موج همدلی شیعه و سنی در سیلاب سیستان و بلوچستان

زاهدان- ایرنا- سیلاب اخیر در سیستان و بلوچستان گرچه مشکلات بسیاری را برای مردم این منطقه به دنبال داشت اما سختی‌هایی که در کنار تلخی حوادث یک بار دیگر ارمغان شیرین وحدت، همدلی و همکاری همه ایرانیان فارغ از هر گونه قوم، مذهب و سلیقه‌ای را به نمایش گذاشت.

۱۸ دی ماه سالجاری بود که کارشناسان هواشناسی از ورود سامانه بارشی پر قدرت به سمت جنوب شرق کشور خبر دادند.

سامانه بارشی سیل‌آسایی که استان های سیستان و بلوچستان، کرمان و هرمزگان را تحت تاثیر قرار داد و وضعیت سیستان و بلوچستان را بسیار بدتر از دو استان دیگر کرد.

استانی که در مدت زمان مشابه سال گذشته در این فصل تنها کمتر از یک میلی متر باران را تجربه کرده بود به یک باره در ۲ روز به اندازه یک سال و بعضا ۲ سال باران از آسمان آن بارید.

سیستان و بلوچستان استانی گرم و خشک که ۲ دهه با پدیده خشکسالی دست و پنجه نرم می کند و زمانی این پدیده سخت‌تر می شود که وابستگی معیشتی بسیاری از مردم این منطقه بسته به آب و زمین باشد.

مردمان این منطقه همواره شاکر خداوند بوده و نزول باران بر این سرزمین را از درگاه الهی خواستار هستند.

سابقه جاری شدن سیل و روان آب در این منطقه از گذشته دور تا کنون وجود داشته اما این میزان بارندگی در طول ۲۵ سال گذشته این منطقه بی سابقه بوده و همه را شوکه کرد.

در لحظات اولیه مخابره سیلاب کسی فکر این میزان خسارت و مشکل وارد شده را نمی کرد و امداد رسانی با سرعتی معمولی در جریان بود.

قطع بسیاری از مسیرهای ارتباطی و تعداد اندک چرخ بال های امدادی موجود در استان میزان پوشش مناطق سیل زده را با کندی همراه کرده بود اما به یکباره با سرازیر شدن کمک تمامی دستگاه‌های امدادی و غیرامدادی ، نظامی و غیر نظامی به همراه کمک های مردمی این استان و سایر نقاط کشور سرعت امدادرسانی را با گستردگی وشتاب چشم گیری روبرو کرد.

نکته بسیار دلچسب در این اتفاق همدلی و وحدت همه اقشار جامعه فارغ از هرگونه قومیت، مذهب و یا زبانی بود که به درستی اتحاد و یکپارچگی مردم ایران در مواجهه با روزهای سخت را نشان داد.

مردمی که برخی حتی نامی از مناطق سیل زده تاکنون نشنیده بودند اما آمدند و یاری گر هموطنان خود در این نقطه از ایران عزیز شدند.

مردمان مهربان و دلسوزی که از راههای مختلف چه کمکهای نقدی و غیرنقدی و چه با ارسال پیام های همدلی و همدردی عشق و علاقه خود به همنوعانشان را ابراز کردند.

محمد سرحدی یکی از شهروندان سیستانی ساکن زاهدان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: وقوع سیل در جنوب سیستان و بلوچستان و ایجاد خسارت به مردم محروم این مناطق بسیار برایم درد آور بود.

وی ادامه داد: بنده سیستانی و شیعه هستم اما قلبم برای مردم هم استانی و هموطنم می تپد و تا جایی که در توان داشتم سعی کردم به مردم سیل زده جنوب استان کمک کنم.

صادق میری یکی دیگر از شهروندان زاهدانی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: همه مردم ایران دلشان برای یکدیگر می‌تپد و هیچ گاه حاضر نیستند شاهد آزار و رنج هموطن خود در نقطه ای از این کشور پهناور و مقتدر باشند.

وی ادامه داد: مردم ایران همواره و در تمام عرصه ها حضور فعال داشته و در کنار یکدیگر هستند و داشتن مذهب و زبانی متفاوت دلیلی بر جدایی آنان نبوده است.

مصطفی اسماعیلی یکی از شهروندان بیرجند که برای امداد رسانی به مناطق سیل زده آمده بود در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: بنده به عشق کمک به هم نوعان خود در این منطقه حضور یافته و به همطنان سیل زده خودم امداد رسانی کردم زیرا مردم این منطقه را چون خانواده خود می دانم.

وی بیان کرد: مردمان این منطقه افرادی بسیار شریف، مهربان و مهمان نواز هستند و گاها با صحنه هایی در این منطقه روبه رو می شدیم که در کمتر جایی می توان آن را دید.

اسماعیلی تصریح کرد: ظهر یکی از روزهای امداد رسانی یکی از نوجوانان منطقه با در دست داشتن غذایی که آن را به عنوان کمک دریافت کرده بود نزدیک من آمد و گفت: بفرمایید شما مهمان ما هستید.

صادق آزادی یکی از امدادگرانی که از خراسان شمالی برای امداد رسانی حضور یافته بود در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: مردم این منطقه افرادی مهربان، مظلوم و در عین حال بسیار محروم هستند.

وی ادامه داد: بنده برای خدمت وارد یکی از خانه های روستایی در شهرستان نیکشهر شدم، در این خانه فرش و یا حتی موکتی برای نشستن وجود نداشت و اعضای خانواده روی زمین خاکی و حصیر بافته شده از نخل خرما نشسته و زندگی می کردند.  

آزادی اظهار داشت: عمق محرومیت در این منطقه بسیار زیاد است و افراد ساکن در این مناطق از داشتن کمترین امکانات زندگی بی بهره هستند.

وی تصریح کرد: قبل از ورود به این منطقه اصلا تصور چنین زندگی را نداشتم اما اکنون به عنوان سفیری از جانب این مردم محروم در هرکجا سفر کنم درد و رنج آنان را بیان خواهم کرد تا عزم عمومی و کمک جدی دولت شامل حال این عزیزان شود.

مصطفی آذرپیشه یکی از خیران نیکوکار و خیر که برای کمک رسانی به سیل زدگان به این استان آمده است گفت: نکته ای که برای من بسیار دلچسب بود همواره شاکر بودن مردم این منطقه است.

وی ادامه داد: مردم این منطقه با توجه به شرایط به وجود آمده و مشکلات فراوانی که داشتند اما در زمان اقامه نماز همه به یکباره کار را رها کرده و به اقامه نماز جماعت می ایستادند.

آذرپیشه افزود: نکته جالب تر اینکه حضور برخی از شیعیان در صف اقامه نماز جماعت اهل سنت بود که به درستی وحدت و همدلی عمیق این مردمان را نمایش می داد.

وحدت نگین درخشان در سیستان و بلوچستان است

مردمان این استان از زمان های بسیار دور تا کنون همواره در کنار هم و یاریگر یکدیگر بوده اند و برایشان هیچ گاه سیستانی و بلوچ و یا شیعه و سنی تفاوتی نداشته و چون اعضای یک خانوده در کنار هم زندگی مسالمت آمیز و دوستانه دارند.

مردم این دیار قلبشان همواره برای یکدیگر می تپد و ناراحتی و مشکل برادر بلوچ یا سیستانی خود را به منزله مشکل خانوده و قوم خویش می دانند و برای امداد و یاری یکدیگر همواره پیشقدم هستند.

مردمان غیور و مرزداری که در طول تاریخ دفاع و حفاظت از مرزهای میهن عزیز را چون جان شیرین و ناموس شان دانسته و هیچگاه محرومیت و نداری هیچ تاثیری بر عزم و اراده آنان در این وظیفه ملی نداشته است.

مردمانی که حتی از داشتن کمترین امکانات چون آب آشامیدنی سالم بی بهره اند و نیاز است به  این مناطق توجه ویژه‌ای شود.

عمق محرومیت تاریخی این استان آنقدر زیاد است که حتی طرح های عمرانی بزرگ و کوچکی که از ابتدای پیروزی انقلاب تاکنون در این مناطق اجرا شده هنوز نتوانسته محرومیت را از بین ببرد به همین سبب ضروریست پروژه های مهم زیربنایی با شدت و جدیت بیشتری تکمیل و راه اندازی شود.

ساخت سدهای جدید در سیستان و بلوچستان

یکی از موارد مهمی که در سیل اخیر این استان مورد توجه قرار گرفت تعداد اندک سد و آب بند در این منطقه است، استانی که با توجه به شرایط اقلیمی وجود باران های سیل آسا از زمان ها دور تاکنون در آن اتفاق می افتد نیاز است برنامه ای مناسب برای مهار و ذخیره این نعمت الهی انجام شود.

وزیر نیرو در اینباره بیان کرد: ساخت سد در سیستان و بلوچستان سرعت می‌گیرد.

 رضا اردکانیان ادامه داد: رییس جمهوری در سفر به مناطق سیلزده سیستان و بلوچستان دستور تامین منابع مالی برای سرعت بخشیدن به تکمیل دو سد مهم این استان را صادر و براین اساس اقدام‌های لازم آغاز خواهد شد.

وی تصریح کرد: رییس جمهوری در این سفر  دستور داد تا منابع مالی مورد نیاز برای تکمیل دو سد «کهیر» و «شهری کور» که از سدهای مهم و تاثیر گذار در منطقه بلوچستان است به سرعت تامین شود؛ که یکی از این سدها ۸۵ درصد و دیگری ۹۳درصد پیشرفت فیزیکی دارند.

وی ادامه داد: همچنین کار لایروبی و مهندسی رودخانه سیستان که در حال اجرا است نیز با تامین این منابع سرعت خواهد گرفت.

پیام مقام معظم رهبری و حضور مسوولان ارشد کشوری در سیل سیستان و بلوچستان 

مقام معظم رهبری در همان لحظات نخست این اتفاق بر بسیج همگانی تمام دستگاه ها و مردم در امر امداد رسانی مناطق سیل زده سیستان و بلوچستان تاکید کردند.

حضور رییس جمهوری و بازدید از مناطق سیل زده و همچنین سایر وزرا و مسوولان در این منطقه نشان از توجه و تسریع امداد رسانی در این منطقه بود.

حضور نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان، نمایندگان مراجع عظام، مسوولان دولتی و غیر دولتی، در کنار گروهای امداد و نجات، نظامی، جهادی، بسیجی، روحانیت و مردمی کار امدادرسانی در این منطقه تسریع و حضور افراد مختلف و امداد رسانی همچنان ادامه دارد.

توجه گروهای فرهنگی و رسانه ای چون مجریان، بازیگران، خوانندگان، خبرگزای ها، روزنامه ها و سایر رسانه های ارتباط جمعی درباره وضعیت منطقه و کمک افراد خیر بسیار مهم و قابل تقدیر است.

امدادرسانی به سیلزدگان سیستان و بلوچستان تا بازگشت شرایط عادی ادامه یابد

وضعیت در مناطق سیل زده همچنان نامناسب و بسیاری از روستاها کماکان در محاصره سیلاب قرارداشته و مسیر ارتباطی مناسبی ندارند.

آنچه مهم است ادامه روند امداد رسانی تا برگشت شرایط عادی به این منطقه است.

یکی از دل نگرانی‌های مهم افراد ساکن در مناطق سیل زده به فراموشی سپرده شدن آنان بعد از مدت کوتاه امداد رسانی است، مردمان محرومی که بسیاری از آنان تمامی سرمایه زندگی خود را از دست داده و اکنون چشم امیدشان به نهادهای دولتی، خیران و مردم نوع دوست کشور است.

استاندار سیستان و بلوچستان در این باره گفت: امدادرسانی به سیلزدگان جنوب این استان تا برگشت شرایط عادی باید با قوت ادامه داشته باشد زیرا زندگی مردم به مخاطره افتاده و نیاز به امدادرسانی دارند.

احمدعلی موهبتی اظهار داشت: اقدامات انجام شده به روستاهایی که در معرض سیل قرار گرفتند با توجه به میزان خسارت و نبود راه دسترسی کافی نیست و باید بیشتر شود.

وی ادامه داد: امدادرسانی به وسیله بالگرد در جنوب سیستان و بلوچستان محدود است و انجام خدمات و توزیع اقلام به سختی انجام می‌شود.

استاندار سیستان و بلوچستان با بیان اینکه امدادرسانی به روستاهای آسیب دیده باید همچنان ادامه یابد افزود: آنچه که مهم و ضروریست ترمیم زیرساخت‌ها و راه‌های دسترسی در جنوب سیستان و بلوچستان است.

باران های سیل آسای ۲۰ تا ۲۲ دی ماه در استان سیستان و بلوچستان سبب طغیان رودخانه ها، جاری شدن سیلاب، تخریب اراضی کشاورزی، واحدهای مسکونی و شبکه های آب، برق و راهها شده و خسارات زیادی به تمامی زیرساختهای منطقه وارد کرده است

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha