حبیب مسیح تازیانی روز سه شنبه در گفت و گوی اختصاصی با ایرنا افزود: هر چند در این طرح مقرراتی مانند حفظ حریم دریا رعایت شده و محل عملیات خاکبرداری نیز حدود ۵۰۰متر با صخره های شنی فاصله دارد و محیط زیست نیز بر همین اساس مخالفتی با طرح نکرده اما نظر محیط زیست استان این است که ساحل مکسر بهترین پهنه برای گردشگری است.
این مسؤول تصریح کرد: البته متولی تعیین پهنه گرشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است و وقتی این مجموعه هنوز اقدامی برای ثبت آن به عنوان محدوده گردشگری نکرده، محیط زیست نمی تواند خودسرانه برای آن حریم گردشگری تعیین کند.
وی درباره مطالب مطرح شده توسط فعالان محیط زیست که این ساحل را زیستگاه و محل تخم گذاری لاک پشت ها می دانند اظهار داشت: رییس محیط زیست شهرستان بندرلنگه در بررسی و استعلام اولیه اعلام کرده شواهدی در این باره ندیده است اما گروهی از کارشناسان محیط زیست مرکز استان مامور بررسی این موضوع شده اند که نتیجه آن در چند روز آینده مشخص می شود.
وی تاکید مجدد بر اولویت گردشگری این منطقه گفت: نظر محیط زیست این است که قابلیت گردشگری ساحل مکسر برای گردشگری بیش از پرورش لارو میگو است.
مسیحی تازیانی اضافه کرد:از بندرلنگه تا پارسیان ساختار ساحل ماسه ای و صخره ای است که ابتدا باید مورد آمایش گردشگری قرار گیرد و پس از آن برای بارگذاری فعالیت های دیگر برای آن تصمیم گیری شود که متولی این پهنه بندی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است.
وی خاطرنشان شد: اداره کل حفاظت محیط زیست تنها یکی از ۱۶دستگاه دولتی است که در این باره از آن استعلام شده است.
عملیات خاکبرداری متوقف شد
فرماندار بندرلنگه نیز ضمن دفاع از مجوز صادر شده برای پرورش لارو میگو در این منطقه، اظهار داشت: عملیات اجرایی و خاکبرداری این طرح تا زمان مشخص شدن نتیجه بررسی های تکمیلی متوقف شده است.
به گفته علی نکویی به دلیل حساسیتها و اطمینان از تطابق فعالیت بهره بردار با موافقتنامه صادرشده، دستور تعطیلی موقت فعالیت صادر شده است.
وی درعین حال بر ضرورت رعایت مقررات زیست محیطی تاکید کرد.
میراث فرهنگی: در حال بررسی هستیم
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی هرمزگان نیز در این زمینه هدف بیشترین انتقادها قرار گرفته گفته است: اگر پروژه به پرورش میگو مربوط باشد مجوز آن را اداره شیلات صادر میکند، اما در این زمینه مطمئن نبوده و در حال بررسی هستم.
رضا برومند اضافه کرد: اگر بررسی ها مورد تهدید بودن آثار تاریخی و طبیعی منطقه را تایید کند، برای توقف کامل طرح و تغییر جانمایی آن پیگیری های لازم انجام خواهد شد.
در فیلم های منتشر شده توسط فعالان محیط زیست استان در فضای مجازی، ضمن نمایش ساحل بکر و زیبای منطقه مورد بحث، فعالیت ماشین آلات خاکبرداری نیز به تصویر کشیده شده است.
نظر شما