افزایش رایزنی‌های منطقه‌ای تهران و اسلام آباد اجتناب ناپذیراست

اسلام آباد - ایرنا - سفیر جمهوری اسلامی ایران در پاکستان با اشاره به رویکرد سازنده تهران به سمت تنش‌زدایی و تلاش مستمر برای همکاری های منطقه ای جهت صلح، ثبات، امنیت و توسعه، تاکید کرد که افزایش رایزنی‌ها دو کشور با توجه به تحولات اخیر و اهمیت بالای روابط تهران و اسلام آباد اجتناب ناپذیر است.

«سید محمد علی حسینی» به عنوان سفیر فوق العاده و تام الاختیار ایران هفته گذشته استوار نامه خود را به «عارف علوی» رئیس جمهوری پاکستان تقدیم کرد.

وی در پی حوادث اخیر پس از شهادت سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی و همرزمان شهید ایشان در جریان حمله تروریستی آمریکا در خاک عراق، دیدارهای مهمی با فرمانده ارتش و وزیر امور خارجه پاکستان انجام داد.

حسینی روز شنبه در نخستین مصاحبه اختصاصی خود با خبرنگار ایرنا، سطح فعلی روابط و همکاری های ایران و پاکستان، رایزنی های دو کشور درباره تحولات اخیر منطقه و تبعات اقدامات تهاجمی آمریکا در منطقه را تشریح کرد.

وی با اشاره به ترور سردار سلیمانی فرمانده شهید نیروی قدس به دست آمریکا، گفت: اقدامی که آمریکایی ها مرتکب شدند یک اقدام آشکار تروریستی و غیرقابل توجیه بود که هیچ وجاهت قانونی، انسانی و اخلاقی در میان هیچ ملت و فرهنگی ندارد.

حسینی شهادت سلیمانی را اقدامی جنایتکارانه دانست و افزود: کم تر دولتی غیر از رژیم صهیونیستی از این عمل تروریستی آمریکایی‌ها حمایت کرد.

سفیر ایران در پاکستان افزود: شهید سلیمانی یک مقام رسمی جمهوری اسلامی ایران بود که به دعوت یک مقام رسمی عراق به این کشور سفر کرد. عراق یک کشور مستقل و دارای حاکمیت و استقلال سیاسی است. در چارچوب روابط، همکاری و مشورت‌های میان تهران و بغداد سفر سردار سلیمانی به عراق انجام شده بود که درپی آن رژیم آمریکا دست به چنین اقدام تروریستی زد.

وی تاکید کرد: سران گروه‌های تروریستی فعال در منطقه شامل البغدادی سرکرده داعش، جبهه النصره و سایر گروه‌های تروریستی همپیمان داعش مدت ها به دنبال ترور حاج قاسم بودند و در آن ناکام ماندند. اما ترامپ به نیابت از همه تروریست‌ها این اقدام را انجام داد.‌

سید محمد علی حسینی اظهار داشت: یکی از ویژگی های بارز و برجسته شهید سلیمانی تلاش بی‌وقفه و شبانه روزی ایشان در مبارزه با تروریست ها و گروه های مسلح ستیزه جو بود؛ چون این عناصر، امنیت، ثبات، آرامش و توسعه کشورهای منطقه را به شدت تخریب کرده و تحت تاثیر قرار داده بودند. سردار سلیمانی به دنبال برگرداندن آرامش به منطقه بود و به توفیقات زیادی نیز دست پیدا کرد که البته این نه برای تروریست‌ها خوشایند بود و نه برای رژیم آمریکا که همواره درپی دامن زدن به ناامنی و بی ثباتی در منطقه است.

قدردانی پاکستان از رویکرد سازنده ایران در منطقه

سفیر ایران در پاکستان با اشاره به دیدارهای اخیر خود با مقام های عالی رتبه سیاسی و نظامی پاکستان گفت: ایران هیچ‌گاه به دنبال تنش‌زایی نبوده و همواره تلاش کرده که صلح و ثبات و امنیت و توسعه منطقه ای را در پرتوی همکاری‌های منطقه دنبال کند.

وی اظهار داشت: آنچه که در دیدارهای اخیر با مقام های پاکستان صورت گرفت تاکید بر مشترکات فرهنگی، مذهبی و اجتماعی دو کشور و شناسایی تهدیدها و منافع مشترک بود که ‌همه اینها می تواند به عنوان مبنا و پایه مناسب برای تقویت بیش از پیش همکاریها شود.

حسینی افزود: جمهوری اسلامی ایران در حوزه همکاری‌های نظامی رابطه خوبی با پاکستانی‌ها دارد؛ طی ماه ها و سال های اخیر در عالی ترین سطح نظامی و امنیتی دیدارهایی میان دو کشور صورت گرفت.

وی گفت: رایزنی های خوب و سازنده ای درباره روابط دوجانبه و به ویژه همکاری‌های منطقه ای صورت گرفت و این مطلبد که رایزنی های ما با توجه به تحولات اخیر افزایش پیدا کند.

سفیر ایران گفت: افزایش همکاری‌ها با ایران مورد تایید طرف پاکستانی است و آنان از مواضع جمهوری اسلامی درباره تنش‌زدایی تقدیر کردند.

وی افزود: مقام های عالی رتبه پاکستان افق همکاری های دو کشور در حوزه‌های مختلف را روشن می‌دانند و از آن قویا حمایت می‌کنند.

حسینی اظهار داشت: پاکستانی ها نسبت به تحولات اخیر در منطقه ابراز نگرانی کرده اند. آنچه که ما از جانب مسئولان پاکستان و مردم این کشور مشاهده کردیم ابراز تنفر آنان نسبت به اقدام تروریستی آمریکا است.

وی افزود: آنچه که جمهوری اسلامی ایران در واکنش به اقدام‌تروریستی آمریکا انجام داد یک اقدام قاطع اما اقدام حداقلی بود. جمهوری اسلامی ایران بر مبنای حقوق و قوانین بین المللی از ‌حق دفاع مشروع به صورت حداقلی استفاده کرد و کمترین واکنش را در این سطح انجام داد.

سفر آتی وزیر خارجه پاکستان به ایران

حسینی در ادامه افزود: ما در جریان تلاش های پاکستان در عالی ترین سطح جهت کمک به تنش زدایی در منطقه و ابتکار برای رفع سوء تفاهم میان کشورهای منطقه هستیم.

وی گفت: «شاہ محمود قریشی» وزیر امور خارجه پاکستان در چارچوب رایزنی های گذشته دو کشور درباره روابط مشترک و مسائل منطقه‌ای به زودی عازم تهران می‌شود.

اهتمام جدی برای تحکیم مناسبات ایران و پاکستان

سید محمد علی حسینی با اشاره به پیشینه تاریخی روابط ایران و پاکستان، گفت: ما براساس سیاست های کلی جمهوری اسلامی ایران به ویژه در حوزه سیاست خارجی برای همسایگان از جمله کشورهای اسلامی اولویت خاصی قائل هستیم. بنابراین طبیعی است که پاکستان هم به دلیل همسایگی و جایگاه مهم این کشور در جهان اسلام و هم به دلیل مشترکات مذهبی و فرهنگی از اهمیت ویژه ای برای ما برخوردار است.

وی افزود: جمهوری اسلامی ایران همواره تلاش کرده تا در حوزه های مختلف از جمله سیاسی، اقتصادی، نظامی و در مجامع منطقه ای و جهانی با پاکستانی ها همکاری خوب و نزدیکی داشته باشد.

حسینی اظهار داشت: دیدارها و تبادل هیات ها میان ایران و پاکستان در سطوح مختلف در جریان است و ما معتقدیم که این دیدارها  می تواند به پیشبرد روابط همه جانبه دو کشور و دو ملت کمک کند.

وی وجود مناسبات حسنه و دیرینه میان دو ملت ایران و پاکستان را از دیگر ظرفیت های موجود در روابط دو کشور یاد کرد و گفت: تمرکز بر حوزه جهانگردی، توریسم زیارتی و سلامت نیز باید در دستور کار دو کشور قرار گیرد. اکنون در این حوزه فعالیت هایی در دست اقدام داریم اما معتقدیم که ظرفیت همکاری های دو کشور در بخش گردشگری بسیار بیش از این است.

سفیر ایران گفت: در حوزه های مختلف به ویژه همکاری های اقتصادی و تجاری هم به دلیل همسایگی و نیازهای مشترک دو کشور و هم به سبب مکمل بودن اقتصاد دو کشور زمینه های زیادی برای همکاری وجود دارد. لذا دو طرف مشتاق به افزایش و گسترش این همکاری‌ها، هم در حوزه دولتی و هم در بخش خصوصی هستند.

حسینی گفت: ما امیدواریم در آینده نزدیک بتوانیم در همه حوزه های ذکر شد شاهد پیشرفت هایی باشیم زیرا مقامات و مسئولان ذی ربط در هر دو کشور جهت تحکیم و گسترش بیش از پیش روابط و همکاری ها، اراده سیاسی و اهتمام جدی دارند.

به گزارش اداره کل اطلاع‌رسانی و امور سخنگویی وزارت امور خارجه، «سید عباس موسوی» سخنگوی وزارت امور خارجه امروز اعلام کرد: «شاه محمود قریشی» وزیر امور خارجه پاکستان فردا یکشنبه برای دیدار و گفت‌وگو با «محمد جواد ظریف» و سایر مقامات کشورمان به ایران سفر می‌کند. 

سفر وزیر امور خارجه پاکستان به تهران در حالی انجام می‌شود که «عمران خان» نخست‌وزیر پاکستان روز پنجشنبه و پس از پاسخ انتقام‌جویانه ایران به اقدام تروریستی ارتش آمریکا در ترور سردار شهید سپهبد قاسم سلیمانی، از آمادگی خود برای کمک به تنش زدایی میان جمهوری اسلامی ایران و آمریکا خبر داد.

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha