حقم را زیر پا نگذار

تهران - ایرنا - این روزها در فضای مجازی دیده می‌شود که برخی افراد، برای جلب ترحم و کمک مردم، چهره پاک و معصوم کودکان را به نمایش می‌گذارند در حالیکه این اقدام عین زیرپا گذشتن حقوق انسانی آنها است، حقوقی که نادیده گرفته شده و اگر قدرت فریاد داشتند، این حق را مطالبه می‌کردند و با صدای بلند فریاد می‌زنند، حقم را زیرپا نگذار.

بسیاری از مدافعان حقوق کودک بارها و بارها نقد خود را در تریبون های مختلف فریاد زده اند تا این حق زیرپا گذاشته نشود اما همچنان دیده می شود که چهره بسیاری از کودکان بی گناه و بی آنکه خودشان بخواهند در معرض دید دیگران قرار گرفته اند. این مدافعان همواره به والدین نیز گوشزد کرده اند که به هیچ عنوان چهره کودک خود را حتی برای تبلیغ در فضای مجازی قرار ندهند تا مورد سوء استفاده قرار نگیرند با این حال همچنان چهره کودکان مورد سوء استفاده قرار گرفته و این داستان همچنان ادامه دارد.

"افخم صباغ"مدیرعامل موسسه مهروماه و یک فعال حوزه کودکان کار در این زمینه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا، گفت:خیلی ها و حتی بعضی از سلبریتی ها اقدام به انتشار چهره کودکان کم برخوردار و محروم برای تبلیغ کار خودشان در فضای مجازی می کنند، در حالی که این کار مغایر پیمان نامه حقوق کودکان است و خیلی از انجمن ها و فعالان حرفه ای حقوق کودکان با این کار مخالفت شدید دارند.

وی افزود: عده ای در زمان بحران یا شروع سال تحصیلی یا در مناطق محروم و کم برخوردار هنگام توزیع بسته‌های حمایتی به کودکان، کنار آن‌ها ایستاده، عکس می گیرند و سپس تصاویر کودکان را برای جلب نظر مردم در فضای مجازی بدون پوشش انتشار میدهند.

صباغ تاکید کرد: این کار اصولی نیست و ممکن است فرد وقتی بزرگتر شود از انتشار چهره اش به عنوان فردی کم برخوردار یا محروم خجالت بکشد و تمام انجمن های حرفه ای که در حوزه کودکان فعالیت دارند مخالف صد در صد این کار هستند.

این فعال حوزه کودکان کار تصریح کرد: انجمن ما نیز مثل خیلی از انجمن های دیگر نیاز به حامی مالی دارد اما هیچ دلیلی نمی بینیم که از چهره کودکان برای جلب منابع استفاده کنیم. همیشه سعی کرده ایم با ارائه فاکتور و گزارش های شفاف مالی توجه حامیان و خیران را جلب کنیم.

صباغ در پاسخ  به این سوال که عده ای یونیسف را الگوی کاری خود قرار داده و به این بهانه چهره کودکان را منتشر می کنند، گفت: نکته ای که درباره  یونیسف و عکس های آن وجود دارد این است که مشخص نیست کودک در کجا زندگی می کند یا تحت حمایت کدام مجموعه خیریه است. این درحالی است که همه کودکان یونیسف فقیر نیستند و در میان آنها کودکان بدون شناسنامه یا مواردی از این دست هم دیده می شود.

وی ادامه داد: با این حال عده  ای از فعالان حوزه کودک در سراسر دنیا به این عملکرد یونیسف نیز انتقاد دارند و این رفتار را نمی پسندند. از نگاه آنها به این شکل آبروی کودک  و عزت نفس وی از بین می رود. چراکه راه های دیگری برای اعتمادسازی وجود دارد.

مدیرعامل موسسه مهروماه اضافه کرد: نباید با انتشار تصویر کودکان کرامت بچه ها را زیر سوال برده و آنها را از ارزش های انسانی دور کنیم. اعتماد به نفسشان را بگیریم و با این کار به  بچه یاد بدهیم که برای خود ارزش قائل نباشد. این روش مثل اینکه در حال ارائه بسته حمایتی به کودک از او عکس و فیلم بگیریم و منتشر کنیم در واقع به کودکان آسیب زده و آنها یاد می گیرند که همیشه  دستشان دراز باشد. این را برخی از انجمن ها و افراد با عملکرد اشتباهشان به کودک آموزش می دهند.

وی ادامه داد: در واقع قصدمان کمک به کودک است اما با این روش های غلط، آسیبی که به  روحیه و شخصیت کودک می زنیم به  مراتب بیشتر از کمی است که به وی می کنیم. آیا نمی  شود  کمک های حمایتی مان مثل لوازم التحریر  یا پوشاک را از طریق خانواده  و به شکلی به  دست کودک برسانیم که حتی وی احساس نکند تحت پوشش موسسه یا انجمنی خیریه  است؟ اینجا عزت نفس و کرامت انسانی بسیار اهمیت دارد و انتشار تصاویر و فیلم های کودکان به صورت واضح و بدون پوشش بعدها آسیب های جدی را به وی وارد می کند.

سرخط اخبار جامعه

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha