بود که ادعا می کرد صاحب اختراع مترجمی است اما به دلیل تحریم ها امکان ثبت اختراعش را ندارد؛ او از بازوند خواست تا معرفی نامه ای برای معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری به او بدهند.
از استاندار کرمانشاه می پرسم که به نظر مشکلات بروکراسی اداری ما این افراد را تا به اینجا کشانده است؛ آیا برای بهبود این روند اقدامی شده است؟ که او پاسخ می دهد مشکلات سیستم اداری ما شامل بخشی از درخواست ها می شود و بسیاری از درخواست ها اینگونه نیستند.
بازوند ملاقات کنندگان را چهار گروه عنوان کرد و گفت: دسته اول سرمایه گذارانی هستند که مشکلاتی در بانک ها و ادارات دارند و دسته دوم نیز شامل افرادی می شوند که به دنبال شغل هستند.
به گفته او، دسته سوم ملاقات کنندگان افرادی هستند که کمک های مالی می خواهند یا بیماری خاصی دارند و در آخر گروهی که مشکل مسکن دارند.
با اینکه با تاکید استاندار کرمانشاه ملاقات مردمی با او و مدیران استان کار سختی به نظر نمی رسد اما به گفته مدیرکل بازرسی استانداری تنها درخواست هایی که از نظر قانونی مشکلی نداشته باشند می تواند به نتیجه مثبت برسند.
استان کرمانشاه ۲ میلیون نفر جمعیت ساکن در ۳۴ شهر و ۲ هزار و ۵۹۵ روستا دارد.