واکنش نخست وزیر استرالیا به حمله تروریستی آمریکا علیه سردار سلیمانی

تهران- ایرنا- رسانه های استرالیایی روز دوشنبه به نقل از اسکات  موریسون نخست وزیر استرالیا گزارش دادند که کانبرا در پی حمله تروریستی آمریکا علیه سردار قاسم سلیمانی فرمانده نیروهای قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی خواستار تنش زدایی میان ایران و آمریکا شده است.

سیدنی مورنینگ هرالد به نقل از اسکات موریسون نخست وزیر استرالیا نوشت: دولت استرالیا از تصمیم آمریکا برای حمله علیه یک فرمانده عالی رتبه ایرانی توسط آمریکا اطلاعی نداشته است و به دنبال تنش زدایی در خاورمیانه است.

سردار سپهبد قاسم سلیمانی فرمانده شهید سپاه قدس و ابومهدی المهندس معاون سازمان نیروهای مردمی عراق به همراه ۸  نفر دیگر بامداد روز جمعه در مسیر فرودگاه بغداد به دستور «دونالد ترامپ» رییس جمهوری آمریکا و با پهپادهای وزارت دفاع این کشور (پنتاگون) ترور شدند و به شهادت رسیدند.

موریسون افزود: پس از حمله روز جمعه آمریکا علیه  فرمانده و شخصیت عالی نظامی ایران، سفارت استرالیا در عراق اکنون بسته شده است.

طبق گزارش سیدنی مورنینگ هرالد نخست وزیر استرالیا همچنین خواستار خویشتنداری ایران و آمریکا و تنش زدایی شده است.

این رسانه استرالیایی افزود:  دومین حمله هوایی آمریکا علیه نیروهای شبه نظامی استرالیا  روز شنبه هفته جاری در شمال بغداد و در منطقه  تاجی عراق  و نزدیکی اردوگاه نظامیان استرالیایی رخ داد. استرالیا  درحال حاضر حدود ۲۸۰ نیروی نظامی در مقر تاجی در عراق دارد.

موریسون تاکید کرد: وی پیش از حمله آمریکا علیه فرمانده ارشد ایران هیچ اطلاعی از این قصد ترامپ نداشته است اما اکنون با متحدین خود در منطقه در تماس است  و تلاش هایی را برای اطمینان یافتن از امنیت نظامیان استرالیایی به کار گرفته است.

 نخست وزیر استرالیا در بخش دیگری از اظهاراتش بار دیگر تاکید کرد: آمریکا این اقدام را براساس اطلاعات خود انجام داده و دراین زمینه با شرکای خود مذاکره نداشته است.

وی گفت:ماریس پین وزیر امورخارجه استرالیا و ماری رینولدز وزیر دفاع این کشور با همتایان خود د ر آمریکا در این زمینه گفت وگو خواهند کرد.

اسکات موریسون افزود: هدف ما یک عراق باثبات است همان چیزی که دولت کانادا نیز دراین زمینه اعلام کرده است.

طبق گزارش این رسانه استرالیایی، این کشور قریب به دو هزار نیروی نظامی در پایگاههای مختلف در خاورمیانه دارد و نیروهای نظامی این کشور در عراق نیز در سه پایگاه مستقر هستند.

پارلمان عراق روز گذشته (یکشنبه) با برگزاری نشستی درباره اخراج نیروهای آمریکایی از این کشور، به خروج تمامی نیروهای خارجی رای داد.

پارلمان عراق همچنین خواستار منع استفاده از حریم هوایی عراق به هر دلیلی توسط نیروهای خارجی شد. نمایندگان مجلس عراق همچنین خواستار تقدیم شکایت رسمی به سازمان ملل و شورای امنیت علیه آمریکا شدند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha