دستاوردهای عرصه سلامت و نظام ارایه خدمت، جزو پیشتازترین دستاوردهای ملی است

تهران - ایرنا - وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه ما در همه عرصه‌های ملی دستاوردهای بزرگی داشته‌ایم، گفت: دستاوردهای ما در عرصه سلامت و نظام ارایه خدمت جزو مطلوب ترین و پیشتازترین دستاوردهای ملی است.

دکتر سعید نمکی روز دوشنبه در مراسم افتتاحیه بیست و پنجمین جشنواره رازی اظهار داشت: رشدی که ما در دستیابی به شاخص‌های ملی در عرصه سلامت داشتیم بسیار ارزشمند بوده و کارنامه ما در این عرصه بین ۲۲ کشور شرق مدیترانه بسیار درخشان بوده است.
وی ادامه داد: این کار حاصل همت و تلاش همه محققان برجسته ما در عرصه‌های مختلف است.
وزیر بهداشت افزود: ما در عرصه دارویی کشور با کمک محققان بیش از ۹۷ درصد دارو را در داخل کشور تولید می‌کنیم و برای ۳ درصد باقیمانده هم برنامه گسترده ملی داریم.
وی ادامه داد: شاید حضور بنده کمک کرد که نگذاریم فراورده‌های ملی کشور زیر واردات، له شوند و امیدواریم بتوانیم با این روند کمک مناسبی به خودکفایی کشور داشته باشیم.
 

کاهش ۲۰ درصدی واردات دارو و تجهیزات پزشکی
نمکی گفت: ۳ میلیارد و ۷۰۰ میلیون یورو دارو و تجهیزات مصرفی وارداتی داریم که امسال به ۳ میلیارد دلار می‌رسانیم و این حداقل ۲۰ درصد کاهش است که این مقدار را به سمت تولیدات داخل هدایت می‌کنیم.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: در سال آینده هم با کاهش حداقل ۲۰ درصدی این موضوعات مواجه خواهیم شد و ما با تکیه بر تولید داخلی و ملی، برنامه را ادامه می‌دهیم.
وی با اشاره به سخنان قائم مقام معاونت تحقیقات وزارت بهداشت و معاونت تحقیقاتی وزارت بهداشت درباره سهم پایین تحقیقات از GDP گفت: سهم بخش سلامت در چند سال گذشته از GDP از ۶ درصد به ۹ درصد رسیده و این سهم ارزنده‌ای است اما ما در توزیع این منابع در بخش سلامت متأسفانه پژوهش را خوب ندیده‌ایم و علت آن هم می‌تواند این باشد که کمتر از رشد بودجه پژوهش دفاع کردند و بیشتر بحث درمان دیده شده است.
نمکی با اشاره به لزوم مشارکت بخش خصوصی در حوزه پژوهش گفت: در دنیا حدود ۵۲ درصد از بودجه‌های پژوهشی از بخش خصوصی تأمین می‌شود و در کشور ما هم این روند در پیش گرفته شده است.
وی با بیان اینکه یکی از مترقی‌ترین نوع برنامه‌ریزی‌های پایدار برای عرصه پژوهش شرکت‌های دانش بنیان هستند، افزود: بحث دیگری که در این عرصه به آن نیاز داریم این است که پژوهش‌ها از مشکلات نظام ارائه خدمت گره‌گشایی کنند که خوشبختانه این قسمت نیز آغاز شده است.
نمکی با تأکید بر لزوم پیگیری تحقیقات بین رشته‌ای افزود: ما گاهی در وزارت بهداشت و نهادهای دیگر جزیره‌ای عمل می‌کنیم. باید از ظرفیت و پتانسیل محققان بیشتر استفاده کنیم و دیوارهای میان محققان را برداریم.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha