نشریه " اکونومیک تایمز" روز سه شنبه نوشت: این اولین بار است که هند در میان کشمکش دیپلماتیک با آمریکا و چین یک موضع مستقل در خصوص فعالیت شرکت هواوی اتخاذ کرده است.
راوی شانکار پراساد وزیر ارتباطات هند گفت: اجرای آزمایشی اینترنت پر سرعت نسل ۵ با حضور تمام شرکت ها انجام خواهد شد.
این تصمیم دولت هند به شرکت هواوی اجازه خواهد داد تا با وجود مخالفت های آمریکا، تکنولوژی اینترنت پر سرعت نسل ۵ را در هند اجرایی کند.
شرکت هواوی ضمن استقبال از تصمیم دولت هند در بیانیه ای اعلام کرد: ما از دولت هند برای اعتماد به شرکت هواوی تشکر می کنیم. ما معتقدیم که استفاده از آخرین تکنولوژی ها و جدید ترین تجهیزات مخابراتی برای احیای صنعت مخابراتی هند بسیار مهم است.
شرکت های خارجی دیگری که در پروژه اینترنت پرسرعت نسل ۵ هند شرکت می کنند شامل اریکسون، نوکیا، "زد تی ای" چین و سامسونگ هستند.
دولت آمریکا در سال جاری، شرکت هواوی را در فهرست ممنوعهای قرار داد که بر اساس آن، شرکتهای آمریکایی برای تجارت با این هواوی به مجوز وزارت دارایی آمریکا نیاز دارند.
با وجود تکذیبهای مکرر هواوی در خصوص وجود حفرههای امنیتی در تکنولوژی خود که امکان دسترسی به حریم خصوصی را ممکن می کند، ممنوعیت اعمالشده از سوی دولت آمریکا بر روال کار شرکتهای آمریکایی اثرگذار بوده است و گوگل یکی از اولین شرکتهای آمریکایی بود که به تبعیت از این قانون، تمام روابط تجاریاش با شرکت هواوی، از جمله خدمات مرتبط با سیستمعامل اندروید را قطع کرد.
پس از این شرکت، آمریکا به کشورهای متحد خود از جمله هند فشار وارد کرد تا همکاری با شرکت هواوی را متوقف کنند. چین نیز به نوبه خود به هند اخطار داده بود که تحریم کردن شرکت هواوی برای دهلی نو عواقب اقتصادی خواهد داشت.
تاکنون استرالیا، ژاپن، نیو زیلند و تایوان به تبعیت از آمریکا در تحریم شرکت هواوی چین شرکت کرده اند. اما فرانسه، هلند، روسیه، کره جنوبی و اکنون هند با ادامه فعالیت های این شرکت موافقت کرده اند.
هواوی در ردهبندی شرکتهای تولیدکننده تلفن همراه پس از سامسونگ، در جایگاه دوم قرار دارد و بزرگترین تولیدکننده تجهیزات مخابراتی در دنیاست.
نظر شما