سردار سرافراز اسلام حاج قاسم سلیمانی بامداد جمعه (۱۳ دی) به همراه ابومهدی مهندس از فرماندهان مقاومت پس از عمری مجاهدت در حمله پهبادهای آمریکایی در فرودگاه بغداد به شهادت رسید. بر اساس اعلام پنتاگون، وزارت دفاع آمریکا، دستور این حمله هوایی را دونالد ترامپ، رئیس جمهوری و فرمانده کل قوای این کشور صادر کرده بود. در پی این اقدام تروریستی حضرت آیت الله خامنه ای مقام معظم رهبری سه روز عزای عمومی اعلام کردند.
وزارت امور خارجه هم با صدور بیانیه ای این اقدام تروریستی رژیم آمریکا را محکوم کرد و نشست فوق العاده تشکیل داد. همچنین سفیر سوئیس در تهران به عنوان حافظ منافع آمریکا در ایران به وزارت امور خارجه احضار و مراتب اعتراض شدید ایران به آمریکا به وی اعلام شد. آیین های تشییع پیکر مطهر سردار سلیمانی و همراهانش امروز در شهرهای کربلای معلا و نجف اشرف و پس از ورود به خاک جمهوری اسلامی ایران در مشهد و تهران و خاکسپاری در کرمان برگزار خواهد شد.
عبدالجبار کاکایی (متولد ۱۳۴۲) شاعر و ترانهسرا در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا در مورد شخصیت سردار شهید سپهبد قاسم سلیمانی گفت: وی در صحنه سیاسی ایران جزء شخصیت های کمنظیری بود که باعث وحدت ملی در کشور میشوند، در زمینه سیاسی موضعگیری افراطی و گرایش آشکار به سمت جناح های چپ یا راست نداشت که این امر به وحدت ملی کمک می کرد.
سردار سلیمانی در صحنه سیاسی ایران باعث وحدت ملی بود
وی ادامه داد: سردار سلیمانی جزء شخصیت های قابل ستایشی بود که به ویژه در رجال نظامی کمتر از آنها سراغ داریم و به همین دلیل شهادت وی واقعا دردناک است.
کسانیکه در حوزه هنر اهل اعتراف و پذیرش حقیقت باشند غالبا از این موضوع ناراحت هستند و این ناراحتی خود را با صدور بیانیه، یا سرودن شعر نشان داده اند.
شاعر مجموعه ترانه عذاب دوستداشتن شخصیت سردار سلیمانی را با چهره های شاخصی در تاریخ معاصر ایران مانند امیر کبیر و عباس میرزا مقایسه کرد و اظهار داشت: سردار سلیمانی نماد سیاست برون مرزی ما بود که اتفاقا امروز کمتر به نقد کشیده شده است، برای اینکه بدانیم این شخصیت شهید در آینده چطور در آثار ادبی مطرح خواهد شد باید منتظر نقد تاریخ در مورد سیاست برون مرزی خود باشیم.
آنچه امروز از رسانه ها و مشاهدات خود می فهمیم این است که سیاست ها و تلاش های سردار سلیمانی و همراهانش باعث شد آسیب های افراطی گری مذهبی در منطقه خاورمیانه کمتر به کشور ما برسد. منطقه خاورمیانه به دلایل مختلف مانند درگیری رژیم صهیونیستی و فلسطینیان، همچنین فرقه های شیعه و سنی و منطقه بسیار متلاطمی است و سیاست برون مرزی ما باید با دقت و برای جلوگیری از تلاطم های بیشتر تنظیم و اجرا شود.
شخصیت سردار سلیمانی در آینده بیشتر شناخته میشود
وی با اشاره به اقدامات سردار سلیمانی گفت: وی و همراهانش زحمت زیادی در زمینه سیاست برون مرزی ما کشیدند که نتایج مثبتی هم داشت گرچه نمی توان گفت قابل نقد نیست. چنانچه پیام مثبتی داشته باشد در یک یا دو دهه آینده سردار سلیمانی در آینده در آثار ادبی ما مطرح خواهد بود.
نویسنده کتاب با سکوت حرف می زنم در مورد تاثیرگذاری سردار سلیمانی در تولید آثار ادبی گفت: فعلا نمی توان در این مورد اظهار نظر دقیق کرد. زیرا در شرایط متلاطم فعلی جریانات سیاسی که خود باعث تفرقه مردم شدند؛ زیر آبشار سردار سلیمانی خود را غسل می دهند اما به آینده امیدواریم تا ببینیم تاریخ چطور قضاوت خواهد کرد.
وی افزود: مثلا عباس میرزا و سلطان محمد خوارزمشاه را در تاریخ می شناسیم و کمی با آنها آشنا هستیم؛ ولی بعد از مدت ها شاعری معاصر مانند مهدی حمیدی شیرازی (۱۲۹۳ تا ۱۳۶۵) با سرودن شعری در مورد سلطان جلال الدین محمد خوارزمشاه او را بهتر به ما معرفی میکند، در مورد شخصیت های تاریخ معاصر هم مرحوم مهدی چمران را داریم که بعد از شهادتش روزبه روز بیشتر شناخته شد و امیدوارم سردار سلیمانی هم بیشتر شناخته شود.
نظر شما