وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران بلافاصله پس از ورود به بمبئی در جمع بیش از ۲۰۰ نفر از تجار، بازرگانان و کارآفرینان هندی و ایرانی حاضر شد و در باره روابط دیرینه ایران و هند و پیوندهای عمیق دو کشور و فرصت های تجاری و اقتصادی ایران و هند سخنرانی کرد.
در این جلسه که با همکاری و هماهنگی فدراسیون صادرکنندگان هند، یوکو بانک و سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در مومبای برگزار شده بود، ابتدا آجی ساهای مدیرعامل فدراسیون صادرکنندگان هند FIEO با اشاره به تمایل زیاده صادرکنندگان هندی برای مراوده و تجارت با شرکت های ایرانی به وجود موانع متعدد اعم از انتقال وجه و فشارهای قدرت های بیگانه اشاره کرد.
علیخانی سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در مومبای نیز در اظهارات خود در این گردهمایی به این موضوع اشاره کرد.
محمد جواد ظریف در سخنان خود ابتدا با ابراز خرسندی از حضور در هند و محبوبیت شخصیت های مهم هندی مانند ماهاتما گاندی در میان مردم ایران و آشنایی متقابل مردم هند با حافظ، سعدی و مولانا به وجود مشترکات فرهنگی باستانی و دیرینه دو کشور اشاره کرد و گفت: هیچ کشور تازه واردی نمی تواند این پیوند را از بین ببرد.
وی به تاسیس سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در مومبای به عنوان اولین نمایندگی دیپلماتیک جمهوری اسلامی در خارج از ایران اشاره کرد و آن را بیانگر این پیوند از هم ناگسیختنی خواندند.
وزیر امور خارجه عنوان کرد: در چند هفته گذشته ما ایرانیان شاهد رویدادهای تلخی بودیم و آمریکا در یک اقدام تروریستی محبوبترین سردار کشورمان را به شهادت رساند. تنها در هند در ۴۳۰ شهر این کشور علیه شهادت سردار سلیمانی برنامه های اعتراض آمیزی برگزار شد. این اعتراضات بدون هماهنگی و یا حمایت مالی و سیاسی ما انجام شد و این حرکت نیز خود اثبات دیگری در پیوند از هم ناگسستنی کشور ما با کشور هند و ملت های دو کشور است.
ظریف همچنین به پایان دوران قلدری و زورگویی کشورهای به ظاهر ابرقدرت تاکید کرد و حرکت زورگویانه قدرت های خارجی را اشتهایی سیری ناپذیر خواند که به تدریج گریبان گیر یک یک کشورهای منطقه و متعاقباً سایر کشورهای جهان می شود.
ظریف یادآور شد: آنها در اعمال قلدری خود حتی به شهروندان کشورهای خود نیز رحم نکرده و آنها را جریمه و حتی به زندان می فرستند.
وی با تاکید بر اینکه داعش و ترامپ و شاید هم پمپئو تنها کسانی در جهان بودند که از شهادت سردار سلیمانی به وجد آمدند به سخنان گستاخانه وزیر امور خارجه آمریکا مبنی بر گرسنه ماندن مردم ایران در صورت عدم تبعیت از مطالبات خودسرانه آمریکایی ها اشاره کرد و گفت: مردم ما هرگز گرسنه نخواهند ماند؛ ما کشوری با فرهنگ و تاریخی هستیم که قدمت آن به هزار سال پیش از آنکه کسی بداند آمریکا چیست و یا کیست می رسد و ملت ما وارث امپراطوری بزرگی است که طول حکومت آن سه برابر کل تاریخ آمریکا است.
وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران با اشاره به مشکلات موجود در تبادلات تجاری دو کشور و فشارهای کشورهای بیگانه به وجود تمهیدات مختلف اعم از سازوکار ریال – روپیه و امکان استفاده از مبادلات تجاری تهاتری و امکان سرمایه گذاری های مشترک و متقابل دو کشور در بخش های مختلف صنعتی، زیرساختی و تجاری یکدیگر اشاره کرد.
به گفته ظریف، همکاری های دوجانبه هند و ایران در حوزه داروسازی، سرمایه گذاری شرکت های زیرساختی در پروژه های یکدیگر توسعه بندر چابهار از جمله طرح هایی بالقوه برای گسترش سطح همکاری های تجاری دوجانبه است.
پس از سخنرانی ظریف، جمعی از تجار، فیلم سازان و زرتشتیان هندی ایرانی تبار سوالات و نکات در زمینه همکاری های تجاری و فرهنگی و درخواست هایی برای تسریع در صدور مجوز های مختلف برای تجارت با ایران، صدور مجوز های یکباره برای صادرات و ترخیص کالاها بجای درخواست و صدور مکرر، کنار گذاشتن مجوز ها و تاییدیه های کشورهای آمریکایی و اروپایی مانند اف دی آی آمریکا و غیره اشاره کردند.
نظر شما