۱۲ دی ۱۳۹۸، ۱۳:۳۵
کد خبرنگار: 1913
کد خبر: 83617783
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

آیا روابط بیروت – توکیو تیره می شود؟

۱۲ دی ۱۳۹۸، ۱۳:۳۵
کد خبر: 83617783
آیا روابط بیروت – توکیو تیره می شود؟
کارلوس غُصن، مدیرعامل پیشین شرکت رنو - نیسان (سمت چپ) و همسرش کارول غصن (سمت راست) در بیروت در لبنان

بیروت – ایرنا – دعوا و اختلاف در موضوع حفظ یا بازگرداندن و محاکمه ی «کارلوس غُصن» بازرگان لبنانی و مدیر عامل پیشین شرکت رنو – نیسان متعلق به فرانسه و ژاپن ممکن است به تیرگی روابط دیرینه ی بیروت – توکیو منجر شود.

اتهام غصن که در چارچوب یک عملیات پیچیده ی اطلاعاتی از یک زندان خانگی در توکیو فرار کرد و دوشنبه گذشته از طریق استانبول ترکیه به بیروت بازگشت، اختلاس، پولشویی، سوء مدیریت و نقض امانت داری عنوان شده و به همین دلیل در نوامبر ۲۰۱۸ میلادی در توکیو بازداشت و زندانی شد.

روزنامه های چاپ بیروت از جمله «الاخبار» در روزهای گذشته نوشتند که قرار بود غصن فروردین ماه ۱۳۹۹ خورشیدی در ژاپن محاکمه شود و به همین دلیل تحت نظارت امنیتی و در حصر خانگی بود اما جزییات و کیفیت آزادی و فرارش به لبنان مشخص نیست.

این روزنامه و نیز کانال خبری لبنان ۲۴ امروز (پنجشنبه) نوشتند که یک موسسه ی اطلاعاتی غربی و نیز همسرش «کارول غصن» به وی کمک کرده اند تا فرار کند.

مدیرعامل پیشین شرکت رنو – نیسان که ۶۵ ساله است چهارشنبه آینده (هیجدهم دی ماه ۹۸) در بیروت نشست مطبوعاتی و خبری برگزار می کند و جزییات فرار یا بازگشت خود به لبنان را شرح می دهد.

لبنان ۲۴  به «کارول غصن» همسر کارلوس لقب «عقل مدبّر» داد و نوشت: او عملیات فرار شوهرش را از وضعیت حصر در یک واحد مسکونی در توکیو کلید زد و توانست کارلوس را که از همه ی ابزارهای اطلاعاتی از جمله اینترنت محروم بود، نجات دهد.

این کانال خبری افزود: «کارول غصن» برای کمک به شوهر خود از همه ی شیوه ها استفاده کرد، از «دونالد ترامپ» رییس جمهوری آمریکا کمک خواست، دست به دامن فرانسه شد و علیه ژاپن نزد رهبران کشورهای صنعتی عضو گروه ۲۰ شکایت کرد.

رسانه های ژاپنی ظرف روزهای گذشته، اقدام غصن را در فرار از این کشور محکوم و او را ترسو توصیف کردند و خواستار بازگرداندن وی به توکیو برای محاکمه شدند.

روزنامه ی فرامنطقه ای «الشرق الاوسط» چاپ همزمان لندن و بیروت امروز (پنجشنبه) با اشاره به این مطلب، نوشت: یک مقام بلند پایه ژاپن گفته است این کشور قصد دارد در خصوص بازگرداندن مدیر عامل پیشین شرکت رنو – نیسان از طریق کانال های دیپلماتیک با مقام های لبنان گفت وگو کند زیرا میان ۲ کشور قرارداد قضایی و مبادله ی متهمان وجود ندارد.

این روزنامه به نقل از یک مقام لبنانی و بدون ذکر نام او نوشت: اگر درخواست ژاپن برای بازگرداندن کارلوس غصن و محاکمه ی او مطابق با مفاد منشور سازمان ملل در موضوع مبارزه با فساد و پولشویی باشد، لبنان همکاری خواهد کرد.

نمایندگی پلیس بین الملل (اینترپل) در بیروت نیز امروز اعلام کرد که ژاپن حق دارد و می تواند از اینترپل مرکزی درخواست بازگرداندن غصن کند و مقام های لبنان باید به این امر اقدام کنند.

برخی منابع دیپلماتیک لبنان به الشرق الاوسط گفته اند که این کشور مطابق اصول و قوانین بین المللی هر نوع درخواست ژاپن را بررسی می کند و با توجه به جایگاه و نقش این کشور در بانک جهانی و کمکش به لبنان مایل نیست روابط خوب بیروت – توکیو تیره شود.

ژاپنی ها در برخی از طرح های توسعه ای و کشاورزی لبنان همکاری می کنند.

دولت جدید لبنان هم که بزودی و به ریاست «حَسّان دیاب» نخست وزیر منتخب تشکیل می شود قرار است با بانک جهانی برای کمک مالی به لبنان جهت حل مشکلات اقتصادی اش مذاکره کند.

«کیوشکی سوزوکی» معاون وزارت امور خارجه ژاپن بیستم دسامبر گذشته (۲۹ آذر ماه) به بیروت سفر کرد و با مقام های لبنان در خصوص امضای توافق نامه ی همکاری در همه ی زمینه ها گفت وگو کرد.

وزارت امور خارجه لبنان سه شنبه گذشته در بیانیه ای اعلام کرد که این وزارتخانه در خصوص بازداشت مدیر عامل پیشین نیسان – رنو ظرف یک سال گذشته چندین نامه به دولت ژاپن نوشت اما بی پاسخ ماند و پرونده ی کارلوس غصن به معاون وزیر امور خارجه ی ژاپن در سفر هفته ی گذشته اش به بیروت تحویل داد.

وزارت خارجه لبنان در بیانیه اش بر تداوم همکاری و روابط نیک بیروت - توکیو تاکید کرد.

الشرق الاوسط به نقل از یک کارشناس روابط و حقوق بین الملل و بدون اشاره به نام او، نوشت: مقام های بیروت خود را برای تحمل ضربه های قوی و پیامد فرار کارلوس غصن از توکیو به بیروت و تیرگی روابط آماده کنند زیرا مقام ها و نیروهای امنیتی ژاپن در مقابل فرار وی ساکت نخواهند نشست.  
وی افزود: البته ممکن است غصن از مقام های ژاپنی به دلیل فشارهای روحی و رنج و مرارتی که در زندان و حصر خانگی تحمل کرده و برخورد غیرانسانی که با او شده شکایت کند؛ فشار و مرارتی که او را وادار به فرار از دست نظام قضایی ژاپن کرد.

به گفته ی این کارشناس، به منظور جلوگیری از تیرگی روابط، مقام های قضایی لبنان می توانند از طرف ژاپن، غُصن را در بیروت محاکمه کنند زیرا دو کشور قانون مبادله متهمان را امضا نکرده اند.

با این همه وزارت خارجه و نیروهای امنیتی لبنان دو روز پیش اعلام کردند که غصن با گذرنامه و ویزای قانونی وارد این کشور شده است و جزییات خروجش از توکیو و ورودش به استانبول و سپس بیروت به خودش مربوط است.

روزنامه ی مسیحی «الجمهوریه» چاپ بیروت نوشت: نیروهای دادستانی و امنیتی ژاپن امروز (پنجشنبه) به واحد مسکونی بازرگان لبنانی در توکیو که در آن زندانی و محصور بود، یورش بردند و اسناد و مدارکی را ضبط کردند.

این روزنامه به نقل از رسانه های توکیو افزود: غصن چندین گذرنامه داشته و به شکل غیرقانونی از ژاپن گریخته است.

الجمهوریه هم چنین نوشت: وزارت امور خارجه ی ترکیه نیز پرونده ی تحقیقات در خصوص فرار کارلوس غصن را گشوده است و نیروهای امنیتی این کشور امروز هفت نفر از جمله چهار خلبان را بازداشت کردند.
یک منبع دیپلماتیک گفته «امانوئل مکرون» رییس جمهوری فرانسه در پی مطلع شدن از جزییات ماجرای غصن و فرار او از توکیو به بیروت است زیرا تابعیت فرانسوی دارد و با گذرنامه ی فرانسوی وارد لبنان شده است.

وزارت خارجه فرانسه از «برونو ووشیه» سفیر خود در لبنان خواسته در خصوص قضیه غصن اطلاعات دقیق جمع آوری کند، از موضع رسمی این کشور مطلع شود و نیز تحرکات غصن پس از بازگشتش به بیروت را زیر نظر بگیرد.

در این ارتباط وی امروز در بیروت با «میشل عون» رییس جمهوری لبنان دیدار و گفت وگو کرد.

این وزارتخانه در عین حال اعلام کرده اگر مدیرعامل پیشین شرکت نیسان – رنو وابسته به ژاپن و فرانسه به پاریس بیاید بازداشت نخواهد شد.

شبکه ی تلویزیونی «ام تی وی» لبنان به نقل از منابع مطلع گزارش کرد که کارلوس غصن پس از ورود به لبنان گفته است: من از عدالت فرار نکرده ام بلکه خودم را از ظلم و قربانی شدن در پای سیاست نجات دادم.

پدر و مادر کارلوس غصن، لبنانی هستند که سال ها پیش از این کشور به برزیل مهاجرت کردند و او متولد شهر «پورتو والیو» در برزیل است که تابعیت لبنانی، برزیلی و فرانسوی دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha