رییس جمهوری: دولت در کنار مردم سیل‌زده است

چابهار- ایرنا- رییس جمهوری با حضور در روستای «کلانی» چابهار خطاب به مردم این روستا گفت: دولت در کنار شما مردم سیل‌زده هست و از هیچ کمکی دریغ نخواهد کرد.

حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی پس از ورود به فرودگاه کنارک با بالگرد در جمع مردم سیلزده روستای «کلانی» بخش دشتیاری شهرستان چابهار حضور یافت.

رییس جمهوری با حضور در میان مردم این روستا چابهار از نزدیک از آخرین وضعیت امدادرسانی به سیلزدگان اطلاع یافت و دستورات لازم را برای تسریع در امدادرسانی به آسیب دیدگان ناشی از سیل صادر کرد.

روحانی پس از بازدید از مناطق سیل‌زده استان سیستان و بلوچستان و شهرستان چابهار، با حضور در میان مردم روستای کلانی از بخش دشتیاری شهرستان چابهار تاکید کرد: مطمئن باشید دولت و همه ما در کنار شما هستیم، مشکلات شما را حل خواهیم کرد و شما را فراموش نمی‌کنیم.

رییس جمهوری با بیان اینکه خوشحالم که امروز به همراه جمعی از وزیران و مسئولان در خدمت شما هستیم، گفت: شما مرزبانان عزیز کشور ایران هستید که در یک روستا کنار مرز کشور دوست، پاکستان قرار گرفته‌اید و امروز بخاطر سیل‌زدگی دچار مشکل شده‌اید.

وی با بیان اینکه باران به عنوان رحمت الهی هم نعمت بزرگی است و هم برخی اوقات مشکلاتی بوجود می‌آورد، گفت: متأسفانه در باران اخیر مشکلاتی برای مردم منطقه پیش آمده، خانه‌ها را آب گرفته و راه‌های ارتباطی و مسیرهای رفت و آمدهای مردم دچار مشکل شده و اموال آنها از بین رفته است.

روحانی با بیان اینکه بازسازی ویرانی‌ها و درمان مصدومان احتمالی و جبران خسارت‌ها، اقدامات فوری است که باید انجام گیرد، گفت: خوشبختانه سازمان هواشناسی قبل از آغاز بارش‌ها پیش‌بینی کرده و هشدار و اخطار لازم را داده بود که این بسیار مهم است و موجب شده که ما خسارت جانی در این سیل نداشته باشیم و خسارت های نیز مالی قابل جبران است.

رییس جمهوری با قدردانی و تشکر از سازمان هواشناسی بخاطر پیش‌بینی سیل، گفت: از هواشناسی می‌خواهیم که این روند ادامه و اطلاع‌رسانی به موقع ادامه داشته باشد.

روحانی با بیان اینکه این حادثه باعث می‌شود که بسیاری از طرح‌ها و پروژه‌هایی که باید در استان انجام شود با جدیت و تلاش بیشتری پیگیری شود، گفت: در مسیر بازدید از مناطق سیل‌زده وزیران راه، نیرو و کشور توضیح دادند که در این منطقه نیاز به ساخت پل‌هایی است و جاده‌های ویران شده باید ترمیم و بازسازی شود که این اقدامات با جدیت پیگیری خواهد شد.

رئیس جمهوری با اشاره به گزارش وزیر نیرو در مسیر بازدید در این مناطق، گفت: خوشبختانه برق روستاها وصل شده و البته مردم این روستاهای سیل زده همچنان با مشکلاتی مواجه هستند که رسیدگی و رفع خواهد شد.

روحانی با تاکید بر اینکه همه مسایل و مشکلات شما را بررسی و رفع خواهیم کرد، گفت: همه در کنار هم برای رفع مشکلات تلاش می‌کنیم و در شادی و غم در کنار هم هستیم.

مردم در برابر توطئه دشمنان، اتحاد خود را نشان دادند

رئیس جمهوری همچنین با اشاره خدمات سپهبد شهید قاسم سلیمانی به کشور اظهار داشت: مردم ما در مقابل توطئه دشمنان و صهیونیست‌ها که سردار دل‌های ما را ترور کردند، با شجاعت و مقاومت اتحاد خود را نشان دادند؛ سردار سلیمانی سال‌ها برای امنیت این استان، کل کشور و کشورهای همسایه خدمت کرده و مردم ما قدردان این سردار دلاور بودند.

روحانی افزود: مردم همچنین در سانحه دردناک سقوط هواپیما هم غم و اندوه خود را نشان دادند و همچنین وقتی از وقوع سیل در استان سیستان و بلوچستان مطلع شدند، همه بسیج شدند از سپاه و ارتش و امدادگران و بسیج و همه مردم برای کمک به صحنه آمدند.

رییس جمهوری با بیان اینکه استان سیستان و بلوچستان سال‌هاست که سختی و رنج کشیده است، گفت: باید این سختی‌ها جبران شود. کارهای خوبی برای توسعه استان شده و من ۲۵ سال پیش که همراه آیت‌الله هاشمی رفسنجانی برای افتتاح سد پیشین به این منطقه آمدم، امروز سدهای دیگری هم در استان ساخته شده و به گفته استاندار یکی از این سدها ۸۵ درصد پیشرفت داشته است.

روحانی با یادآوری اینکه سیل اخیر سبب می شود تکمیل بسیاری از طرح‌های توسعه استان تسریع شود، گفت: درست است که سیل برای شما مشکل ایجاد کرد، اما در آینده برای این استان منشاء خیر خواهد شد.

