سیدمحسن طباطبائیان روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: هماکنون ضریب مکانیزاسیون کشاورزی این شهرستان، سه دهم بالاتر از میانگین کشاورزی بود و به عدد ۲.۱ رسیده است و از شرایط مطلوبی برخوردار است.
وی ادامه داد: ضریب مکانیزاسیون هر منطقه به معنی کیلووات (اسب بخار در سیستم متریک) بر واحد سطح کشتزار است که واحد سطح را به طور معمول هکتار در نظر می گیرند و این عدد را بر طبق فرمول محاسبه میکنند.
طباطبائیان گفت: این افزایش ضریب در راستای ارائه تسهیلات مکانیزاسیون دولت از سال ۹۱ بوده که تا حد زیادی در افزایش ادوات کشاورزی و باغ داری تاثیرگذار بوده است.
طباطبائیان خاطرنشان کرد: با توجه به اهمیت مکانیزاسیون و استفاده از فناوری روز در کشاورزی، از سال ۱۳۹۱ پرداخت تسهیلات مکانیزاسیون کشاورزی برای خرید ادوات، ماشین آلات و تجهیزات کشاورزی در تمامی زیربخش های کشاورزی به بهره برداران متقاضی، همه ساله در حال انجام است.
وی ادامه داد: در سال زراعی جاری، در قالب برخورداری از تسهیلات خط هفت اعتباری مکانیزاسیون کل کشور، اعتبارات تخصیصی به این شهرستان حدود ۴۳ میلیارد ریال بود که بیش از ۱۸ میلیارد ریال آن جذب شده و در حال پرداخت است.
طباطبائیان افزود: در سال گذشته نیز بیش از ۲۸میلیارد ریال تسهیلات مکانیزاسیون جذب و به ۷۵ متقاضی پرداخت شد که شامل خرید ۵۱ دستگاه تراکتور و ۲۴ دستگاه ادوات در بخش های مختلف کشاورزی، زراعی و باغی بوده است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دامغان به شرایط واگذاری تسهیلات اشاره کرد و افزود: کشاورزان میتوانند با مراجعه به مراکز تابعه و مدیریت جهادکشاورزی شهرستان نسبت به ارائه درخواست خود برای بهره مندی از تسهیلات کشاورزی در تمامی زیربخشهای کشاورزی اقدام کنند.
۳۵ درصد اشتغال دامغان در حوزه کشاورزی است که پنج هزار باغدار و کشاورز در این بخش مشغول فعالیت هستند.
این شهرستان در فاصله ۱۱۵ کیلومتری شرق مرکز استان سمنان، حدود ۱۰۰ هزار نفر جمعیت دارد.