زهره عبادتی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این واحدهای بازیافت غیر مجاز که با جمع آوری، دپو و شستشوی مقادیر زیادی پلاستیک باعث انتشار بوی نامطبوع و فاضلاب به محیط پیرامونی خود می شدند توسط بازرسان اداره محیط زیست شناسایی و پس از چندین مرحله اخطاریه گرفتن در نهایت پلمب شدند.
وی با اشاره به اینکه این واحدهای بازیافتی، پلاستیکها را پس از جمع آوری شستشو و خرد می کنند، افزود: فاضلاب این واحدها به صورت خام در محیط زیست و طبیعت تخلیه می شد که علاوه بر آلودگی اراضی کشاورزی موجب انتشار بوی نامطبوع در منطقه نیز می شود.
عبادتی یادآور شد: علاوه بر این ۲ واحد که امروز پلمب شدند، ۲ واحد دیگر نیز طی هفتههای گذشته در همین منطقه با دستور قضایی پلمب شدند.
وی حمل زبالههای کلان شهر تهران به بخش کهریزک و وجود مجتمع پردازش آراد کوه در این محل را اصلی ترین علت وجود تعداد زیادی از واحدهای غیر مجاز پسماند دانست و اضافه کرد: این واحدهای علاوه بر تخلیه فاضلاب خود به محیط زیست در هنگام تاریکی شب برخی پسماندهای غیر قابل بازیافت خود را در منطقه به آتش می کشند که موجب آلودگی شدید هوا می شود.
عبادتی ادامه داد: بازرسان اداره محیط زیست شهرستان ری با تلاش شبانه روزی و همچنین به استناد به گزارشهای مردم با ایجاد هر گونه واحد بازیافت غیر مجاز پلاستیک برخورد می کنند و متخلفان را به مراجع قضایی معرفی می کنند.
به گزارش ایرنا، بازیافت به آمادهسازی مواد زاید برای بهره برداری دوباره گفته میشود.
موادی از قبیل آهن آلات، پلاستیک، شیشه، کاغذ، مقوا، برخی مواد شیمیایی و زباله که به کود کمپوست تبدیل می شود، اغلب بازیافت پذیر هستند.
بازیافت که مهمترین مفهوم در مدیریت پسماند است، از هدر رفتن منابع سودمند و سرمایههای ملی جلوگیری کرده و مصرف مواد خام و مصرف انرژی را کاهش میدهد و با این کار، تولید گازهای گلخانهای نیز کاهش مییابد.
شهرستان ری با جمعیتی در حدود یک میلیون نفر در جنوب استان تهران قرار گرفته است، بازیافت غیر مجاز و سوزاندن پسماندهای از قبیل لاستیک کامیونها، سیم برق و مواد شیمیایی به دلیل وجود مجتمع پردازش آراد کوه و شهرکهای صنعتی مختلف یکی از اصلی ترین معضلات زیست محیطی این شهرستان به شمار می رود.
نظر شما