افزایش ۲۰ درصدی استفاده از عوامل بیولوژیک در گلخانه‌ها

تهران - ایرنا - معاون کنترل آفات سازمان حفظ نباتات کشور از راه‌اندازی مرکز بزرگ تولید عوامل بیولوژیک مختص گلخانه‌ها در آینده نه چندان دور خبر داد و گفت: در یکسال گذشته استفاده از عوامل بیولوژیک در گلخانه‌های کشور ۲۰ درصد افزایش یافته است.

«علیمراد سرافرازی» روز سه‌شنبه در نشستی خبری در خصوص برگزاری هفتمین نمایشگاه تخصصی نهاده های کشاورزی تهران، افزود: سهم استفاده از عوامل بیولوژیک در مقایسه با آفت‌کش‌ها کمتر است؛ بنا بر این ما هدف توسعه استفاده از عوامل بیولوژیک را برای مبارزه با آفات در دستور کار قرار داریم که به همین منظور تسهیلاتی را برای سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در نظر گرفته‌ایم.

وی با بیان اینکه امروز یکی از دغدغه‌های ما وجود باقیمانده سموم شیمیایی در محصولات گلخانه‌ای است، اظهار داشت: همچنین سازمان حفظ نباتات آمادگی دارد شرایط را برای ثبت و واردات عوامل بیولوژیک نسبت به سموم شیمیایی تسهیل کند و قرار است آموزش‌ها ومشاوره‌های فنی توسط کارشناسان این سازمان به بخش خصوصی ارایه شود.

وی برای تولید محصولات صادراتی گلخانه‌ای همچون گوجه فرنگی، خیار و فلفل، استفاده از عوامل بیولوژیک برای کنترل آفات را مورد تاکید قرار داد.

به گفته معاون کنترل آفات سازمان حفظ نباتات کشور، در مرکز بزرگ تولید عوامل بیولوژیک مختص گلخانه‌ها که با همکاری بخش خصوصی راه اندازی می‌شود، عوامل بیولوژیک داخلی تکثیر و در اختیار گلخانه داران قرار می گیرد.

 وزارت بهداشت متولی باقیمانده سموم در محصولات کشاورزی

سرافرازی درباره باقیمانده سموم در محصولات کشاورزی گفت: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی متولی باقیمانده سموم در محصولات کشاورزی است اما بحث آفت‌کش بی کیفیت و نحوه بد مصرف آفت‌کش‌ها به سازمان حفظ نباتات کشور برمی گردد.

وی یکی از وظایف سازمان حفظ نباتات را نظارت بر کیفیت آفت کش ها عنوان کرد و افزود: نظارت بر فرایند ثبت، تولید و عرضه آفتکش‌ها توسط این سازمان انجام می‌شود.

سرافرازی با اشاره به اینکه ۸۵ درصد آفت‌کش‌ها در داخل کشور تولید می‌شود، اظهار داشت: بخشی از مواد اولیه و تکنیکال این آفت‌کش‌ها وارد و در داخل فرموله می‌شود و مابقی نیز از طریق واردات تامین می‌شود.

سیاست جایگیزینی سموم کم خطر به جای پرخطر

معاون کنترل آفات سازمان حفظ نباتات کشور با بیان اینکه سیاست این سازمان جایگزینی سموم کم خطر به جای سموم پرخطر است گفت: از ابتدای مهرماه امسال دو سم پرخطر بوتاکلر و دیازینون از فهرست سموم مصرفی کشور حذف شده و سموم کم خطر جایگزین آن می شود.

وی اضافه کرد: طبق قانون سموم حذف شده موجودی ظرف دو سال باید مورد استفاده قرار بگیرد و پس از مدت مذکور اجازه فروش و مصرف داده نمی‌شود.

به گفته وی، در حال حاضر بیشترین تعاملات ما برای واردات سموم با کشور چین است.

سرافرازی درباره برگزاری نمایشگاه نهاده های کشاورزی تهران گفت: امسال دو کارگاه آموزشی به منظور آشنایی بیشتر شرکت‌های واردکننده سموم با مسائل روز برپا می شود.

وی حضور کشاورزان نمونه و برتر در نمایشگاه را کاربردی دانست و پیشنهاد داد: در این نمایشگاه از کشاورزان نمونه برای حضور در این نمایشگاه‌ها دعوت شود زیرا کشاورزان نمونه نقش مهمی در انتقال دانش و آگاهی سایر بهره برداران دارند، به عبارت دیگر کشاورزان نمونه پل ارتباطی بین دولت، بخش خصوصی و بهره برداران هستند.

حضور ۳۰۰ برند کود، بذر و سم در نمایشگاه نهاده های کشاورزی

«سید مهدی حسینی یزدی» رییس انجمن واردکنندگان سم و کود کشور گفت: طی ۱.۵ سال  گذشته سازمان حفظ نباتات برای استفاده از کود، بذر و سموم با کیفیت گام های موثری را برداشته است به طوری که به سمت مصرف سموم کم خطر گام برداشته ایم که این امر در تولید محصول سالم کشاورزی نقش بسزایی دارد.

وی یادآور شد: سابقه ما در مصرف سموم خوب نیست، بنابراین باید برای برای ثبت نسل جدید سموم تلاش کنیم.

یزدی با بیان اینکه در تحریم ها علیه ایران بخش عمده کمپانی های اروپایی  از ایران خارج شده اند افزود: برای  واردات سموم کیفی از این کمپانی ها باید ارز مورد نیاز تامین شود.

وی اظهارداشت: برای آشنایی بخش کشاورزی امسال ۳۰۰ برند کود، سم و بذر داخلی و وارداتی در هفتمین نمایشگاه تخصصی نهاده های کشاورزی حضور خواهند یافت.

بخش عمده بذور مصرفی  وارداتی است

«منصور هاشمی» عضو هیأت مدیره انجمن واردکنندگان بذر با اشاره به اینکه بذر نقش مهمی  در تولیدات بخش کشاورزی دارد گفت: بخش عمده بذور مصرفی کشور به جز بذور سبزی وارداتی است.

وی با بیان اینکه سالانه ۱۲۰ میلیون دلار صرف واردات بذر کیفی می شود افزود: بخش عمده بذور وارداتی عملکرد بالای در تولید دارند که علاوه بر تامین نیاز داخلی منجر به صادرات محصولات کشاورزی می شوند به طوری که سالانه چندین میلیارد دلار ارز از طریق صادرات محصولات کشاورزی بدست می آید.

به گزارش ایرنا، هفتمین نمایشگاه تخصصی نهاده های کشاورزی تهران ( AGRICULTECH ۲۰۲۰ ) با حضور ۸۷ شرکت داخلی و خارجی از هفدهم تا بیستم دی ماه سال ۹۸ در مجتمع نمایشگاهی بوستان گفتگو برگزار می شود.

در حاشیه این نمایشگاه نشست آموزشی با حضور کارشناسان سازمان حفظ نباتات، برگزاری فستیوال نوآوری های صنعت کشاورزی، حضور استارتاپ های صنعت کشاورزی و نشست آموزشی گمرک و امور بازرگانی برپا خواهد شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha