سرپرست گروه اسناد سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی روز سهشنبه در مراسمی که به همین مناسبت برگزار شد گفت: در مرکز اسناد این سازمان بیش از ۲۰ هزار برگ سندِ دارالشفا از دورۀ صفویه تا پایان دوره پهلوی اول نگهداری میشود و از این تعداد، ۹۰۰ سندِ آن مربوط به پرستاران است که بهعنوانِ بیماردار و خادمِ بیمار در دارالشفای آستان قدس رضوی مشغول به کار بودند.
سالم حسینزاده افزود: قدمت اسناد مربوط به شغل بیمارداری (پرستاری) این سازمان به سال ۱۰۱۱ هجری قمری باز میگردد که مربوط به پرداخت مواجب و حقوق بیماردار است که در این مراسم به نمایش درآمده است.
وی اضافه کرد: این اسناد مربوط به دورههای تاریخی زمان صفویه، افشاریه و قاجاریه است که با خط سیاق کتابت شده است.
رئیس دانشکدۀ پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در این مراسم گفت: اسناد مزبور تنها اسناد مدون پرستاری در کشور با قدمت بیش از ۴۰۰ سال است.
دکتر عباس حیدری افزود: دانشگاه علوم پزشکی مشهد همواره رابطه نزدیکی با مجموعۀ آستان قدس رضوی داشته است و بیمارستان امام رضا (ع) نیز که یکی از مراکز اصلی ارایه خدمات سلامت در حوزه پزشکی از پیش از انقلاب به شمار میرود متعلق به آستان قدس رضوی است.
وی اضافه کرد: دانشکده پرستاری و مامایی مشهد در حالی در مجموعه بیمارستان امام رضا (ع) واقع شده است که امروز از نظر وسعت کاری و تنوع رشتهای جزء دانشکدههای پیشرو کشور قرار دارد.
نظر شما