به گزارش ایرنا، این نتایج همچنین حاکی از این است که " کولیندا گرابار کیتاروویچ" رئیس جمهوری کنونی کرواسی بیش از 46 درصد آرای رای دهندگان را به خود اختصاص داد.
اولین دور هفتمین دور انتخابات ریاست جمهوری کرواسی از برقراری نظام چند حزبی در سال ۱۹۹۰ در 22 دسامبر ( اول دی ماه) برگزار شد که زوران میلانوویچ از حزب سوسیال دمکراتیک و نخست وزیر سابق این کشور ۲۹.۹۱ درصد یعنی آرای ۵۶۲ هزار و ۷۷۹ رای دهندگان را بدست آورد و کولیندا گرابار کیتاروویچ رئیس جمهور کنونی کرواسی ۲۶.۹۸ درصد یعنی آرای ۵۰۷ هزار و ۶۲۶ رای دهندگان را از آن خود کرد.
در دور اول انتخابات ریاست جمهوری در کرواسی 51.20 درصد رای دهندگان شرکت کردند و این درصد در دور دوم انتخابات بیش از 52 درصد بود.
بنا به اطلاعیه کمیسیون انتخابات کرواسی، حدود 3.9 میلیون شهروند واجد شرایط رای دادن در دور دوم هفتمین دور انتخابات ریاست جمهوری این کشور می توانستند رای بدهند.
دوره ریاست جمهوری در کرواسی 5 سال است و براساس قانون اساسی این کشور هیچ کس نمی تواند بیش از دو دوره متوالی برای مقام ریاست جمهوری انتخاب شود.
بر اساس قوانین کرواسی، نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری می توانند از طرف حزب سیاسی و یا نهادهای شهروندی مستقل انتخاب و جمع آوری 10هزار امضا از شهروندان از جمله شرایط شرکت آنها در انتخابات است.
عزل و نصب نخست وزیر، دستور برگزاری همه پرسی، اعلام برگزاری انتخابات پارلمانی، فرماندهی کل نیروهای مسلح، عفو عمومی، اعطای نشان های دولتی، اعلان جنگ و صلح و دریافت استوارنامه های سفیران کشورهای خارجی از مسوولیت های رییس جمهوری در این کشور به شمار می رود.
رئیس جمهور کرواسی در سیاست خارجی نفوذ دارد و فرمانده کل قواست اما اداره کشور عمدتا در دست نخست وزیر است.
کرواسی یکی از 6 جمهوری یوگسلاوی سابق است که بدنبال بروز تحولات بلوک شرق در سال 1991 اعلام استقلال کرد و در سال 2009 به ناتو و در سال 2013 به اتحادیه اروپا ملحق شد.
این کشور با جمعیتی بالغ بر 4 میلیون و 453 هزار نفر و مساحت 56 هزار و 542 کیلومتر مربع در جنوب مرکزی اروپا واقع شده و از شمال با اسلوونی و مجارستان، از شمال غربی با صربستان، از شرق با بوسنی و هرزگوین، از جنوب شرقی با مونته نگرو و از جنوب با دریای آدریاتیک همسایه است.
جمهوری کرواسی با جدا شدن از یوگسلاوی سابق در 25 ژوئن 1991 میلادی به استقلال دست یافت.
نظر شما