مدیرعامل مجمع خیران سلامت مشهد در مراسم راه اندازی دفتر نمایندگی گفت: این موسسه در راستای اجرایی کردن اهداف مجمع خیران سلامت کشور برای درمان افراد نیازمند فعالیت خود را آغاز کرده است.
علیرضا کلاهان افزود: در مرحله نخست حمایت مالی و تامین پذیرش برای بیماران دچار ناهنجاریهای مادرزادی که نیاز به جراحی یا درمان دارویی دارند در بیمارستانهای دانشگاهی و در مرحله دوم ثبت موارد ناهنجاریهای مادرزادی و آموزش خانوادهها و پزشکان در زمینه های یاد شده از دیگر اهداف افتتاح و راهاندازی موسسه محکم در تربت حیدریه است.
وی با بیان اینکه بیماریهای مادرزادی گروه وسیعی از بیماریهای کودکان را تشکیل میدهند ادامه داد: تعداد زیادی از این نوزادان بیمار، از خانوادههای محروم و نیازمند هستند که خانوادههای آنها برای پیدا کردن پزشک و مرکز درمانی مناسب دچار سرگردانیهای زیاد شده اند و برای تامین هزینههای درمانی سختیهای زیادی را متحمل میشوند.
مدیرعامل مجمع خیران سلامت مشهد با بیان اینکه بیماری "لبشکری"، "آترزیمعده" و "مقعد بسته" بیشترین آمار ابتلا در نوزدان خراسان رضوی را به خود اختصاص داده است گفت: عوامل شیمیایی و عوامل دارویی نقش زیادی در به وجود آمدن بیماری لبشکری ایفا میکند و البته در برخی مواقع این نوزادان معصوم همزمان دچار چند نوع ناهنجاری هستند که درمان آنان به دلیل فقدان توانایی مالی والدین سالها به تاخیر میافتد.
کلاهان افزود: پیشگیری از ناهنجاریهای مادرزادی یکی از اهداف مهم این مؤسسه است به طور مثال یکی از بیماریهای جنین، قطع نخاع مادرزادی است که مشکلات فراوانی را برای کودک و نیز والدین به وجود میآورد اما اگر مادر سه ماه قبل از تشکیل نطفه از داروی فولیکاسید استفاده کند میتواند تا ۹۹ درصد از ایجاد بیماری در کودک پیشگیری نماید.
وی به نحوه پذیرش بیماران در موسسه محکم اشاره کرد و ادامه داد: پزشک یا مددکار با مشاهده کودک مبتلا به یکی از ۳۲ ناهنجاری مادرزادی وی را به موسسه محکم معرفی میکند و مؤسسه به صورت مستقیم و بدون اتلاف وقت کودک را برای انجام اقدمات درمانی یا جراحی به مراکز فوق تخصصی معرفی خواهد کرد.
قایم مقام رییس دانشگاه علوم پزشکی تربتحیدریه در امور مشارکتهای اجتماعی نیز به خبرنگار ایرنا گفت: امروز دو پزشک متخصص به همراه تعدادی پزشک بومی از همین دانشگاه از ساعت ۱۶ عصر اقدام به معاینه تمام مراجعه کنندگان می کنند.
سیداحمد نظام افزود: درمان این بیماران نیز در سه سطح داخل تربتحیدریه، مشهد و در نهایت تهران انجام می شود.
دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه به ۳۶۳ هزار نفر از مردم شهرستان های تربت حیدریه، زاوه و مه ولات خدمات ارایه می دهد.
مرکز شهرستان ۲۲۵ هزار نفری تربت حیدریه در ۱۵۰ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.
نظر شما