۹ دی ۱۳۹۸، ۱۶:۵۸
کد خبر: 83613328
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پربازدیدترین اخبار علمی ۲۰۱۹

۹ دی ۱۳۹۸، ۱۶:۵۸
کد خبر: 83613328
پربازدیدترین اخبار علمی ۲۰۱۹

تهران- ایرنا- تولید اولین تراشه کامپیوتری از نانولوله‌های کربنی، تایید پیش بینی‌های هاوکینگ به واسطه سیاه چاله صوتی و تردیدها در مورد فواید پیشگیرانه مکمل‌های ویتامین دی؛ از پربازدیدترین اخبار علمی سال ۲۰۱۹ بودند.

به گزارش پایگاه اینترنتی ساینس نیوز، در آستانه سال نو میلادی سایت‌های مختلف همواره گزارشی در مورد پربازدیدترین اخبار خود ارائه می دهند؛ اکنون نیز سایت ساینس نیوز ادعا می کند که اخبار علمی این سایت در سال ۲۰۱۹ بیش از  ۱۵ میلیون بازدید کننده داشته است و به معرفی پربازدیدترین این اخبار در سال جاری میلادی می پردازد.

۱- تولید اولین تراشه‌ RISC-V ساخته‌شده با نانولوله‌های کربنی

محققان دانشگاه MIT تراشه‌ای ساخته‌اند که در آن به‌جای  سیلیکون از نانو لوله‌های کربنی استفاده شده‌ است. این تراشه کامپیوتری از هزاران ترانزیستور نانولوله کربنی ساخته شده است. اگرچه این نمونه اولیه هنوز نمی‌تواند با تراشه‌های سیلیکونی رقابت کند اما فناوری محاسباتی نانولوله کربنی می‌تواند به ساخت ابزارهای الکترونیک سریعتر منجر شود.

۲- انسان ها می‌توانند میدان مغناطیسی زمین را حس کنند

آزمایش‌های انجام شده در محیط آزمایشگاه نشان دادند، امواج مغزی انسان‌ها زمانی که در معرض میدان مغناطیسی با قدرت زمین قرار می‌گیرند، الگوی متفاوتی را نشان می‌دهند. این یافته بر این اشاره دارد که انسان‌ها مانند پرندگان و برخی ارگانیسم‌های دیگر می‌توانند درک مغناطیسی داشته باشند.


۳- سیاه‌چاله صوتی آزمایشگاهی، پیش‌بینی‌های هاوکینگ را تایید می‌کند

دمای یک سیاه چاله آزمایشگاهی که به جای نور، صدا را در تله می‌اندازد پیش بینی استفان هاوکینگ را مبنی بر اینکه سیاه چاله ها جریان کوچکی از ذرات به نام تابش هاوکینگ منتشر می‌کنند، تایید می‌کند.

مقاله‌ی منتشر شده در مجله‌ی Nature نشان می‌دهد که این سیاه‌چاله صوتی پیش‌بینی‌های استیون هاوکینگ را تایید می‌کند. طبق این پیش‌بینی دمای سیاه‌چاله به تابش هاوکینگ، آنتروپی و گرانش سطح آن وابسته است. این وابستگی در آزمایش محققان به صورت تجربی مشاهده شده و تاییدکننده‌ی نظریات هاوکینگ مبنی بر اینکه سیاه چاله‌ها جریان کوچکی از ذرات به نام تابش هاوکینگ منتشر می‌کنند، است.

۴- خواص پیشگیرانه مکمل‌های ویتامین دی در تردید

محبوبیت مصرف مکمل‌های ویتامین دی پس از انتشار یافته‌هایی مبنی بر اینکه این ویتامین می‌تواند از ابتلا به بیماری ام.اس، آسم، افسردگی، بیماری قلبی، سرطان و سایر بیماری‌ها پیشگیری کند، افزایش یافت اما یک سری مطالعات در مورد این فواید تردید ایجاد کرده‌اند.

۵- سرخک حافظه سیستم ایمنی بدن را پاک می‌کند

سرخک خاطرات سیستم ایمنی بدن را از میکروب‌هایی که قبلاً با آن‌ها می‌جنگید، از بین می‌برد. این «فراموشی ایمنی» می‌تواند افراد را در معرض خطر عفونت های ویروس‌های مضر و باکتری‌ها برای ماه‌ها تا سال‌ها قرار دهد.

۶- زونا آسیب ماندگاری بر جا می‌گذارد

ویروس مسؤول ابتلا به بیماری آبله مرغان می‌تواند ده ها سال خفته باشد، فقط در سال‌های بعدی زندگی به صورت زونا ظاهر می‌شود. این بیماری پیش از بروز بثورات دردناک بر روی پوست است.

محققان متوجه شده‌اند که زونا می‌تواند به شریان‌ها آسیب بزند و خطر سکته و زوال عقل را افزایش دهد.

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha