دست شورایاران برای انتخاب مدیران محله بازتر شده است

تهران- ایرنا- سرپرست دبیرخانه ستاد ساماندهی مشارکت‌های اجتماعی در محلات شهر تهران (مدیریت محله) با اشاره به فراخوان انتخاب مدیران محله با هدف رعایت حداکثر عدالت و شفافیت گفت: در این فرآِیند انتخاب مدیران محله صورت گرفته و دست شورایاران که اکثریت اعضا هیات امنای محله‌ها را تشکیل می‌دهند برای انتخاب مدیران محله بازتر شده است.

به گزارش روز شنبه ستاد مدیریت محله، مهدی شیرزاد در واکنش به برخی اظهارات در مورد غیرقانونی بودن فراخوان انتخاب مدیران محله‌های تهران گفت : فراخوان ثبت نام داوطلبان سمت مدیریت محله مرحله اول فرایند انتخاب مدیران محله است که دستور العمل مربوط به این فرآیند با استناد به بند ۶ ماده ۱۲ دستورالعمل ساماندهی مشارکت‌های اجتماعی در محلات شهر تهران مورخ ۲۷ اسفندماه امسال که مقرر می‌دارد برنامه‌ریزی و ابلاغ دستورالعمل‌ها پیرامون مدیریت محله باید از طریق دبیرخانه ستاد مدیریت محله صورت بگیرد؛ ابلاغ و اجرا شده است.
سرپرست دبیرخانه ستاد مدیریت محله با بیان موارد فوق تاکید کرد: ریاست محترم کمیسیون فرهنگی-اجتماعی شورای شهر تهران از مدت‌ها قبل در جریان اقدامات این ستاد برای آغاز فرآیند انتخاب مدیران محله قرار داشته‌اند و پیش‌نویس تمام دستورالعمل‌ها و آیین‌نامه‌ها به دفتر وی تحویل و در چند جلسه در حضور ایشان ارایه شده و همچنین
و نظر مساعد ایشان هم در این مورد اخذ شده است، علاوه بر این دبیر و برخی کارشناسان کمیسیون اجتماعی و فرهنگی نیز در جریان تدوین این دستورالعمل‌ها قرار داشته و نظر ایشان در این مورد اخذ شده است.
شیرزاد در مورد تغیرات به وجود آمده در روند انتخاب مدیران محله‌ها گفت : در دوره‌های گذشته، نامزدهای تصدی سمت مدیریت هر محله توسط شهرداری‌های مناطق به ستاد مدیریت محله معرفی می‌شدند و بعد از یک مصاحبه کوتاه در ستاد مدیریت محله معمولا ۲ نامزد برای تصدی این سمت به هیات امنای هر محله معرفی می‌گردید. در حالی که در فرآیند جدید، داوطلبان سمت مدیریت هر محله نخست از طریق ثبت‌نام در فراخوان شناسایی می‌شوند. سپس شهرداری‌های مناطق بر اساس یک جدول امتیازات داوطلبان را ارزیابی و ۱۰ نفر از حائزین بالاترین امتیازات را به ستاد مدیریت محله معرفی می‌کنند. در مرحله بعدی این ستاد از طریق یک کانون ارزیابی تخصصی و بر اساس مدل شایستگی طراحی شده، به ارزیابی مهارت‌های مدیریتی داوطلبان می‌پردازد و در نهایت تا ۵ نفر از حائزین بیشترین امتیازات را برای انتخاب به هیئت امنای محله‌های معرفی می‌نماید و به این ترتیب هیئت امنا از گزینه‌های بیشتری برای انتخاب خواهند داشت.
سرپرست دبیرخانه ستاد مدیریت محله در پاسخ به دغدغه برخی از اعضای شورای شهر تهران در مورد امنیت شغلی مدیران فعلی محله‌ها ضمن تقدیر از توجه و دغدغه‌مندی عضای شورای شهر، تاکید کرد : از مدیران فعلی محله‌ها هم حتی بدون ثبت نام در فراخوان دعوت شده است که در کانون ارزیابی اولیه داوطلبان سمت مدیریت محله حضور یابند و در حال حاضر ارزیابی این مدیران آغاز شده است و در صورتی که این مدیران قادر به اخذ حداقل امتیازات لازم در این کانون ارزیابی شوند؛ به عنوان یکی از گزینه‌ها به هیات امنای هر محله معرفی و در صورت کسب رای اکثریت اعضای هیئت امنا می‌توانند به خدمت در سمت مدیریت محله ادامه دهند.
شیرزاد ادامه داد : دغدغه اعضای محترم شورای شهر در خصوص استفاده از ظرفیت‌ها و توانایی‌هایی مدیران فعلی محله‌ها که تجربیات ارزشمندی و سوابق گرانبهایی دارند، دغدغه این ستاد و معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران هم هست. با این حال تصور می‌کنیم که از طریق انتشار فراخوان و برگزاری کانون ارزیابی می‌توانیم با در اختیار داشتن مستندات تخصصی از ظرفیت مدیران فعلی محله‌ها دفاع کنیم. رویکرد اتخاذ شده در فرآیند جدید، رویکرد حذفی نیست، بلکه حفظ، پالایش، ارتقا و حمایت بیشتر از مدیران محله شایسته و باکفایت است.
سرپرست دبیرخانه ستاد مدیریت محله تصریح کرد : این فرآیند به نحوی طراحی شده است که علاوه بر حق مدیران فعلی محله‌ها، حقوق سایر شهروندان واجد شرایط و علاقمند برای فعالیت در این سمت و حق شهروندان محله‌ها برای بهره گرفتن از خدمات شایسته‌ترین افراد هم در نظر گرفته شود و با ترکیبی از فرآیندهای گزینش تخصصی و انتخاب توسط اعضا هیئت امنا، نظرات همه نهادهای ذیربط در انتخاب مدیران محله لحاظ و گامی در جهت ارتقاء کیفیت نهاد مدیریت محله برداشته شود.
شیرزاد در مورد تبلیغات صورت گرفته برای فراخوان انتخاب مدیران محله هم گفت : یکی از مهم‌ترین معضلات نهاد مدیریت محله عدم اطلاع شهروندان از این وجود این نهاد و امکانات موجود برای فعالیت اجتماعی و فرهنگی در این نهاد است و این عدم آگاهی باعث شده که در بسیاری موارد فعالیت و مشارکت در نهاد مدیریت محله به برخی گروه‌های اجتماعی خاص محدود بماند.

به گفته وی، این تبلیغات و فرایند فراخوان انتخاب مدیران محله با هدف اطلاع‌رسانی کامل به شهروندان تهرانی و رعایت حداکثر عدالت و شفافیت در این فرآِیند صورت گرفته تا تعداد هر چه بیشتری از شهروندان واجد شرایط از گروه‌های اجتماعی مختلف در این فرآیند مشارکت نمایند و نهاد مدیریت محله در انحصار برخی گروه‌های خاص قرار نگیرد که این فرآیند به صورت منطقه‌ای و با بهره‌گیری از همه ظرفیت‌های شهرداری تهران در سطح مناطق، نواحی و محله‌ها صورت گرفته است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha