کمیسیون عمران بر فرآیند رسیدگی به سانحه هواپیمای اوکراینی نظارت می‌کند

تهران-ایرنا-رییس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی گفت: این کمیسیون بنا به وظیفه ذاتی خود به سانحه سقوط هواپیمای مسافربری اوکراین رسیدگی می‌کند.

محمدرضا رضایی کوچی در نطق میان دستور خود در جلسه علنی امروز -دوشنبه- مجلس شورای اسلامی با اشاره به سانحه سقوط هواپیمای بوئینگ ۷۳۷ گفت: هفته گذشته با سانحه تلخ و پراندوه سقوط هواپیمایی بوئینگ ۷۳۷ خط هوایی اوکراین مواجه شدیم و همه در بهت و غم فرو رفتیم.
وی اضافه کرد: سپاه هیچ گاه موضوعی کذب مطرح نکرد و سه روز بعد از حادثه نیز در حالی که بررسی کارشناسی این سانحه هوایی حتی آغاز هم نشده بود و در مرحله جمع آوری اطلاعات قرار داشت، مسوولیت این سانحه را پذیرفت و از ملت و بازماندگان عذرخواهی کرد در حالی که طبق اصول بین المللی در بررسی سوانح هوایی، بایستی مادامی که بررسی‌های کارشناسی‌ پایان نیافته، سکوت می‌کرد.

رضایی کوچی ادامه داد: گرچه سپاه مسوولیت شلیک منجر به سانحه را به عهده گرفت که در همین جا کمال تشکر و قدردانی از تواضع مسوولین سپاه در پذیرش مسوولیت این سانحه و هزینه‌های اجتماعی آن را اعلام می‌نمایم، ولی برای اثبات تقصیر نیاز به بررسی دقیق سانحه است که کمیسیون عمران وظیفه ذاتی خود در نظارت بر فرآیند علت یابی و رسیدگی سانحه را انجام می‌دهد و نتیجه نهایی را به سمع و نظر نمایندگان، ملت شریف و جامعه بین الملل خواهد رساند.
 رییس کمیسیون عمران مجلس تصریح کرد: در این راه هیچ مماشاتی نخواهد داشت که سابقه گزارش‌های کمیسیون عمران در بررسی حوادث قبلی نیز موید این موضوع است.

وی اضافه کرد: شبکه دفاع هوایی و پدافند جمهوری اسلامی ایران که از جمله دقیق‌ترین و هوشیارترین پدافندها شناخته می‌شود چرا شلیک کرد؟ آیا واقعا خطا نمود یا علل دیگری پدافند را به اشتباه انداخت؟ چرا آمریکایی‌ها به این سانحه اینقدر واکنش نشان دادند؟ آیا ارتباطی اقتصادی بین این سانحه و شرکت آمریکایی سازنده هواپیما وجود دارد؟ آیا رابطه اقتصادی بین شرکت آمریکایی سازنده با تصمیم گیران آمریکایی وجود دارد و سوالات دیگری که باید پاسخ داده شود.

رییس کمیسیون عمران مجلس خاطرنشان کرد: پس از اعلام مسوولیت پذیری و عذرخواهی سپاه و غلبه فضای احساساتی، اعتراضاتی در سطح کشور مشاهده شد که ضمن محترم شمردن نفس اعتراض که نشان از هوشیاری جامعه دارد و موجب می‌شود که مطالبه عمومی منجر به ارتقای کیفی اداره امور گردد، اما از نحوه برگزاری این اعتراضات و قضاوت‌های زود هنگام و طرح شعارها و مباحث جانبدارانه در این اجتماعات اعتراضی که قطعا با تحریک‌های هدفدار همراه می‌باشد متاثر و گلایه‌مندیم.

رضایی کوچی افزود: سردار شهید اسلام و انقلاب سپهبد حاج قاسم سلیمانی با شهادت خود باعث عزت و اقتدار بیشتر نظام انقلاب مقدس اسلامی گردید، آمریکایی‌ها با اشتباهی اساسی تصور می‌کردند با ترور و حذف فیزیکی فرمانده شجاع و سلحشور سپاه قدس ساختار فرماندهی قوای نظامی کشور را با چالش مواجه می‌کنند و غافل از اینکه حاج قاسم‌ها در بدر دنبال شهادت می‌باشند و جانشین پروری را در اصول فرماندهی خود نهادینه کرده‌اند.

نماینده مردم جهرم با اشاره به انتصاب بلادرنگ جانشین سردار سلیمانی توسط مقام معظم رهبری  گفت: آنها فکر نمی‌کردند که شهادت حاج قاسم موجب بیداری و انسجام ملت شود. خون این شهید خودساخته علیه نظام سلطه چنان جوشید و خروشید که آمریکا را به خاک ذلت کشاند.

رضایی کوچی افزود: ترور به معنای حذف فیزیکی و با اقدامی بزدلانه به دور از شهامت و مردانگی اوج استیصال آمریکایی‌ها را نشان داد، اینکه در تاریکی شب با پهپاد به کمین بنشینی و در فضای غیر جنگی موشک خود را از راه دور به سمت شیرمردان شلیک کنی نشان از وحشت دشمن و همچنین نشان از عزم و رزم فرمانده شهید ما دارد که ترامپ قمارباز این ترس خود را در صدای لرزانش در اولین مصاحبه رسانه خود نمایان ساخت و این شهادت آغازی برای خروج آمریکا از منطقه شد.

نماینده مردم جهرم افزود: ما اولین ملتی هستیم که به آمریکایی‌ها سیلی وحشت و حقارت را نواخته‌ایم و چه محکم نواختیم و به دنیا گفتیم جنگ طلب نیستیم ولی وقتی قلدری وارد منطقه شود اگر دست از پا خطا کند تنبیه‌اش می‌کنیم، ما آغازگر هیچ جنگی نبوده و نخواهیم بود، ولی سرنوشت جنگ را در اختیار می‌گیریم.

وی ضمن ابراز اندوه به خاطر از دست دادن جمعی از هموطنان در حادثه کرمان به مسئولین اداره امور این استان تذکر داد و از مسوولین ملی نیز خواست که قصور و بی تدبیری مدیران مرتبط با این حادثه استانی را بررسی و مورد اقدام قرار داده و دولت به بازماندگان این حادثه تلخ در کرمان به خوبی رسیدگی کند.

نماینده مردم جهرم در پایان به حضور سفیر انگلیس در اعتراضات اخیر کشور اشاره کرد و گفت: چرا باید سفیر یک کشور بیگانه در اعتراضات داخل کشور حضور یابد و کجای ضوابط و مقررات بین المللی اجازه می‌دهد که یک سفیر و مقام دیپلماتیک در امور داخلی کشور دیگر دخالت کند؟

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha