۱۹ دی ۱۳۹۸، ۱۳:۴۱
کد خبرنگار: 888
کد خبر: 83627489
T T
۲ نفر

برچسب‌ها

قم در سالروز شهادت حضرت صدیقه کبری(س) سوگوار شد

قم - ایرنا - شهر مقدس قم در سالروز شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) سیاه‌پوش شده و آیین‌های عزاداری در این شهر به‌خصوص در حرم حضرت معصومه(س) و مسجد جمکران با حضور شیفتگان خاندان اهل‌بیت(ع) در حال برگزاری است.

هم‌زمان با آغاز ایام فاطمیه، شهر قم از شامگاه دیشب در سوگ شهادت حضرت زهرا(س)، غرق در عزاست و خیل عظیمی از عزاداران، عاشقان اهل‌بیت(ع)، مجاوران و زائران حرم حضرت معصومه(س) برای عرض تسلیت در حرم مطهر ایشان گردهم آمدند و به عزاداری پرداختند.

با سیاه‌پوش شدن همه صحن‌های بارگاه ملکوتی حضرت معصومه(س) عطر معنویت در این فضای قدسی پیچیده و نوای نوحه‌خوانی و مرثیه‌سرایی در سوگ شهادت حضرت صدیقه کبری(س) به گوش می‌رسد.

آیین‌های عزاداری شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) از شب گذشته در حرم مطهر حضرت معصومه(س)، مسجد مقدس جمکران، دفتر رهبر معظم انقلاب در قم، بیوت مراجع تقلید، بقاع متبرک امامزادگان، مساجد، تکایا و دیگر اماکن مذهبی قم با حضور خیل عظیم مجاوران و زائران حرم کریمه اهل‌بیت(ع) آغازشده و تا پایان ایام فاطمیه در این شهر ادامه خواهد داشت.

سر در مساجد، تکایا، اماکن و مغازه‌های قم هم سیاه‌پوش شده است و ارادتمندان اهل‌بیت عصمت و طهارت با نصب پارچه نوشته‌هایی در خیابان‌ها و معابر سالروز شهادت حضرت زهرا(س) را تسلیت گفته‌اند.

مسلمانان غیر ایرانی مقیم قم نیز با برگزاری آیین‌های سوگواری به شیوه سنتی عشق و علاقه خود را به پیشوای نخست شیعیان نشان دادند.

حضرت فاطمه(س) در سال پنجم پس از بعثت و در روز ۲۰ جمادی‌الثانی در مکه و در خانه حضرت محمد(ص) پیامبر اسلام و حضرت خدیجه(س) به دنیا آمد. نام مبارک آن حضرت، فاطمه است و از برای ایشان القاب و صفات متعددی همچون زهرا، صدیقه، طاهره، مبارکه، بتول، راضیه و مرضیه نیز ذکرشده است. ام‌الحسین، ام‌الحسن، ام‌الائمه و ام‌ابیها ازجمله کنیه‌های این بانوی مطهر اسلام است.

سراسر زندگانی صدیقه طاهره(س)، مملو از مکارم اخلاق و رفتارهای نمونه و انسانی است، ایشان با امام علی(ع) پیشوای اول شیعیان ازدواج کرد و در تمام برهه‌های حساس زندگی در کنار امام اول شیعیان بود و از ایشان حمایت می‌کرد، حضرت زهرا(س) در همسرداری و مهر مادری الگوی جهانیان است.

در دامن‌پاک فاطمه زهرا(س)، ۲ امام بزرگوار و ۲ شخصیت ممتاز عالم بشری، حضرت امام حسن(ع) مظهر حلم و وقار و حضرت امام حسین(ع) سرور شهیدان تربیت یافتند و سلسله امامت و ولایت را استمرار بخشیدند و نیز زینب کبری(س) حماسه‌ساز روز عاشورا که پیام حسینی و حماسه عاشورا را در جهان اعلام کرد.

سرانجام حضرت فاطمه(س) براثر شدت ضربات و لطماتی که به او براثر هجوم به خانه‌اش و وقایع پس‌ازآن وارد گشته بود، بیمار گشت و در بستر بیماری افتاد.

در ایام بیماری، حضرت فاطمه(س) روزی امام علی(ع) را فراخواند و آن حضرت را وصی خویش قرارداد و به آن حضرت وصیت نمود که پس از وفاتش، فاطمه را شبانه غسل دهد و شبانه کفن نماید و شبانه دفن کند و احدی از کسانی که در حق او ستم روا داشته‌اند، در مراسم تدفین و نمازخواندن بر پیکر او حاضر نباشند.

حضرت فاطمه زهرا(س) درحالی‌که از عمر مبارکش ۱۸ سال بیشتر نمی‌گذشت، براثر حوادث ناشی از هجوم به خانه ایشان، به روایتی در ۱۳ جمادی‌الاول سال ۱۱ هجری‌قمری و بنا بر روایتی دیگر در سوم جمادی‌الثانی سال ۱۱ هجری قمری به شهادت رسید.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha