۲۴ دی ۱۳۹۸، ۱۰:۱۱
کد خبر: 83633278
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

رفع نابینایی ناشی از انحطاط شبکیه با تراشه بی‌سیم

تهران-ایرنا- مرکز پزشکی دانشگاه پیتسبورگ در یک آزمایش بالینی با هدف بازگرداندن نسبی بینایی در بیماران مبتلا به دژنراسیون ماکولا یک دستگاه بی‌سیم شبکیه را برای نخستین بار در چشم یک بیمار کار گذاشت.

به گزارش پایگاه اینترنتی «نیوز مدیکال»، این سیستم که پریما (PRIMA) نام دارد برای بازگرداندن بینایی به بیمارانی که در اثر انحطاط شبکیه نابینا شده‌اند، طراحی شده است. پریما شامل یک تراشه فتوولتائیک بی‌سیم در ابعاد ۲ در ۲ میلی‌متر و ضخامت ۳۰ میکرون است که در زیر شبکیه آسیب‌دیده قرار داده می‌شود و در هماهنگی با یک جفت عینک واقعیت افزوده کار می‌کند که دارای یک دوربین مینیاتوری داخلی و پروژکتور مادون قرمز است.

این تراشه که مانند یک شبکیه مصنوعی کوچک عمل می‌کند از ۳۷۸ الکترود ریز تشکیل شده است. این الکترودها نور مادون قرمز دریافتی از عینک را به سیگنال‌های الکتریکی تبدیل می کنند که توسط عصب بینایی به مغز منتقل می‌شوند.

بیمارانی که این دستگاه در چشمشان قرار داده می‌شود، تحت یک برنامه توانبخشی فشرده قرار می‌گیرند که مغز آن‌ها را برای درک و تفسیر سیگنال‌های دریافتی از دستگاه در ترکیب با دید طبیعی که برای آن‌ها باقی مانده است، آموزش می‌دهد.  

پریما در مقایسه با نسل اولیه دستگاه‌های مشابه، بی‌سیم است و الکترودهای بیشتری دارد که امکان انتقال اطلاعات بصری بیشتری را فراهم می‌کنند.

دژنراسیون ماکولا (AMD) عامل اصلی از دست رفتن بینایی در افراد بالای ۵۰ سال است، در این بیماری ماکولا یا لکه زرد تخریب می‌شود. ماکولا قسمت حساس به نور شبکیه و مسوول دید مستقیم و واضح است که برای کارهای دقیق مثل خواندن و رانندگی لازم است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha