۱۰ دی ۱۳۹۸، ۱۴:۲۶
کد خبرنگار: 1423
کد خبر: 83615022
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

۹۰ درصد بیمه گذاران صندوق بیمه کشاورزی غرامت دریافت می کنند

ایلام- ایرنا- قائم مقام صندوق بیمه کشاورزی گفت: این صندوق در ۱۰ سال گذشته تاکنون از هر ۱۰۰ نفر کشاورزی که حق بیمه پرداخت کرده اند به ۹۰ نفر بابت خسارت وارده غرامت پرداخت کرده است.

محمدابراهیم حسن نژاد روز سه شنبه در جلسه بیمه استان با محوریت محصولات کشاورزی اظهار داشت: از جمله معضلات صندوق بیمه کشاورزی این است که کشاورزان بر این باورند که چون حق بیمه پرداخت می کنند باید به هر نوعی غرامت را از صندوق دریافت کنند در حالی که صندوق باید وقتی کشاورز دچار حادثه ای مشمول شد حق بیمه دریافت کند و این نگاه غلط به صندوق بیمه باید از سوی کشاورزان برداشته شود. 

وی افزود: میزان ضریب ریسک و مخاطره در حوزه کشاورزی و پرداخت غرامت به کشاورزان خسارت دیده بالا است و در مقابل سطح تعهد و تعرفه های بیمه ای بین بیمه گذار و صندوق بیمه کشاورزی همخوانی ندارد.

قائم مقام صندوق بیمه کشاورزی یادآور شد: برخلاف سایر بیمه ها ریسک و میزان آسیب پذیری و نیز گستره خسارت ها در زیربخش های کشاورزی بیشتر است چرا که وقوع حوادثی چون سیل، زلزله، سرمازدگی، خشکسالی، بیماری و آفت همزمان به زیربخش های کشاورزی یک یا چندین استان همجوار آسیب می زند در حالیکه سایر بیمه ها با این گستردگی مشکل مواجه نیستند.

حسن نژاد گفت: یکی دیگر از مشکلات و سختی های صندوق بیمه کشاورزی ارزیابی میزان خسارت های وارده به کشاورزان است که علاوه بر گستردگی سطوح و تعداد بسیار زیاد جامعه هدف، گاه یک محصول کشاورزی اعم از زراعی، باغی، دام، طیور و ... بیش از یک مورد دچار خسارت می شوند که باید توسط کارشناسان میزان خسارت ها مورد بررسی قرار گیرد.

وی اضافه کرد: نکته مهم اینکه مخاطرات بخش کشاورزی با بیمه گذاری امکان مدیریت ندارد و صندوق بیمه مکلف است پس از بروز حادثه تا حدی که کشاورز بتواند بار دیگر فعالیت و تولید خود را از سر بگیرد به وی غرامت پرداخت کند و این انتظار که باید صندوق بیمه کل خسارت وارده را پرداخت کند، اشتباه و ناممکن است.

قائم مقام صندوق بیمه کشاورزی تاکید کرد: باتوجه به بالا بودن ضریب ریسک مخاطرات حوزه کشاورزی تلاش صندوق بیمه کشاورزی این است که بین میزان تعرفه های حق پرداختی کشاورزان، پرداخت غرامت و تعهد صندوق یک تراز مطلوب ایجاد کند، باید تعهد صندوق به تولیدکننده کاهش یابد تا تراز تعرفه ها نسبت به پرداخت غرامت به کشاورزان تعدیل و قابل پرداخت شود.

به گفته حسن نژاد اقدامات صندوق بیمه کشاورزی ایران بر اساس آخرین شیوه ها و الگوهای جهانی انجام می گیرد و حتی در بیمه طیور عملکرد صندوق بیمه کشاورزی ایران خود یک الگو برای سایر کشورهای جهان به حساب می آید که بین تعرفه های حق بیمه کشاورز و تعهد صندوق یک تعادل جامعی ایجاد شده است.

وی افزود: باید کشاورزان نسبت به اهمیت موضوع بیمه، هدف آن و وظایف صندوق آگاهی و اشراف کامل داشته باشند چرا که هدف اصلی صندوق بیمه این است که بعد از بروز خسارت، صندوق برای جبران این ضرر آنرا در قالب غرامت پرداخت کند تا کشاورز دوباره توان تولید و فعالیت داشته باشد.

حسن نژاد اضافه کرد: از ۲ سال گذشته تاکنون برای اصلاح شیوه نامه های صندوق بیمه کشاورزی یک بیمه پایه تعریف شده است که در قالب این بیمه غرامت به کشاورز بعد از بروز حادثه و تایید کارشناسان به میزان ۵۰ درصد خسارت وارده بیمه تعلق می گیرد و نیز با توجه به وضعیت اقتصادی کشاورزان دولت بخشی از حق بیمه آنها را تقبل کرده است.

هزینه تولید کشاورزان بالا و میزان غرامت های دریافتی اندک است

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان ایلام هم در این نشست گفت: کشاورزان اشراف و آگاهی کاملی از ماهیت و اهداف بیمه و صندوق بیمه کشاورزی ندارند و باید فرهنگ بیمه گذاری و پرداخت غرامت ها به کشاورزان تغییر کند و همچنین گسترده و تنوع آیتم های بیمه کشاورزی بیشتر شود.

سیدمحمدتراب میری افزود: اختیارات استان ها در حوزه بیمه محصولات کشاورزی باید بیشتر و بر اساس شرایط هر استان تعریف و اعمال شود و برخی تصمیم ها به جای کلان کشوری استانی گرفته شود تا دید منفی کشاورزان به بیمه کاهش و میزان رغبت آنها به بیمه کردن محصولات خود افزایش یابد.

وی یادآور شد: عدم به موقع پرداخت غرامت ها و تناسب نداشتن غرامت پرداختی به هزینه تمام شده تولید از جمله مشکلات کشاورزان در زمینه بیمه محصولات کشاورزی است چرا که فاصله هزینه تولید نسبت به دریافت خسارت ها بسیار زیاد است.

یک هفته زمان کمی برای بررسی خسارت های وارده به کشاورزان است

مدیر شعب بانک کشاورزی استان ایلام هم گفت: یکی از آسیب های صندوق بیمه کاهش پرداخت غرامت ها نسبت به میزان خسارت های وارده به کشاورزان است و عمده کشاورزان به ویژه در بخش زراعت مایل به مشارکت در صندوق بیمه نیستند و از بیمه کردن محصولات خود امتناع می کنند.

بهزاد عزت پناه لطیفی یادآور شد: آمار و ارقامی که کارشناسان ارزیابی به صندوق بیمه کشور ارائه می دهند، صندوق این مبالغ را کسر می کند و همین موضوع دلسردی و ناخشنودی کشاورز را بعد از دریافت غرامت اندک در مقابل حجم بالای خسارتی که دیده است، در پی دارد.

وی اظهار داشت: همچنین کارشناسان ارزیاب نسبت به سطوح کشاورزی اندک هستند و فرصت یک هفته ای ارزیابی خسارت ها با توجه به وسعت اراضی آسیب دیده کم است که باید در این زمینه نیز تجدید نظر شود چرا که گاه افراد ارزیاب با بررسی یک یا چند منطقه آسیب دیده به علت فرصت اندک همان ارزیابی را به سایر مناطق تعمیم می دهند و آمار با میزان خسارت های وارده و غرامت ها همخوانی نخواهد داشت.

بیش از ۵۰ درصد جمعیت استان در زیربخش های کشاورزی اعم از دام، طیور، شیلات، زنبورداری، زراعی و باغی فعالیت دارند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha