مراسم تشییع زنده یاد شهلا ریاحی ساعت ۹:۳۰ صبح روز یکشنبه ۱۵ دیماه از مقابل تالار وحدت به سمت قطعه هنرمندان بهشت زهرا (س) برگزار خواهد شد.
پیش از این نیز قرار بود آیین تشییع زنده یاد شهلا ریاحی از ساعت ۱۰ صبح برگزار شود.
مراسم یادبود شهلا ریاحی، روز پنجشنبه ۱۹ دیماه از ساعت ۱۸ تا ۱۹:۳۰ در مسجد جامع شهرک غرب برنامه ریزی شده است.
در متن تسلیت انجمن بازیگران سینمای ایران آمده است: بازیگر پیشکسوت و ستاره ماندگار تاریخ سینمای ایران بانو شهلا ریاحی، بعد از تحمل دوران طولانی و تلخ بیماری از میان ما رفت و به آرامش بیکران و جاودان پیوست. با اندوهی فراوان درگذشت این هنرمند محبوب و نخستین کارگردان زن سینمای کشورمان را به حضور هموطنان عزیز، خانواده محترم ایشان و تمامی همکاران و سینماگران گرامی تسلیت عرض می نماییم.
شهلا ریاحی در ۱۷ بهمن ۱۳۰۵ در تهران به دنیا آمد. او تحصیلات خود را تا مقطع سیکل ادامه داد و در ۱۷سالگی، بنا به خواست و راهنمایی همسرش اسماعیل ریاحی به صحنه تئاتر تهران راه یافت.
در نخستین بازیاش که برگرفته از نمایشنامهای با عنوان سیاست هارونالرشید بود، نقش اول را بهگونهای ایفا کرد که با استقبال بسیاری مواجه شد و بازی در این اثر باعث شد بعدها بهعنوان یک بازیگر سرشناس موردتوجه قرار گیرد. او سینمای حرفهای را سال ۱۳۳۰ با فیلم خوابهای طلایی به کارگردانی معزالدیوان فکری تجربه کرد. ریاحی سال ۱۳۳۵ فیلم مرجان را کارگردانی کرد و به این ترتیب نام اولین زن کارگردان سینمای ایران را به خود اختصاص داد.
وی گوینده رادیو و تلویزیون، مجری برنامههای کودک تلویزیون بود. شهلا ریاحی هنرپیشه صدا و دوبلور بود و فیلمهای زیاد ایرانی و خارجی را دوبله کرد از جمله فیلمهای معروفی چون دلیجان آتش و بربادرفته. وی در کنار بزرگانی همچون حسین عرفانی، منوچهر نوذری، احمد رسول زاده، ولیالله مؤمنی، نصرالله مدقالچی به کار دوبله پرداخت.
از این هنرمند عرصه نمایش، ۸ آذر ۱۳۹۴ و همزمان با آغاز نمایش فیلم سینمایی شیفت شب به کارگردانی نیکی کریمی بهعنوان نخستین کارگردان زن سینما تجلیل شد. شهلا ریاحی در حدود ۷۰ فیلم سینمایی نقشآفرینی کرد. از آثار ماندگار وی میتوان دلشدگان، گلنار، مرگ پلنگ، چشم عقاب، فرار از جهنم، تحفه هند، رویای نیمهشب تابستان و بچههای طلاق را نام برد.
نظر شما