«حمید بعیدینژاد» روز جمعه با انتشار پیامی در توییتر نوشت: هموطنان عزیز ایرانی هنگام سفر به انگلیس، به اطلاعیهها و اطلاعات مفید و مفصلی که پلیس انگلیس و پلیس متروپلیتن در خصوص خطرات حضور در مکان های جرم خیز در لندن و دیگر شهرها و ساعاتی که نباید در این اماکن رفت و آمد کرد، توجه کافی کنند و هشدارهای ایمنی مقامات محلی را جدی بگیرند.
وی تأکید کرد: نخست وزیر، وزیر کشور و مقامات عالی انگلیس بهطور مکرر به مردم و اتباع خارجی نسبت به خطرات بیشمار و رو به افزایش چاقوکشی و جرم و جنایت در خیابانهای لندن و دیگر شهرهای انگلیس هشدار دادهاند. مقامات این کشور حتی طرح افزایش چند هزار نفری پلیس را برای کنترل جرم و جنایت کافی نمیدانند.
به گزارش ایرنا، چاقوکشی و حمله با سلاح سرد یکی از اصلیترین معضلهای مدیریت شهری در اکثر شهرهای انگلیس به شمار میرود که در سالهای اخیر جان دهها نفر را گرفته و با وجود افزایش بودجه پلیس، پیشرفتی در کاهش این جرم صورت نگرفته است.
بررسی آمار چاقوکشی و استفاده از سلاح سرد در انگلیس نشان میدهد که لندن همچنان خطرناکترین منطقه در انگلیس و ولز بشمار میرود اما آنچه «چاقوکشی جدی» خوانده میشود در سایر کلانشهرهای انگلیس همچون منچستر، لیورپول، بلکپول و لنکاشر با سرعت زیادی افزایش یافته است.
شبکه «بیبیسی» بین الملل در این ارتباط آمار ۳۴ پاسگاه پلیس را مورد بررسی قرار داده و به نتایج قابل توجهی رسیده است.
به طور مثال، آمارها در شهر لنکاشر نشان میدهد که «چاقوکشی جدی» در پنج سال گذشته دو برابر شده است. یعنی از ۴۵۵ فقره جرم ثبت شده در سال ۲۰۱۴ آمارها به ۹۸۱ فقره در سال ۲۰۱۸ رسیده است.
در همین حال، منچستر، لیورپول و ناتینگهام در صدر فهرست خطرناکترین مناطق انگلیس و ولز به شمار میروند.
در اسکاتلند، شیوه جمع آوری آمار جرم و جنایت با انگلیس و ولز متفاوت است اما به گفته بیبیسی، گزارشهای موجود حاکی است که حمل چاقو در این منطقه نیز رشد قابل توجهی داشته است.
بر اساس آمارها، ۲۳۰۰ فقره جرم مرتبط با چاقوکشی در سال گذشته میلادی گزارش شده است.
به طور کلی آمار جرم و جنایت، چاقوکشی، قتل و دزدی در انگلیس ظرف سه سال گذشته بشدت افزایش داشته و نگرانیهای جدی را در حوزه امنیت داخلی این کشور ایجاد کرده است.
هرچند دولت انگلیس ادعا میکند که تمهیدات ویژهای را در جهت بهبود وضع امنیت داخلی این کشور صورت داده، اما کارشناسان میگویند که تغییرات یاد شده تأثیری بر جلوگیری از روند افزایشی جرم و جنایت در این کشور نداشته است.
کارشناسان بر این باورند که رأی مردم این کشور به خروج از اتحادیه اروپا و رواج بیگانه هراسی اصلیترین عامل افزایش جرم و جنایت در این کشور به شمار میرود.
نظر شما