به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، این مقام روسی در مصاحبه با این خبرگزاری افزود: سیاستمداران آمریکایی با وجود این که افرادی مصلحت اندیش هستند و منافع روابط مثبت با مسکو را درک می کنند از طریق «بازی با کارت روسیه» در روند انتخابات، جلوی بسیاری از فرصت ها را برای همکاری با مسکو می گیرند.
زاخاروا گفت: مجموعه ای از سیاستمداران آمریکایی از «کارت روسیه» به عنوان بخشی از کمپین های سیاسی خود استفاده می کنند. این رویکرد سالها قبل انتخاب شد و اکنون به شکل پویایی از سوی نامزدهای انتخاباتی استفاده می شود. این امر بسیاری از فرصت ها را برای ایجادروابط دوجانبه عادی بین دو کشور از بین می برد و این همان چیزی است که اکنون شاهد هستیم.
اسپوتنیک نوشت: این اظهارت به دنبال دیدار ۱۹ آذر (۱۰ دسامبر) «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه از ایالات متحده مطرح شد.
در این دیدار وزیر روسیه با «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا درباره مسائل مختلفی شامل مسائل مربوط به سوریه، اوکراین، لیبی، افغانستان، ونزوئلا و کره شمالی گفت و گو کرد.
دو طرف همچنین به بررسی قرارداد دوجانبه استارت جدید پرداختند که مهلت آن در سال ۲۰۲۱ میلادی به پایان می رسد.
این خبرگزاری نوشت، وقتی از زخاروا سوال شد که آیا باور دارد ترامپ برای بهبود روابط با روسیه تلاش می کند، وی تمایلی به ابراز «احساسات» خود نداشت.
سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه گفت: نگاهی کلی به رویکرد آمریکا نشان می دهد که آنها منافع روابط اقتصادی، سیاسی و روابط در حوزه های دیگر با روسیه را درک می کنند و در عین حال متوجه هستند که اکنون همه آنها به فرصت های از دست رفته تبدیل شده اند.
زاخاروا اظهار داشت: رویکرد کاسب کارانه ترامپ را نیز باید مورد توجه داشت و رئیسی جمهور آمریکا هر چیزی را با «آمار و شاخص های اقتصادی» تفسیر می کند.
سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه همچنین گفت، واشنگتن «هنجارهای پروتکل عصر غرب وحشی» را در سیاست خارجی خود احیا کرده است.
بعد از دیدار لاوروف از واشنگتن، دولت ترامپ عکسی را منتشر کرد که نشان می داد ترامپ پشت میز خود در دفتر بیضی شکل نشسته و لاوروف در کنار وی ایستاده است که به طور معمول بر اساس چنین پروتکل هایی یک پوزیشین عادی و متعارف نیست.
زاخاروا در اظهار نظر در این زمینه گفت: این تصویر بازتاب وضعیت کنونی سیاست خارجی آمریکا است که در آن سنت ها، مقررات و تشریفات نادیده گرفته می شود.
وی افزود: چنین رویکردی در روابط ترامپ با رسانه ها و در اقتصاد جهانی با اعمال تحریم ها، سیاست های حمایت گرایانه از تولیدات داخلی و دخالت های سیاسی بازتاب یافته است.
روابط مسکو و واشنگتن به دنبال اتهامات درباره دخالت روسیه در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ آمریکا به تنش گرایید. کرملین این اتهامات را رد کرده و اشاره می کند که همه ادعاها در این زمینه ناشی از نزاع های سیاسی در داخل آمریکا است. به رغم تحقیقات کامل انجام شده در این زمینه، مقام های آمریکایی شاهدی را برای اثبات این دخالت ادعایی روسیه در روند انتخابات آمریکا ارائه ندادند.
نظر شما