وی افزود: سیستان و بلوچستان در دولت تدبیر و امید در سطح جهان جایگاه دیگری پیدا کرده است و امروز چابهار برای بسیاری از کشورها مرکز تردد و حمل و نقل شده است.

رئیس جمهوری افزود: اجرای پروژه راه‌آهن در استان، آغاز شده است و مقام معظم رهبری اجازه دادند ۳۰۰ میلیون یورو برای تکمیل راه‌آهن چابهار اختصاص یابد؛ در آینده خواهید دید که راه‌آهن، کشتی، اتوبان و فرودگاه در کنار هم در این استان خواهد بود و این یک تحول بزرگ است.

روحانی با اشاره به هم مرز بودن استان سیستان و بلوچستان با کشور پاکستان گفت: روابط با پاکستان بسیار خوب و از همیشه بهتر است. این مرز باید مرز دوستی و تجارت شما باشد و به همین خاطر تاکید داریم بازارچه مرزی در منطقه فعال شود.

رییس جمهوری خاطرنشان کرد: ما به عنوان خادم و نماینده شما در کنار شما خواهیم بود و برای حل مشکلات تلاش خواهیم کرد. نماینده ولی فقیه در استان، استاندار و همه مسوولان استان به تلاش های خود برای رفع مشکلات شما ادامه خواهند داد تا انشاءالله در آینده اگر دوباره باران شدیدی بارید مردم با مشکل مواجه نشوند و آرامش داشته باشند. رودخانه‌ها کشش لازم را داشته باشند و جاده‌ها تاب‌آوری داشته باشند.

روحانی در پایان تاکید کرد: خسارت ها را جبران می‌کنیم و همه مشکلات شما را حل خواهیم کرد. شما مردم خوب، پاسداران مرز ایران هستید.

دشتیاری شهرستان چابهار یکی از اصلی‌ترین کانون‌های بحران سیل در جنوب سیستان و بلوچستان است.

رییس جمهوری به منظور بازدید از مناطق سیل‌زده استان سیستان و بلوچستان، بررسی روند امداد رسانی و حل مشکلات سیل زدگان امروز شنبه وارد چابهار شد و مورد استقبال استاندار و نماینده ولی فقیه در استان قرار گرفت؛ وی روحانی بلافاصله پس از ورود به فرودگاه کنارک، از طریق بالگرد عازم مناطق سیل‌زده شد تا ضمن بازدید از این مناطق، از نزدیک در جریان روند امداد رسانی و اقدامات انجام شده در این زمینه قرار گیرد.

وی در سفر یک روزه خود به استان سیستان و بلوچستان علاوه بر بازدید از مناطق سیل زده، در جلسه ستاد مدیریت بحران استان نیز شرکت می کند.

رییس دفتر رییس جمهوری و وزرای کشور، راه و شهرسازی، بهداشت درمان و آموزش پزشکی، نیرو، ارتباطات و فناوری اطلاعات و سرپرست وزارت جهاد کشاورزی، رییس جمهوری را در بازدید از مناطق سیل زده سیستان و بلوچستان همراهی می کنند.

بارش باران سیل‌آسا که از شامگاه ۱۹ دی ماه در جنوب و جنوب شرق ایران آغاز شد، سه استان سیستان و بلوچستان، هرمزگان و کرمان را تحت تاثیر قرار داد اما در سیستان بلوچستان نه تنها سبب جاری شدن سیل و تخریب زیرساخت‌های استان شد بلکه به دلیل پراکندگی جمعیت، ساکنان ۱۴ شهرستان و ۸۵۰ روستا را تحت تاثیر قرار دارد و راه ارتباطی اغلب روستاها را قطع کرد.

با فروکش کردن آب از اواسط هفته گذشته (۲۳ دی) کار امدادرسانی به سیل‌زدگان قوت گرفت و به تدریج راه های روستایی در حال بازگشایی هست اما هنوز راه دسترسی ۲۰۰ روستا قطع است.

بر اساس برآوردهای اولیه ۲۰ هزار واحد مسکونی تحت تاثیر سیل بوده و خسارت وارده به زیرساخت های استان حدود سه هزار میلیارد تومان برآورد شده که به جاده ها، تاسیسات آب و برق، بخش کشاورزی، منازل مسکونی و ... آسیب زده است؛ افزون بر هفت هزار راس  دام در مناطق سیل زده تلف شده‌اند.

مشکل اصلی اینجاست که معبر این روستاها اغلب بستر رودخانه های فصلی است و به همین دلیل تا وقتی که آب فروکش نکرده امکان امدادرسانی به صورت زمینی وجود ندارد. روستاهای باقیمانده اغلب در شهرستان های چابهار، کنارک، قصرقند، نیکشهر، فنوج و سرباز بویژه مناطق عورکی، تلنگ، کاجو، توتان، محمدان، پیرسهراب، گرگان و سفیدکوه قرار دارند.

هم‌اکنون در استان سیستان و بلوچستان هفت سد مخزنی و ۲۳ سد تغذیه‌ای درحال بهره‌برداری است که سدهای پیشین، زیردان، خیرآباد، شی‌کلک، ماشکید و چاه نیمه‌ها از مهم‌ترین آنهاست. می‌توان در مجموع ۲ میلیارد متر مکعب آب را در هفت سد مخزنی و ۲۳ سد تغذیه ای این استان ذخیره سازی کرد؛ در بارش اخیر اکنون حدود یک و نیم میلیارد مترمکعب آب در این استان ذخیره سازی شده که هم برای کشاورزی و هم برای شرب و صنعت استفاده خواهد شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha