به گزارش تارنمای شبکه الجزیره انگلیسی، خوان گوایدو در مصاحبه با این رسانه، حکومت نیکلاس مادورو را دیکتاتوری توصیف کرد و گفت: فکر میکنم ما توانایی آسیب رساندن این حکومت را کم اهمیت میشماریم. مردم ونزوئلا در حال رنج کشیدن از این وضعیتند. ما شاهد بیش از پنج میلیون مهاجر از ونزوئلا بودهایم.
وی در حالی که پیشتر، خواستار اعمال تحریمهای اقتصادی از سوی غرب بویژه آمریکا علیه کشورش شده بود، آن را عامل وخامت اوضاع در ونزوئلا و رنج مردم این کشور ندانست و گفت: درست نیست که بگوییم وخامت اوضاع به دلیل تحریمهای اقتصادی بوده است. نیکلاس مادورو کاملا مسئول این بحران بوده است... تنها ابزاری که داریم اعمال تحریم علیه مقامهای فاسد و ناقضان حقوق بشر در این کشور است.
با وجود آنکه مادورو همچنان قدرت را در دست دارد و اقدام اخیر دولت کاراکاس در تصاحب قدرت در مجمع ملی، گوایدو معتقد است که تغییرات برای ونزوئلا فرا خواهد رسید.
وی مدعی شد که همه شهروندان ونزوئلا خواهان تغییر هستند. مردم برای آزادیشان میجنگند... این فراتر از سیاست است... شهروندان با کمبود مواد غذایی و دارو روبرو هستند.
رهبر مخالفان دولت ونزوئلا در پاسخ به پرسشی درباره نقش او، انتخاباتها و آیا اینکه همچنان از حمایتهای مردمی برخوردار است، افزود: موضوع این نیست که مردم به رهبری من اعتقاد داشته باشند؛ من مسیح نیستم. یک مقام مردمی هستم. من در حال هماهنگی روندی هستم که سالهاست در ونزوئلا آغاز شده و در راستای یافتن یک راهحل پیش میرویم.
گوایدو گفت: میتوانیم به دیکتاتوری پایان دهیم و موجب بازگشت رفاه و شرایط عادی به کشور شویم. ابتدا باید شرایط عادی را به کشور بازگردانیم.
نقش آمریکا در وخامت اوضاع در ونزوئلا
به گزارش ایرنا، ونزوئلا در دو سال اخیر سختترین شرایط سیاسی و اقتصادی چند دهه اخیر خود را تجربه کرده است. این کشور که از زمان حضور دونالد ترامپ در کاخ سفید با شدیدترین فشارها و تحریمهای واشنگتن مواجه شده، در دو سال اخیر توانسته در برابر این فشارها مقاومت کند. شرایط نامساعد اقتصادی ونزوئلا، زندگی را برای مردم این کشور به شدت سخت کرده و سبب مهاجرت بیش از چهار میلیون نفر از این کشور در سال ۲۰۱۹ شد.
آمریکا پس از مراسم تحلیف نیکولاس مادورو برای دور دوم ریاست جمهوری، او را «غاصب قدرت» خواند و اعلام کرد که مادورو را به عنوان رئیس جمهوری ونزوئلا به رسمیت نمیشناسد.
پس از آن که خوان گوایدو رئیس وقت مجلس ملی ونزوئلا در ۲۸ ژانویه (۸ بهمن ماه ۹۷) خود را رئیس جمهوری موقت این کشور اعلام کرد، واشنگتن بلافاصله او را به رسمیت شناخت و بیش از ۵۰ کشور دیگر با پیروی از آمریکا گوایدو را به عنوان رئیس جمهوری قانونی ونزوئلا شناسایی کرده و خواستار برگزاری انتخابات جدید شدند.
مشکلات شدید اقتصادی برای چند ماه ونزوئلا را به سوی بحرانی سیاسی کشانده است. پیامد بحران اقتصادی در این کشور، کمبود مواد غذایی و دارو، قطعی برق و سیل عظیمی از مهاجرت بوده است.
آمادگی مادورو برای گفتوگو با آمریکا
مادورو در تازهترین اظهاراتی که در مصاحبه با روزنامه واشنگتن پست مطرح کرده، گفته، آماده گفتوگوی مستقیم با آمریکا، ترامپ و خوان گوایدو رهبر مخالفان است.
او در این گفتوگو که دیروز(یکشنبه ۲۸ دی) منتشر شد، افزود: اگر احترام بین دولتها وجود داشته باشد، مهم نیست که ایالات متحده چقدر بزرگ باشد و اگر گفتوگو و تبادل اطلاعات صادقانه وجود داشته باشد، مطمئن باشید که میتوانیم نوع جدیدی از روابط ایجاد کنیم.
وی خاطرنشان کرد، او برای مذاکره با گوایدو آماده است، اما با خواست مخالفان برای استعفا موافقت نخواهد کرد.
رئیس جمهوری ونزوئلا افزود: گوایدو مسئول از دست دادن مجلس ملی است. من نباید به علت اشتباهاتش مورد سرزنش قرار گیرم؛ او کسی است که اکنون باید به ایالات متحده پاسخ دهد.
۲۰۲۳
نظر شما