نشریه " تایمز او ایندیا" نوشت: هند دو سال پیش از رییس جمهوری آمریکا برای سفر به هند دعوت کرد. اما این سفر محقق نشد. دونالد ترامپ پیش از انتخاب خود به عنوان رییس جمهوری آمریکا، در سفر های تجاری به هند سفر کرده بود.
وزارت امور خارجه هند در هفته گذشته ضمن تایید سفر ترامپ به هند اعلام کرد که دو کشور در حال برنامه ریزی برای حضور ترامپ در هند در اواخر ماه جاری میلادی یا هفته اول ماه آینده هستند.
با این وجود رییس جمهوری آمریکا به عنوان یک مسافر دمدمی شناخته شده است که سفر های خود را در لحظه آخر و بدون هیچ دلیل موجهی لغو می کند.
سال گذشته ترامپ سفر خود را به دانمارک لغو کرد. دلیل لغو این سفر نارضایتی رییس جمهوری آمریکا از مخالفت دانمارک با پیشنهاد وی برای خرید "گرینلند" بود. همچنین در سال ۲۰۱۸، ترامپ سفر خود به انگلیس را به دلیل نارضایتی از تغییر محل سفارت این کشور در لندن لغو کرد.
در ماه آوریل ۲۰۱۸ ترامپ چندین سفر به آمریکای لاتین و نشست جهانی اقتصاد در داووس را لغو کرد.
اما سفر به هند می تواند متفاوت باشد زیرا دهلی نو و واشنگتن به جز اختلافات تجاری دارای تفاوت های کمتری در زمینه سیاسی و جغرافیایی هستند. با این وجود دولت نارندرا مودی باید نگران راضی کردن رییس جمهوری آمریکا باشد. ترامپ معتقد است که تمام جهان در حال سو استفاده از آمریکا است. پس از چندین ماه مذاکره، هند و آمریکا هنوز نتوانسته اند به یک توافق تجاری دست یابند.
اخیرا نتایج یک تحقیق نشان داد که هند در میان معدود کشورهایی است که همچنان به ترامپ اعتماد دارد. نتایج نظر سنجی موسسه "پیو" نشان داد که ۵۶ درصد از مردم هند به دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا اعتماد دارند.
ترامپ نیز از زمان آغاز ریاست جمهوری خود برای گسترش روابط با هند سرمایه گذاری کرده است. وی اعلام کرده هند را دوست دارد و همچنین در برنامه بی سابقه نارندرا مودی در خاک آمریکا شرکت کرده است.
هند قصد دارد برنامه مشابه برنامه نارندرا مودی در تگزاس آمریکا برای ترامپ در شهر احمد آباد تدارک ببیند. این برنامه می تواند یک تبلیغ برای دونالد ترامپ باشد.
تحلیلگران معتقدند که سفر ترامپ به هند همراه با راهپیمایی مردم این کشور علیه او انجام خواهد شد اما تمرکز این سفر بیشتر تجاری خواهد بود.
امنیت انرژی هند
تارنمای "دیفنس نیوز" نوشت: هند در حال افزایش واردات انرژی خود از آمریکا است. واردات نفت این کشور از آمریکا دو برابر شده و ارزش آن در سال جاری به ۱۰ میلیارد دلار خواهد رسید. هند همچنین واردات کالاهای آمریکایی مانند هواپیمای مسافر بری و جنگی را افزایش داده است.
تنش های فعلی آمریکا و ایران بر تأمین انرژی هند تأثیر گذاشته است. این امر تأثیرات منفی بر ذخایر استراتژیک نفت هند خواهد داشت و انتظار می رود ظرفیت پالایش این کشور را تحت تأثیر قرار دهد. پالایشگاه های هند در واقع یک منبع مهم درآمدهای صادراتی هند است و کاهش ظرفیت آنها برای این کشور پیامدهای استراتژیک دارد.
یک مقام هندی که نخواست نامش فاش شود گفت: احتمالاً گفت و گو ها در مورد نرخ بار برای واردات نفت هند و همچنین دوره پرداخت اعتبار بالاتر( ۶۰-۹۰ روز همانند شرایطی که هند برای واردات نفت خود از ایران دریافت می کرده است) متمرکز خواهد شد.
انتظار می رود ترامپ و مودی توافق نامه تجارت کوتاه مدت را امضا کنند که می تواند به شرکت های آمریکایی دسترسی بیشتری به بازارهای هند بدهد. از سوی دیگر انتظار می رود ترامپ بار دیگر هند را وارد نظام عمومی ترجیحات آمریکا بکند. دو کشور همچنین درباره پیمان تجارت بلند مدت که می تواند توافق نامه تجارت آزاد باشد، گفت و گو خواهند کرد.
دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در تاریخ ۵ مارس سال گذشته اعلام کرد که دو کشور هند و ترکیه را از توافقنامه «نظام عمومی ترجیحات» (GSP) خارج می کند.
پیشازاین دو کشور هند و ترکیه میتوانستند با استفاده از مزیت تعرفه گمرکی صفر، کالا به آمریکا صادر کنند. از آنجا که هند بهطور میانگین در حدود ۵.۶ میلیارد دلار کالا بدون احتساب حقوق گمرکی به آمریکا صادر میکند، بهعنوان بزرگترین کشور منطقه جنوب آسیا در جهان بهحساب میآید که از توافق برنامه «نظام عمومی ترجیحات» (GSP) منفعت می برد.
آمریکا خواهان دسترسی بیشتر به بازار هند و کاهش موازنه تجاری با این کشور است.
تجارت دو جانبه هند و آمریکا گسترش یافته است. ارزش این تجارت از ۶۴.۵ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۶-۱۷ به۷۴.۵ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۷-۱۸ رسیده است. هند از جمله معدود کشورهایی است که هند دارای مازاد تاجری با آن است. در اصل ۲۰۱۷-۱۸ مازاد تجاری هند با آمریکا به ارزش ۲۱ میلیارد دلار برآورد شده است.
نظر شما