«محمد بنا» با اشاره به فعالیتهای فدراسیون کشتی در آمادگی تیمهای اعزامی به المپیک توکیو، اظهار داشت: بعنوان سرمربی از یک سال پیش، کار را با برنامهریزی برای المپیک ۲۰۲۰ آغاز کردم که این روند همچنان ادامه دارد.
وی افزود: نخستین برنامه مهم ما حضور موفق در رقابت های جهانی قزاقستان و کسب سهمیه های المپیک ۲۰۲۰ بوده است که با توجه به شرایطی که کشتی فرنگی در چند سال گذشته داشت و ما هم مدت زمان کمی برای آماده سازی فرنگی کاران داشتیم، نتایج خوبی کسب شد.
معمار کشتی فرنگی ایران ادامه می دهد: پس از رقابت های جهانی قزاقستان، حدود یک ماه استراحت داشتیم که پس از آن قرار بود در جام جهانی کشتی فرنگی شرکت کنیم و به همین منظور ۲ اردوی تدارکاتی را برگزار کردیم و نفرات حاضر در اردو نیز شرایط مطلوبی داشتند. اما با کم لطفی اتحادیه جهانی کشتی این رقابت ها برگزار نشد.
بنا اضافه می کند: برای اینکه فرنگی کاران از لحاظ مادی شرایط مطلوبی داشته باشند، اجازه دادم در لیگ داخلی و جام باشگاه ها حضور یابند و در این مدت اردویی برگزار نشد، البته در این بین مسابقات انتخابی جام تختی نیز برگزار شد.
وی درباره نحوه انتخاب نفرات برای حضور در جام تختی گفت: کشتی گیران سهمیه های خود را از رقابت های مهم نظیر جهانی و انتخابی کسب کرده اند و من اعتقادی به ارایه سهمیه به کشتی گیران حاضر در لیگ را ندارم، زیرا در لیگ مسابقات به صورت تک کشتی است. از طرفی اردویی را پیش از این رقابت ها برگزار نمی کنیم تا همه داشتههای کشتی فرنگی کشور با شرایط یکسانی در این رقابتها حضور داشته باشند، به جز چهار کشتی گیر ما که در مسابقات جهانی صاحب مدال و سهمیه شدند، سایر کشتی گیران ملزم به حضور در این رقابت ها هستند و نفراتی که در این رقابت ها حضور نیابند، شانسی برای حضور خود در المپیک توکیو نداشته باشند.
آقای خاص کشتی ایران درباره معاف کردن این چهار کشتی گیر از این رقابت ها توضیح می دهد: اینکه سایر کشتی گیران ارزش مدال آوری و موفق بودن را بدانند و تلاش کنند خود را به سطح این نفرات برسانند و معتقدم با اینکار رقابت ایجاد و پیشرفت حاصل می شود.
بنا درباره حضور نیافتن فرنگیکاران در رقابتهای ایتالیا گفت: شرایط تیم فرنگی با تیم آزاد متفاوت است، این رقابت ها بر سر وزن قانونی برگزار می شود اما آزادکارانی که قرار است در این مسابقات حضور یابند در یک وزن بالاتر شرکت می کنند و مشکلی از لحاظ وزن کم کردن نخواهند داشت، از طرفی این نفرات باید در وزن جدید محک بخورند و این تشخیص کادر فنی تیم آزاد بوده تا این کشتی گیران در این رقابت ها حضور یابند.
وی ادامه داد: اما در مورد فرنگی کاران موضوع متفاوت است نفرات ما که سهمیه المپیک را نیز کسب کرده اند باید در سر وزن قانونی حاضر باشند و اکنون برای فرنگی کاران ما مشکل ساز خواهد بود.از طرفی اکثر کشتی گیران در این مسابقات شرکت خواهند کرد از نخبه های وزن خود هستند و رقابت بسیار نزدیک و تاثیرگذاری رنکینگ نسبت به رقابت های جهانی کمتر است. اما در رقابت های جهانی تعداد نفرات در اوزان مختلف هم بیشتر است و احتمال اینکه کشتی گیر صاحب درجه بین المللی با قرعه استراحت روبرو شود، بسیار زیاد است و کشتی گیر رنکینگ دار شرایط بهتری خواهد داشت.
سرمربی تیم ملی گفت: پس از جام تختی ما رقابت های قهرمانی آسیا در هند را خواهیم داشت و با توجه به اینکه این مسابقات حدود یک ماه بعد از جام تختی برگزار خواهد شد، یک مرحله اردو را در دستور کار خواهیم داشت. نفرات اعزامی به قهرمانی آسیا نیز از دل رقابت های جام تختی انتخاب خواهند شد.
بنا ادامه داد: البته ما اردوی نفرات اعزامی به مسابقات کسب سهمیه را نیز همزمان با این اردوها برگزار می کنیم و اردوی این کشتی گیران نیز در دو یا سه مرحله برگزار خواهد شد و در مدت زمان حضور تیم در مسابقات قهرمانی آسیا، اردوی نفرات اعزامی به مسابقات کسب سهمیه ادامه خواهد داشت تا در نهایت اوایل فروردین ماه سال آینده در مسابقات کسب سهمیه قاره ای در کشور چین شرکت کرده و بتوانیم سه سهمیه باقی مانده را نیز کسب کنیم.
سرمربی فرنگی کاران به شانس کسب سهمیه در مسابقات گزینشی المپیک اشاره کرد و گفت: در رقابت های کسب سهمیه در قاره آسیا در دروزن های ۸۷ و ۹۷ کیلوگرم شرایط بهتری داریم زیرا علاوه بر داشتن نفرات خوب عداد نفرات مطرح کم است، اما با توجه به حضور متعدد کشتی گیران مطرح در سبک وزن، شرایط در وزن ۶۷ کیلوگرم سخت است. امیدوارم که بتوانیم تمام سهمیه ها را در چین کسب کنیم و اگر اینطور نشد، آخرین فرصت ما حضور در رقابت های گزینشی جهانی که اردیبهشت ماه سال آینده در کشور بلغارستان برگزار می شود، خواهد بود.
بنا درباره انتخاب کشتی گیران برای رقابت های المپیک می گوید: هیچ کس انتخاب شده نیست و حضور در جام تختی، اردوها و مسائل فنی ملاک است. چند ماه آینده برای ما خیلی مهم است و در نهایت کادر فنی، مدیر فنی تیم های ملی و فدراسیون کشتی در مورد چگونگی کار تصمیم خواهند گرفت.
دارنده مدال نقره جهان در مورد شرایط آماده سازی تیم ملی کشتی فرنگی اظهار داشت: با توجه به اینکه فرصت کمی تا المپیک داریم، چند ماه آینده بسیار مهم است و باید شرایط به گونه ای باشد که بتوانیم به بهترین شکل ممکن تمرینات خود را برگزار کنیم. نخستین خواسته من این است که خانه کشتی عبداله موحد که نیاز به بازسازی داشت، هرچه زودتر آماده برگزاری تمرینات شود چراکه خانه کشتی شماره ۲، گنجایش حضور تیم های آزاد و فرنگی را ندارد و با توجه به اینکه تعداد نفرات دعوت شده به اردوهای تیم ملی کشتی فرنگی نزدیک به ۴۰ نفر است ، به مشکل برخواهیم خورد. البته رییس فدراسیون قول مساعد داد تا روند نوسازی و بازسازی خانه کشتی عبداله موحد سریعتر انجام شود.
نظر شما