بخش صنعت ۱۰۰ میلیارد تومان با دانشگاه‌ها قرارداد امضا می‌کند

تهران- ایرنا- معاون پژوهشی و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: منابع مالی شرکت‌ها و بخش صنعت برای انعقاد قرارداد همکاری با دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی و فناوری به بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان می‌رسد.

مسعود برومند روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار دانشگاه و آموزش ایرنا با تشریح میزان قرارداد دانشگاه‌ها با صنعت در سال ۹۸ اظهار داشت: رقم قرارداد ۹ ماهه دانشگاه ها با صنعت امسال ۲۹ میلیارد تومان بود که نسبت به سال ۹۷ رشد داشته است.
وی افزود: این میزان از رشد قرارداد دانشگاه ها با صنعت طبق اطلاعات دریافتی از سامانه اجرای تقاضا و عرضه پژوهش و فناوری (ساتع) اعلام شده است؛ بر این اساس،‌ منابع شرکت ها برای انعقاد قرارداد با دانشگاه ها به رقمی بالای ۱۰۰ میلیارد تومان می رسد.
برومند خاطرنشان کرد: در صورتی که دانشگاه ها در پیشنهاد پروژه با صنعت به تفاهم برسند، ارقام قراردادها از ۱۰۰ میلیارد تومان هم بیشتر می شود.
معاون وزیر علوم درباره بودجه سال ۹۹ بخش پژوهش اظهار داشت: سازمان برنامه و بودجه در تلاش است تا رقم بودجه پژوهش در سال آینده کمتر از اعتبار دانشگاه ها، مراکز پژوهشی و فناوری نباشد.
مطابق مفاد آیین‌نامه اجرایی بند ط تبصره ۹ ماده واحده قانون بودجه سال ۹۷ هیأت وزیران، شرکت‌های سود ده، بانک‌ها و مؤسسات انتفاعی وابسته به دولت مکلف هستند حداقل ۴۰ درصد از هزینه امور پژوهشی خود را در مقاطع سه ماهه به حساب خاصی نزد خزانه‌داری واریز کنند تا در راستای حل مسائل و مشکلات این شرکت‌ها و مؤسسات از طریق دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی و پژوهش و فناوری و جهاد دانشگاهی دارای ردیف بودجه، در قالب مواردی هزینه شود.
این موارد عبارت از پروژه‌های پژوهش کاربردی از طریق اعضای هیأت علمی، پژوهشگران و فناوران، اجرای پایان‌نامه‌های تحصیلات تکمیلی و پروژه‌های پسادکتری و پروژه‌های تحقیقاتی دانش‌آموختگان تحصیلات تکمیلی غیر شاغل تحت نظارت یکی از مراکز است.
سامانه اجرای تقاضا و عرضه پژوهش و فناوری با عنوان «ساتع» بر اساس همین آیین نامه تشکیل شد و در اختیار مؤسسات آموزشی، پژوهشی و فناوری همچنین شرکت‌ها و نهادهای سودده مشمول آیین‌نامه قرار گرفت.
سامانه ساتع این امکان را فراهم می‌آورد که شرکت‌ها و نهادهای سودده نیازهای پژوهشی خود را از طریق آن به اشتراک بگذارند و از سوی دیگر، دانشگاه‌ها و مراکز پژوهش و فناوری با اطلاع از اولویت‌های پژوهشی آنها، پروژه‌های تقاضامحور خود را برای حل مسائل و نیازهای پژوهش و فناوری این مؤسسات به آنها ارائه کنند.
تمام اعضای هیأت علمی دانشگاه‌ها، پژوهشگران و فناوران مراکز پژوهش و فناوری که تمایل به پیشنهاد پروژه در راستای اولویت‌های شرکت‌ها دارند، از طریق درگاه سامانه ساتع، فهرست اولویت‌ها را مشاهده و پس از ثبت نام در این سامانه و تائید دانشگاه ها یا مراکز پژوهش و فناوری نسبت به ارسال پیشنهاد خود به شرکت ها اقدام می کنند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha