بهروز شهابیزاد روز یکشنبه در دبیرستان دخترانه ۱۷ شهریور اردکان افزود: ارموزه محیطزیست به یکی از مهمترین دغدغههای انسان ها تبدیل شده ، مشکلات و معضلات مربوط به آن نگرانیهای عمومی را برانگیخته است.
وی اضافه کرد: رشد روزافزون صنایع و کارخانه ها ، استفاده گسترده از سوختهای فسیلی و خودروهای فرسوده موجود در شهرها، از عوامل عمده آلودگی هواست.
فرماندار اردکان اظهارداشت: این شهرستان امروزه به عنوان یکی از قطبهای مهم صنعتی استان یزد مطرح است و پیشرفت صنعتی در اغلب زمینهها باعث شکوفایی و رونق اقتصادی و اجتماعی آن شده و امروز به الگویی از رشد صنعتی برای منطقه تبدیل شده است.
شهابی زاد ادامه داد: در کنار آن، مشکلاتی نیز بهوجود آمده که یکی از آنها آلودگی هوا در برخی روزهای سال بهویژه در فصل پاییز و زمستان است.
فرماندار اردکان با اشاره به تلاشهای قابلتوجه در ماههای اخیر در حفظ و صیانت از محیط زیست بهویژه در زمینهٔ کاهش آلودگی هوا، مهمترین گام در این راستا را ایجاد کارگروه تخصصی محیطزیست شهرستان دانست که برای اولین بار در میان ۱۰ شهرستان استان در اردکان شروع به فعالیت کرد و متشکل از استادان دانشگاهی، متخصصان و فعالان محیط زیست و رییسان برخی اداره های مرتبط است.
وی تصریح کرد: گام بعدی، ممانعت از صدور مجوز برای برخی صنایع آلاینده جدید برای آینده است که بهمنظور حفظ سلامت مردم و جلوگیری از آلودگی محیطزیست تاکنون با جدیت دنبال میشود.
فرماندار اردکان تأکید کرد: فرهنگسازی ، رعایت قانون و استانداردهای زیستمحیطی توسط صنایع و معادن موجود ، ارتقای کیفیت و تشویق مردم به استفاده از سیستم حمل و نقل عمومی بهجای خودروی شخصی، ترغیب مردم به استفاده از دوچرخه طبق آموزههای فرهنگی گذشتگان، توسعه فضای سبز شهری و جلوگیری از تخریب فضای سبز موجود از راهکارهای اساسی در این راستاست.
شهابیزاد خاطرنشان کرد: مسوولان اداره های ذیربط باید با هماهنگی و برنامهریزی دقیق و مدون برای داشتن هوایی سالم و پاک تلاش کنند و با کمک و همکاری مردم اردکان آیندهای شایسته را برای محیطزیست شهرستان فراهم کنند.
همچننین رییس اداره حفاظت محیط زیست اردکان امروز گفته بود: پایش ، شبانهروزی از واحدهای صنعتی که به عنوان آلاینده در شهرستان اخطارهای زیست محیطی دریافت کرده اند، مرتب ادامه دارد و در این ارتباط مسوولان پنج کارخانه به دلیل بی توجهی به اخطارها، علاوه بر قرارگیری در فهرست صنایع آلوده کننده به مراجع قضایی معرفی شدند.
مرتضی عزیزی افزود: اقدامات دیگری برای پایش و کسب اطلاعات مربوط به میزان آلایندگی واحدهای صنعتی منطقه ادامه دارد و از جمله یک دستگاه سنجش آلایندگی با سنجش یک پارامتر ذرات پی. ام و چهار پارامتر گاز در محل دهیاری ترک آباد به عنوان اولین نقطه مسکونی شهرستان نصب شد.
وی اضافه کرد: اطلاعات این دستگاه بر روی سامانه پایش کیفی هوای کشور قابل دریافت است و یک دستگاه سنجش آلایندگی ذرات ۲.۵ پی. ام به تازگی منتقل و درحوزه شهری اردکان به زودی نصب و راه اندازی می شود .
وی یادآور شد: عمده آلایندگی مربوط به ذرات معلق در هواست که در این ارتباط می توان به شرایط محیطی منطقه با توجه به پدیده خشکسالی، فقر پوشش گیاهی، فعالیت های معدنی ،ایجاد راه های دسترسی در اراضی طبیعی، گسترش صنایع کاشی ،فولاد و سنگ شکن ها، تولید و دانه بندی شن و ماسه ، صنایع آهک ، آسفالت و اراضی کشاورزی و جاده های بین مزارع را نام برد .
اردکان به عنوان یکی از شهرهای صنعتی استان در نقطه پایانی دشت یزد - اردکان قرار دارد و با توجه به عوامل ذکر شده واستقرار بیشتر جمعیت و واحدهای تولیدی استان در این منطقه با مشکل آلایندگی روبروست و تلاش ها برای کاهش مواد آلاینده ادامه دارد.
یزد حدود سه هزار و ۶۰۰ واحد تولیدی و صنعتی دارد و از مجموع ۱۰ شهرستان استان، شهرستان تفت، مهریز، یزد، اشکذر، میبد و اردکان در این دشت قرار دارند.
استان یزد یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت دارد که حدود ۹۰۰ هزار نفر در این دشت مستقر هستند.
مرکز شهرستان ۹۸ هزار نفری اردکان در ۶۰ کیلومتری شمال غربی شهر یزد قرار دارد.
نظر شما