حمیدرضا ایزدی، سهشنبه در نخستین کمیته تخصصی، اجرایی و عملیاتی طرح ملی توانمندسازی تولید و توسعه اشتغال پایدار (تاپ) در در شیراز افزود: این تقاضاها مربوط به ۹ ماه امسال است.
وی ادامه داد:ضرورت دارد که زیرساختهای لازم این طرح برای تسهیل کار پایاننامههای دانشجویان و ارتباط مستمر صنعت و دانشگاه با هدف رفع نیازهای تحقیقاتی و پژوهشی در مسیر فعالیت های علمی، فنی و تخصصی فراهم شود.
او ادامه داد: در طرح تاپ، صنعتگران نیازهای فناورانه خود را در سامانه www.iranetop.ir ثبت می کنند و دانشگاهیان هم با مراجعه به این سامانه ضمن مشاهده نیازها در زمینههایی که توانمندی آن را دارند به کمک صنعت میآیند.
وی مهمترین شاخصه این طرح را جوان محور بودن آن دانست و اضافه کرد: طرح ملی توانمند سازی تولید و توسعه اشتغال پایدار از چهار بخش بنگاه اقتصادی،دانشجوی تاپ، استادان تاپ و سرباز تاپ تشکیل شده و تلاش میشود که ارتباط بین دانشگاه و بخش تولید و جوانان علاقه مند به بخش اقتصادی و جویای کار بیشتر شود.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس اظهار داشت: داوطلبان یا اعضای هیات علمی دانشگاهها و موسسههای آموزش عالی و پژوهشی که قصد فعالیت در قالب طرحهای پسادکترای صنعتی و فرصت مطالعاتی در بنگاههای صنعتی و معدنی دارند از گروههای هدف این طرح محسوب میشوند.
وی طرح تاپ را پل ارتباطی بین صنعت و دانشگاه دانست و افزود: وجود منابع انسانی غنی فرصتی برای برقراری ارتباط بین دانشگاه و صنعت است و تقویت ارتباط و تعامل بین صنعت و دانشگاه، گسترش فعالیتهای تحقیق و توسعه در بنگاههای اقتصادی، بهسازی و جهتدهی به بنگاههای تولیدی در مسیر پیشرفت اقتصادی کشور از جمله اهداف این طرح است.
ارتباط با مراکز صنعتی، مهارت دانشجویان را افزایش میدهد
مدیر دفتر همکاریهای علمی و فناوری دانشگاه شیراز هم گفت: دانشجویان هرچند از مهارت کمی برخوردارند اما با توجه به برخورداری از علم و دانش روز دنیا، ارتباط آنها با مراکز صنعتی میتواند موجب افزایش مهارت آنها شود.
سید فخرالدین افضلی، با اشاره به حمایت دانشگاه شیراز از پایاننامههای با موضوعات نیاز جامعه، صنعت و تولید افزود: طرح تاپ پیشران و مددرسان است و در تحول بین صنعت و دانشگاه و کاربردی کردن علم و تحقیق کمک بسیاری میکند.
وی ادامه داد: بر همین اساس، عارضهیابی و تسریع در اعلام نیاز واحدهای صنعتی و ثبت میزان توانمندیهای استادان و دانشجویان مسایل و مشکلات را به مراتب در جامعه کمتر میکند.