«باربرا اسلاوین Barbara Slavin » روز شنبه در گفتوگو با ایرنا افزود: نامزدهای دموکرات گفتهاند در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری سال آینده آمریکا به برجام باز خواهند گشت و این موضوع تندروهای آمریکایی را نگران میکند.
وی ادامه داد: پس از ترور سردار قاسم سلیمانی، زمینهای برای گفتوگو میان ایران و آمریکا باقی نمانده است و به نظر نمیرسد تا مشخص شدن نتایج انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ تحولی دیپلماتیک رخ دهد.
اروپا و اسکلت برجام
کارشناس ارشد اندیشکده آتلانتیک درباره رویکرد سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان برای برجام و جلوگیری از فروپاشی آن گفت: آنها تلاش میکنند که اسکلت این توافق برجا بماند تا پس از ترامپ، چیزی باقی مانده باشد که بتوان به آن بازگشت.
اسلاوین ادامه داد: اما سوال اینجاست که تا کجا میتوانند این موضوع را ادامه دهند و در برابر فشارهای دولت ترامپ تاب بیاورند. برایان هوک نماینده ویژه در امور ایران در نشست خبری روز سهشنبه (۲۷ دی) خود به پرسشها درباره تهدید تعرفهای علیه اروپا از سوی ترامپ در صورت فعال نکردن مکانیسم ماشه، حاضر نشد پاسخ بدهد.
این تحلیلگر در ادامه تصریح کرد: در حالی که ایران گام به گام درحال خروج از برجام است، اروپاییها منتظر گزارش سازمان بینالمللی انرژی اتمی خواهند ماند. امیدوارم ایران به میزان غنیسازی اورانیوم بالای ۲۰ درصد حساسیت داشته باشد، در غیر این صورت، اتحادیه اروپا ممکن است سازوکار ماشه را فعال کند.
این تحلیلگر مسایل ایران با بیان اینکه اروپاییها تلاش میکنند تا انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، موضوع را ادامه دهند؛ اظهار کرد: خویشتنداری ایران بسیار با اهمیت خواهد بود.
امید کاخ سفید به فشار علیه ایران
اسلاوین تصریح کرد: ترامپ میخواهد برجام کاملا از بین برود. از این رو مهم است که چیزی از برجام تا بعد از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا باقی مانده باشد.
وی تاکید کرد: افرادی همچون پمپئو میخواهند که برجام به طور کامل از میان برود. این تصور در واشنگتن وجود دارد که سیاست فشار به این منجر خواهد شد که یا حکومت ایران به یک توافق تازه تن دهد یا اینکه فروبپاشد.
این کارشناس سیاسی در ارزیابی خود از ماههای پایانی ریاست جمهوری ترامپ گفت: به طور قطع تا برگزاری انتخابات ریاست جمهوری، شانسی برای گفتوگو وجود نخواهد داشت به ویژه اینکه دولت ترامپ هیچ پیشنهاد و امتیازی همچون کاهش تحریمها ارائه نمیدهد.
اسلاوین با بیان اینکه فکر نمیکند ترامپ به درگیری نظامی نیز علاقهای داشته باشد و گفت: او با ترور (سردار) قاسم سلیمانی از خود یک قهرمان در داخل ساخته است اما فکر نمیکنم، جنگ بخواهد. مردم در آمریکا جنگ نمیخواهند. امیدوارم به سوی کاهش تنش ها برویم.
وی خاطرنشان کرد: واکنش حساب شده ایران نیز به گونه ای بود که به ترامپ اجازه داد عقب نشسته و به تنش دامن نزند. البته ترامپ ادعا کرد که پاسخ ایران شدید نبود و حتی گفت که تلفات نداشتیم. بعد مشخص شد که دروغ گفته بود و تعدادی از سربازان آمریکایی مجروح شده و تحت درمان قرار گرفته اند. با این حال بسیار کمک کرد که مساله بالا نگیرد.
سردار سپهبد قاسم سلیمانی فرمانده شهید سپاه قدس و ابومهدی المهندس معاون سازمان نیروهای مردمی عراق به همراه هشت نفر دیگر بامداد جمعه ۱۳ دی در مسیر فرودگاه بغداد به دستور دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا و با شلیک از پهپادهای وزارت دفاع این کشور (پنتاگون) ترور شدند و به شهادت رسیدند.
در واکنش به این اقدام تروریستی دولت ترامپ، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بامداد چهارشنبه ۱۸ دی، از شلیک ۱۵ فروند موشک بالستیک به سمت پایگاه عین الاسد آمریکا در استان الانبار عراق خبر داد.
مقامهای کاخ سفید برای رهایی از فشار این اقدام تروریستی و پاسخهای ایران، مدعی شدند سردار سلیمانی در حال برنامهریزی برای یک حمله فوری و حتمی علیه اماکن و نیروهای آمریکایی بوده است.
این مقامها با وجود پیگیری رسانههای آمریکایی و پرسشهای متعدد، هنوز مدارک یا شواهدی برای این ادعای خود مطرح نکردهاند و اظهارات آنها متناقض است به گونهای که ترامپ مدعی شد قرار بوده است به چهار مقر آمریکایی حمله شود اما وزیر دفاع او از این مساله اظهار بیاطلاعی کرد.
2023
نظر شما