مسابقات قهرمانی زیر ۲۳ سال آسیا از روز چهارشنبه آغاز میشود و ۱۶ تیم با یکدیگر برای رسیدن به بهترین عنوان تلاش خواهند کرد. سه تیم برتر مسابقات(اگر ژاپن در میان آنها نباشد) مجوز حضور در المپیک ۲۰۲۰ توکیو را به دست خواهند آورد.
بدون تردید نقش سرمربیان برای موفقیت تیمها بسیار مهم است. در میان تیمهای شرکتکننده بعضا مربیان نام آشنایی نیز حضور دارند که میتوانند به کیفیت مسابقات اضافه کنند و رقابت را سختتر و فشردهتر کنند. در ادامه نکاتی از نفرات اول کادر فنی ۱۶ تیم حاضر در تایلند را خواهیم گفت.
سبقت بومیها از مربیان خارجی
۱۰ تیم با سرمربیان بومی به مسابقات آمدهاند و ۶ تیم از مربیان خارجی بهره میبرند.
سرمربیان بومی: عبدالغنی شاهد(عراق)، گراهام آرنولد(استرالیا)، هاجیمه موریاسو(ژاپن)، سعد الشهری(عربستان سعودی)، ایمن حکیم(سوریه)، کیمهاکبوم(کره جنوبی)، هائو وی(چین)، حمید استیلی(ایران)، رییوایل(کره شمالی)، احمد عبدالقادر(اردن)
سرمربیان خارجی: آکیرا نیشینو(سرمربی ژاپنی تیم تایلند)، سمیر بن شمام(سرمربی تونسی تیم بحرین)، فلیکس سانچز باس(سرمربی اسپانیایی قطر)، لیوبینکو درولوویچ(سرمربی صربستانی تیم ازبکستان)، پارک هانگ سئو(سرمربی کره ای تیم ویتنام)، ماژین اسکورتزا(سرمربی لهستانی تیم امارات)
استیلی هفتمین مربی مسن مسابقات
سعدالشهری سرمربی ۳۹ ساله تیم زیر ۲۳ عربستان، جوانترین سرمربی مسابقات است و در سوی مقابل آکیرا نیشینو، سکاندار ژاپنی تیم امید تایلند با ۶۴ سال سن پیرترین سرمربی جام محسوب میشود. در این بین حمید استیلی با ۵۲ سال، هفتمین سرمربی مسن این دوره از رقابتها خواهد بود.
صدرنشینی ژاپن و کره با ۲ نماینده
ژاپن و کره جنوبی با ۲ نماینده رکورد دار از لحاظ سرمربی در این دوره از مسابقات هستند. آکیرا نیشینو و هاجیمه موریاسو به ترتیب هدایت تایلند و ژاپن را بر عهده دارند. در سوی مقابل پارک هانگ سئو و کیم هاک بوم به ترتیب سرمربی ویتنام و کره جنوبی هستند.
جای خالی آمریکای لاتین
به طور کلی ۱۲ سرمربی آسیایی، سه سرمربی اروپایی و یک سرمربی آفریقایی در این دوره از رقابتهای قهرمانی زیر ۲۳ سال آسیا مشغول خواهند بود و در عین تعجب هیچ سرمربی از آمریکای لاتین در بین سرمربیان حاضر نیست.
پنج سرمربی و یک اشتراک خاص
پنج تیم حاضر در تایلند سرمربیانی را روی نیمکت خود دارند که مشترکا هدایت تیم بزرگسالان آنها را نیز بر عهده خواهند داشت. آکیرا نیشینو در سال ۲۰۱۹ هم سرمربی تیم بزرگسالان تایلند شد و هم هدایتگر تیم امید تایلند. گراهام آرنولد استرالیایی نیز با حفظ سمت خود در تیم بزرگسالان، سرمربی تیم المپیک کانگروها نیز شد. فلیکس سانچز اسپانیایی به همراه هاجیمه موریاسوی ژاپنی مدتهاست که در کنار تیم بزرگسلان کشورهای قطر و ژاپن، سکاندار تیمهای امید این ۲ کشور نیز هستند و چندی پیش در مسابقات کوپا آمریکا حاضر بودند و در ابتدای سال ۲۰۱۹ برگزار کننده فینال جام ملتهای آسیا بودند. آنها در این دوره نیز باید به مصاف هم بروند چرا که در یک گروه قرار دارند. در نهایت پارک هانگ سئو، سرمربی ریزنقش تیم ویتنام است که هدایت تیم بزرگسالان این کشور را نیز بر عهده دارد. تیم او در جام ملتهای سال ۲۰۱۹ با ایران همگروه بود که ۲ بر صفر شکست خورد. این احتمال وجود دارد که در مرحله یک چهارم نهایی رقابتهای پیش رو شاهد تقابل تیم امید ایران و ویتنام باشیم.
ستاره سابق یوگوسلاوی در برابر ایران
در گروه ایران تنها تیم ازبکستان از حضور سرمربی خارجی بهره میبرد. لیوبینکو درولوویچ یکی از بازیکنان بزرگ تیم ملی یوگوسلاوی سابق بود. او در یورو ۲۰۰۰ درخشش فوقالعاده ای داشت و در عرصه باشگاهی نیز برای تیمهای پورتو، بنفیکا، پارتیزان و ... بازی کرد. درولوویچ مدتی نیز سرمربی تیم ملی بزرگسالان صربستان بود.
کیمهاکبوم سرمربی کره از سال ۲۰۱۸ سرمربی امید کره شده است. او ۵۹ سال سن دارد و ۲ عنوان قهرمانی با تیم سئونگنام برایش به ارمغان آمده است. بزرگترین افتخار این سرمربی کسب مدال طلای بازیهای آسیایی سال ۲۰۱۸ بود. هائو وی سرمربی تیم امید چین اما اکثر دوران مربیگری خود را به عنوان نفر دوم پشت سر گذاشته و مهمترین حضورش به عنوان سرمربی در سال ۲۰۱۵ رقم خورد که سرمربی تیم بزرگسالان زنان چین بود.
نظر شما