«مجیب خلوتگر» روز یکشنبه در نشست مطبوعاتی در کابل گفت: یافته های این نهاد نشان می دهد که هنوز هم خشونت زیادی علیه خبرنگاران وجود دارد و درسال جاری میلادی ۱۱۵ مورد خشونت علیه خبرنگاران ثبت شده است.
وی افزود: قتل، ضرب و جرح خبرنگاران، مشکل مالی رسانهها و عدم دسترسی به اطلاعات از مهم ترین چالش هایی است که خبرنگاران در افغانستان با آن مواجه هستند.
خلوتگر گفت: در سال گذشته مردم افغانستان شاهد ۲۰ مورد قتل کارمندان رسانه ای بودند اما امسال این رقم به ۱۰ مورد کاهش یافته است.
به گفته خلوتگر، علت کشته شدن خانم «مینه منگل» کارمند یکی از رسانه های افغانستان هنوز مبهم است و روشن نیست آیا وظیفه خبری وی باعث قتل او شده یا علت دیگری داشته است و دولت نیز تاکنون در این زمینه اظهار نظری نکرده است.
رئیس نی افزود: مورد دیگر کشته شدن «هوتکی» در استان قندهار بود که دو شب پیش از انتخابات رخ داد و تاکنون روایت های مختلفی در مورد آن مطرح شده است.
خلوتگر اظهار داشت یافتههای نی، نشان می دهد که در سال جاری میلادی بیش از ۲۰ خبرنگار زخمی شده اند که نسبت به سال گذشته ۵ درصد افزایش را نشان میدهد.
به گفته رئیس این نهاد دفاع از حقوق خبرنگاران در ۱۰ مورد نیروهای امنیت ملی و کارمندان دولتی، خبرنگاران را بازداشت کرده اند.
خلوتگر افزود: ۱۰ نفر از خبرنگاران نیز امسال در افغانستان تحت ضرب و شتم قرار گرفته اند که نخستین قربانی آن خبرنگار روزنامه صبح کابل بوده است.
رئیس نی در باره دسترسی خبرنگاران به اطلاعات نیز گفت که نظر سنجی آنها نشان می دهد که ۵۰.۸ درصد خبرنگاران از دسترسی به اطلاعات ناراضی و ۴۷ درصد ابراز رضایت کرده اند.
سال گذشته افغانستان بدترین کشور برای امنیت جان خبرنگاران شناخته بود که در آن ۲۰ خبرنگار افغان به گونه فردی و گروهی هدف حملات تروریستی قرار گرفته و کشته شده بودند.
نظر شما