۲۴ دی ۱۳۹۸، ۱۳:۲۸
کد خبرنگار: 1271
کد خبر: 83633212
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

تجهیز ۵۴۰۰ هکتار زمین زراعی در اشنویه به آبیاری نوین

مهاباد- ایرنا- سرپرست جهاد کشاورزی اشنویه گفت: از ابتدای اجرای طرح آبیاری نوین مزارع در این شهرستان، پنج‌هزار و ۴۰۰ هکتار زمین به این سیستم‌ تجهیز شده‌است.

نجم‌الدین احمدی روز سه‌شنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: از این میزان ۶۰۰ هکتار به سیستم آبیاری قطره‌ای، ۱۲۰ هکتار به آبیاری کم‌فشار و چهارهزار و ۶۸۰ هکتار نیز به سامانه آبیاری بارانی تجهیز شده‌است.

وی اضافه کرد: در راستای اجرای طرح‌های نوین آبیاری تحت‌فشار و در جهت کاهش مصرف آب و استفاده بهینه از آب‌های موجود، تسهیلات ویژه از سوی دولت به متقاضیان ارایه می‌شود.

وی افزود: در همین چارچوب جهت اجرای سیستم آبیاری قطره‌‍ای به ازای هر هکتار ۱۷۵ میلیون ریال، آبیاری بارانی ۱۰۵ میلیون ریال و آبیاری کم فشار ۷۰ میلیون ریال تسهیلات به کشاورزان پرداخت می‌شود.

سرپرست جهاد کشاورزی اشنویه یکی از مهمترین راهکارهای استفاده بهینه از آب در بخش کشاورزی را بهره‌گیری از سامانه‌های مختلف آبیاری تحت فشار عنوان کرد و افزود: امسال در مجموع ۲۲۰ هکتار از اراضی زراعی و باغی این شهرستان به سامانه‌های آبیاری نوین تجهیز شده‌است.

وی با بیان اینکه برای تجهیز این میزان اراضی ۲۶ میلیارد و ۴۰۰ میلیون ریال تسهیلات به کشاورزان پرداخت شده است، اظهار داشت: پیش بینی می‌شود اراضی زیرپوشش این نوع آبیاری تا پایان امسال به پنج هزار و ۶۰۰ هکتار برسد.

وی تاکید کرد: با استفاده از سامانه‌های آبیاری نوین هم‌اکنون سالانه بیش‌از یک میلیون متر مکعب در مصرف آب در این شهرستان صرفه‌جویی می‌شود.

آبیاری تحت فشار به ۲ نوع آبیاری بارانی و آبیاری قطره‌ای قابل تفکیک بوده و آبیاری بارانی روشی است که آب با فشاری بیش از یک اتمسفر در درون لوله‌هایی جریان پیدا می کند و در روی گیاه به صورت باران توسط نازل هایی که به آب پاش معروف است، پاشیده می‌شود.

آبیاری قطره‌ای به دلیل اعمال عمق آبیاری کم و قابل تنظیم یکی از روش‌های مفید آبیاری بوده و مهمترین مزیت این روش صرفه‌جویی در میزان آب و هزینه‌هاست.

صرفه جویی در مصرف آب، سرعت بالای رویش گیاه، بکارگیری کود همزمان با آبیاری، جلوگیری از رشد بی‌رویه علف‌های هرز، صرفه‌جویی در مصرف انرژی، برداشت راحت‌تر محصولات و افزایش کمّی و کیفی محصولات از مزایای بکارگیری روش‌های آبیاری نوین به‌شمار می‌رود.

در سایه سامانه‌های نوین آبیاری می‌توان صرفه‌جویی چهار هزار و ۷۰۰ متر مکعبی در مصرف آب در هر هکتار را شاهد بود و در زمین‌هایی که از آب‌های زیرزمینی استفاده می‌شود با اجرایی شدن سامانه‌های نوین آبیاری حدود ۲۵ درصد کاهش مصرف انرژی رخ می‌دهد.

طبق تصمیم مجلس و وزارت جهاد کشاورزی در ۱۰ سال آینده باید سالانه ۴۰۰ هزار هکتار از اراضی آبی کشور به سامانه‌های نوین آبیاری مجهز شود.

شهرستان اشنویه دارای ۳۴ هزار هکتار اراضی زراعی و باغی است که از این مقدار حدود ۲۳ هزار هکتار به کشت محصولات زراعی اختصاص یافته است؛ گندم، چغندرقند و نخود از جمله مهمترین محصولات زراعی و گیلاس و سیب از مهمترین محصولات باغی این شهرستان است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha