در بخشی تقدیرنامه سعید نمکی آمده : نام مرتاض، یادآور رونق ، اعتبار و خدمت است ؛ خاندان شریف و پر آوازه ای که نام نیکشان مرزهای دیار کهن یزد را در نوردیده و در سراسر ایران ، نجات یافتگان از رنج و بیماری، دعاگوی این نام و نشاناند.
وزیر بهداشت با تبریک ۸۸ سالگی دکتر حاجب مرتاض نوشته: این ، تصویر زیبایی یک قرن خدمت است که به واسطه دانش شایسته و مدیریت درخور ، یک کارآفرین برتر در حوزه سلامتید.
" جامعه پزشکی به وجود شما مفتخر است و امید دارند نسل جدید در مسیر پیشرفت خود از حاجبها الگو بگیرند".
لوح تقدیر وزیر بهداشت در مراسمی با حضور رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، رییس سازمان نظام پزشکی استان و تعدادی از پزشکان و دوستداران حاجب مرتاض به وی تقدیم شد.
دکتر 'حاجب مرتاض'، پزشکی مردمی، حاذق و میهن دوست که با وجود پیشنهادات و درخواستهای خارجی، ماندن در ایران و استان یزد و خدمت به هموطنان را بر رفتن، ترجیح داد.
وی در سال 1310 در یزد به دنیا آمد و در سال 1329 در رشته پزشکی دانشگاه تهران مشغول به تحصیل شد.
در سال 1335 به دلیل علاقه زیاد به کمک به همنوع، رشته جراحی عمومی را برای تخصص انتخاب می کند و در سال 1343 برای گذراندن دوره های آموزشی به انگلیس و آمریکا می رود و اواخر سال 1343 به یزد باز می گردد.
'بانک خون' برای نخستین بار در استان به همت و تلاش دکتر مرتاض راه اندازی شد.
با تلاش و پشتکار دکتر مرتاض، یزد به قطب درمان جنوب و جنوب شرق کشور تبدیل شد و در همان سالها بخش درمانی 'مراد' با 160 تختخواب در یزد راه اندازی شد.
'مدیریت بیمارستان گودرز، ساخت زایشگاه لعل فیروز با 150 تخت، افتتاح دانشکده پزشکی دانشگاه آزاد و افتتاح بیمارستان مرتاض در سال 1382 ' از سوابق کاری دکتر حاجب مرتاض در استان یزد است .
این دکتر حاذق، دوران دانشجویی خود را زیر نظر پروفسور یحیی عدل، پدر جراحی ایران و دوران آموزش جراحی را در بیمارستان سینا پشت سر گذاشت.
وی در همان سالها، تکنیک جراحی استخوان مدرن و جراحی عمومی را در خارج از کشور فرا گرفت و فعالیت خود را در بیمارستان قدیمی گودرز با 6 تختخواب آغاز کرد و در طول 27 سال فعالیت در این بیمارستان، تعداد تخت ها را به عدد 250 افزایش داد.
او بیمارستان گودرز را به دیگری تحویل داد و این آغازی بر یک تحول بزرگ عمرانی در بخش پزشکی استان بود یعنی اندیشه ساخت یکی از بزرگ ترین و مجهزترین بیمارستان های کشور در استان یزد.
در سال 1370 کلنگ احداث بیمارستان مرتاض به دست 'پروفسور عدل' به زمین زده شد، بیمارستانی که نمونه کوچکی از بیمارستان های مجهز دنیاست.
ساخت بیمارستان مرتاض موجب شد تا دکتر حاجب مرتاض بعنوان کارآفرین نمونه در نظام سلامت ایران معرفی شود زیرا در یک زمان، 570 نفر در این مرکز درمانی تازه ساز مشغول بکار شدند.
دکتر مرتاض از سوی انجمن علمی جراحان عمومی ایران بعنوان جراح پیشکسوت در سال 90 انتخاب شد.
ساخت زایشگاه لعل فیروز با 40 تختخواب در سال 1350، افتتاح بخش مدرن و مجهز مرکز درمانی 'مراد' با 160 تختخواب در سال 1355 و راه اندازی بیمارستان گودرز یزد با 60 تختخواب در سال 1340 بخشی از افتخارت این پزشک نام آشنا و مردمی است.
وی چند سالیست بعلت کهولت سن، عمل جراحی را کنار گذاشته اما همچنان در بیمارستان تحت امر خود حاضر می شود و در خدمات بیماران است.
نظر شما